I längtans tider - novembertjockan har slagit till

Jag går i längtanstider och det är något jag verkar ha som novembertema. I november längtar jag efter olika saker, vilket för mig betyder steget längre än att se fram emot något. Längtan är liksom mer invasivt (om det ordet finns på svenska..?). 
 

Här kommer en lista på massor av saker jag längtar efter eller till just nu:

 
1. Att flytta in i min nya lägenhet.
Inte för att låta som en skiva som hakat upp sig, men YASS! Jag längtar efter att lyfta in alla kartonger, hitta en ny plats för mitt bohag och gärna att ha möjlighet att inreda - det ska vara ombonat, varmt och själfullt snarare än snyggt. 
 
2. Fylla år!
En av presenterna jag ska få (måste försöka glömma bort det..!) är en tur på inredningsbutiker med mina föräldrars betalmedel. Inte obegränsat såklart, men ändå drömmen!
 
 
3. Tills eleverna går på jullov.
Jag är inte ledig på jullov, men det är ju i alla fall eleverna - inget dåligt samvete om dagen blir lite seg eller om jag ligger efter. Dessutom kommer skolbesöksvecka och prao och alla gymnasiesamtal redan vara klara då. Skönt!
 
4. Alla juliga dagar innan julafton.
Julbaka, planera julbord, julpynta, öppna kalender, se kalender, lyssna på julmusik, se julfilmer och tända adventsljusen... allt det lockar! Själva julafton är inte liiiika lockande, även om den såklart är mysig också. Men jag längtar mer till att få börja än till att det ska vara över.
 
 
5. Att inte bo här längre.
Okej, det är ju typ samma sak som första punkten, men på ett annat sätt: att slippa bo här är min högsta prioritet. Att komma härifrån är verkligen... ett måste. Och jag LÄNGTAR så det gör ont.
 
6. Tentavecka vecka 3. 
Knäppt. Det är inte de tentorna jag vill ha, utan mer vill jag avsluta de här sista två kurserna innan jag går på 8 veckors praktik, skriver ett examensarbete och sedan är jag färdigutbildad och kan göra vad jag vill med det. Så vecka 3, då jag vet om jag har ork kvar att slutföra utbildningen i ett enda svep längtar jag mycket till!
 
7. Januarisnön och snowboardsäsongen.
I januari öppnar de lokala skidbackarna. Det ska bli sköööööönt!!! Livet upplevs som ljusare, trots att det är den kallaste månaden kommer jag ut mer eftersom jag åker bräda och jag får rosenröda kinder och har något att göra varje kväll!
 
 
8. Våren. 
Fast sedan längtar jag till våren. Man kan faktiskt åka bräda på våren också, åtminstone här i Umeå. Så det längtar jag också till! Våren med ljuset, värmen, knopparna och promenadstråken. 
 

Vad längtar ni efter nu? Något som jag också borde längta till men inte tänkt på?

|
#1 - Jessica Högberg:

Praktik och jullov får bli prio ett här men så klart vår!!!

Svar: ja våren är viktig!
Ajli Müller

#2 - MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap:

Vilken härlig lista!!

Svar: tack :)
Ajli Müller

#3 - Netti Starby:

Härliga saker du längtar efter och jag längtar också till våren! :-D Kramis

Svar: ja våren är bästa tiden på året! <3
Ajli Müller

#4 - Emma Engström:

Så många härligheter att längta till! :D

#5 - Celine:

Ååååh så spännande med flytt!

Svar: Ja jag lääääängtar såååå mycket!
Ajli Müller

#6 - Linda:

Meennnn har du bytt blogg? Gillar´t härinne såklart! Ska du flytta med? Vart? Varöfr?
Svar: Hahaha ja alltså att folk inte skäms över sitt egna beteende, helt osant alltså!

Svar: YES, bytte i somras :) Och ja, jag ska äntligen flytta, bara några kilometer härifrån till ett område som heter Tomtebo, ett fint nybyggt familjevänligt område. Och det är för att jag tröttnat på att narkomanerna som bor i soclägenheten bredvid antingen dör, hamnar i fängelset eller hamnar på sjukhuset, less på att hon psykfallet i lägenheten ovanför kommer och plingar på för att låna foliepapper mitt i natten, less på att behöva ringa störningsjouren var tredje morgon för att kollektivet intill har fest klockan 4 på morgonen och less på att vara ständigt på alerten sedan en annan granne försökte begå självmord just utanför vår dörr och inte fick någon vård så hon är fortfarande lika benägen. Det känns inte bra att inte få sova och att hellre vara någon annanstan än i mitt egen hem...
Ajli Müller

#7 - Keilzu:

Vad många härliga stunder står framför dig! :) Man måste ha något att längta efter/se framemot. Så coolt att du kan åka bräda, det kan tyvärr inte jag men önskar att jag kunde det :)

Svar: Men du kan lära dig! Det är sååååååå roligt!!! :D :D
Ajli Müller

#8 - ebba:

alltid kul att ha saker att se fram emot :)

Svar: Ja, det hjälper när man börjar känna sig lika grå som världen :)
Ajli Müller

#9 - Anna Munkhammar:

Vad snygg snowboarddräkt! Jag längtar också till snön så man kan ha lite kul ute :-) Vad förvirrad jag blev föresten när jag skulle gå in på din blogg och kom till något helt annat när jag gick in på ljuvajulia.se ?

Svar: Jisses, jag också, hade ingen aning om att de kan ge bort domäner SÅ snabbt, jag sa verkligen NYSS upp den..!
Ajli Müller

#10 - Matilda Berlin:

När flyttar ni?? Är så taggad för er skull att det finns inte! Nästan så man nästan kunde tro att det skulle vara jag som flyttar, haha! Kram fina <3

Svar: 30 november!! LÄÄÄÄÄNGTAAAAAAAAR SÅÅÅÅÅ MYCKET!
Ajli Müller

#11 - Emelie:

Mycket roligt att se fram emot 😁 fyller du också år i december? Ktam och trevlig helg

Svar: Jag fyller år 20 november :D
Ajli Müller

#12 - Bunny:

Tycker det är bra saker att längta efter! Jag längtar också efter att flytta! Snart så ^_^

Svar: Ja, snaaaaaart! Alltså jag typ drömmer om det på nätterna OCH på dagarna!
Ajli Müller

#13 - Anna Munkhammar:

Jaså gick det så fort med domänen :-O Tyckte det var en sån konstig sida att komma till. Fattade inget om vad den handlade om, böcker?

Svar: Eller hur, jag trodde att det var en fakesida för att få gratis klick, men den enda länken pekar ju till regeringen!? Fattar ingenting XD
Ajli Müller

#14 - birgitmaria:

Jag vet inte riktigt vad jag längtar till... Jag längtar ändå :-)
Eller jo: SNÖ - massor av snö!!! Jag vill ha vinter!

Svar: Jag vill också ha snö snö snöööööö!
Ajli Müller

#15 - Mirre:

LÄngtar också till julen, ledigheten och ja allllt med den. Skönt att ni får flytta snart =D

Svar: Ja åååh, det ska bli så himla skönt :D :D
Ajli Müller

Kommentera här