Umeå Prideparad 2018

Idag gick jag i Umeå Prideparad med skolan jag jobbar på. Det var så kul: eleverna hade flaggor på kinderna, glitter i ansiket, regnbågskläder och regnbågsflaggor. Vi tappade bort varandra lite i stimmet, men det är så det är när kärleken är både lite här och lite där.

 
Timimie Märak höll öppningstalet och det var duktigt och starkt. Lika mått ilska som kärlek och sammanhörighet på något vis. Sedan gick vi: män, kvinnor, cis, trans, ickebinära, drags, queers... ja, fler variationer i vår intersektionella stad än vad jag tänker rada upp. Och så gick vi med hundar. Vi hade två bakom vår banderoll, båda var regnbågsklädda.
 
 
De flesta stannade på festivalen efter paraden efter att vi som hade skingrats återsamlades i Döbelns park. Jag gillade att få träffas på ett helt nytt sätt, utan skolmiljö. Coola kids alltså. Och coola kollegor! Låt kärlek och rättvisa segra, tack.

 
Random tillägg: jag har aldrig vetat att jag har sneda framtänder förut. Är det inte konstigt!? Jag har haft samma bett sedan jag var liten och fick ha en glasspinne bakom framtänderna för att försöka skjuta tillbaka mitt underbett (det hjälpte inte, jag har fortfarande underbett) och slagit av en bit framtand på en ölflaska när jag var 20 år och opererat ut fyra tänder, tagit tusen miljarder selfies... man tycker ju att jag borde märkt detta tidigare!
birgitmaria

Så roligt med pride-parad!
Förresten, visst finns det även gymnasium på Waldorf?

Svar: Ja, vi har förskola till gymnasium! Spännande är det :) jag önskar att jag hade gått där... men nu ”tjuvgår” jag lite ;)
Ajli Müller


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/
Emelie

Är det en hufflepuff halsduk som beskådar mitt öga? :) Vad kul du verkar haft det. Kram

Svar: Du är bäst ;) yes indeed och det var så kul när jag väntade på bussen till stan: jag hade hufflepuff, Erik hade ravenclaw och vi stod bredvid en främling som hade gryffindor. Till slut började vi skratta alla tre, det gick som inte att låtsas att man inte märkte ;D
Ajli Müller


blogg: http://motherofbutterflies.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0