Recept: värmande daal i en kylig höst.

 
Det går inte att fota daal så att det ser gott ut. Men det är gott. Det är vansinnigt gott. Jag älskar att få äta värmande och närande och inte bry mig så mycket om... ja... något överhuvudtaget helt ärligt. Inte kalorier, inte uppläggning - inte något annat än att jag vill ha det. Vill jag ha det ska jag få det!
 
 
Daal
Matfett
1 stor morot
1 gullök
1 solovitlök
3 cm ingefära
1 msk garam masala
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
2 tomater
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk socker
2 förpackningar röda linser (avrunnen vikt 340 g) 

Gör såhär: fräs grovriven morot, finhackad gullök, solovitlök och ingefära i lite matvett i en gryta i 10 minuter utan att bränna vid. Tillsätt masala, curry och spiskummin och rör om. Låt fräsa till sig i två minuter till. Grovhacka tomat och tillsätt till grytan tillsammans med vatten, grädde, buljong, socker och sköljda, avrunna röda linser. Sätt lock på grytan och låt koka upp på låg värme. Ta av locken och fortsätt koka i ca 20 minuter till tjock konsistens. Servera varm med naanbröd, matyoghurt och sallad för att neutralisera hettan.
 
 
Ha en trevlig höst och njut.
|
#1 - Jessica Högberg:

*ryser* ser ut som ärtsoppa... (nä, helt rätt, ärtsoppa är inte en favorit)

Svar: Smakar ens ärtsoppa något? ;D
Ajli Müller

#2 - Jessica Högberg:

Japp, inte gott... tror främst det är den mosiga, gryniga konsistensen...

Kommentera här