Visste ni att ketchup förebygger cancer?

Förutom nyheter ska man fasen inte läsa tidningen. Jag kan skriva många långa inlägg om vikt, om röstfiske inför valet 9/9 (vilket är 10-årsdagen sedan jag mötte min man!), om skolor och appar och underverk. Det kan jag, och det kommer jag. Men inte idag. Idag vill jag skriva om allt TRAMS. 
 

Röstfiske och skolpolitik fyller ju ändå en ”funktion”. Men TRAMS, det fyller ingen funktion.

 
För ett tag sedan läste jag en artikel som sa att KETCHUP FÖREBYGGER CANCER. Kokta tomater är nämligen, enligt artikeln, mycket bra i förebyggande cancerarbete. Jag tänker inte länka, eftersom TRAMS. Jag har nämligen också läst att såväl socker som sötningsmedel är mycket cancerogent = bidrar till cancer
 
Jag tänker äta ketchup. Jag gillar ketchup (är team Heinz för er som undrar och avskyr Felix) och kommer äta ketchup. Jag tänker äta socker och sötningsmedel också. Och jag tänker äta mat även om jag bränner den, dricka ur pappersmugg om jag måste, jag fortsätter med gluten...
 
Det finns inte en chans att KETCHUP eller socker och sötningsmedel rår på saker som arv, rökning, alkohol eller strålning av olika slag. Trots det är detta stora artiklar i stora tidningar som har rubriker som lockar oss att läsa. Jag är så trött på TRAMS! Varför finns ingen dags- eller kvällstidning med endast (ovinklade) nyheter!?
 
 
Tur att somliga av oss i jordelivet har en rimlig analysapparat. Men för resten är jag fasen orolig. Det är sådana grundbottnare som röstar illa, är rädda för sötningsmedel och som från och med att ha läst artikeln jag talar om kommer äta ketchup som att det inte fanns någon morgondag.
 
Det är inte lätt att leva i ett mediasamhälle. Särskilt inte om man är dum.
 
I måndags förtidsröstade jag, men jag hoppas att de klent gräddade väntar till den 10 september. Ni andra kan göra det liiiite tiiiidigare.
Bunny

Har svårt att tänka mig att ketchup är det som förbygger cancer, precis som du säger, det innehåller ju socker och det ska man ju helst låta bli om man tillexempel haft cancer!

Däremot så innehåller tomat och tex. röd paprika ett ämne som heter lykopen som funkar som ett litet "solskydd" i huden! Därmed inte sagt att man inte ska smörja in sig för en dag på beachen, but still! :D

Svar: Ja, och det köper jag direkt, grejen med att tomater innehåller nyttoämnen. Till och med att vissa av dessa nyttoämnen kanske blir mer lättupptagliga om de kokas. Men ketchup, alltså..! Vad är det för tramsig slutsats? ;P
Ajli Müller


blogg: http://bunnydrugz.blogg.se/
Emma Engström

Oj detta har jag inte hört förut! :'D

Svar: Nej, eller hur? Att tomater är nyttiga och bra visste man ju, men ketchup är la att ta i ;D
Ajli Müller


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
Angelica Wåhlin

Jag är team Felix!

Svar: Ska vi ha ketchupkrig? ;P
Ajli Müller


blogg: http://angelicawahlin.se/
Beatrice

Kunde inte sagt det bättre själv 😀👍

Svar: TACK! <3
Ajli Müller

Ida Jansson

Finns betydligt värre saker att äta/göra än att äta ketchup 😀 Jag äter både socker, gluten, mjölk och kött. Känns tabu allting. Men det är fan tusen gånger farligare att lida av en ätstörning än att äta allt det där.

Svar: Jag äter också allt det där. Och lite till. Känner spontant att... ja, det är värt det, jag kan inte gå runt och vara rädd för sjukdomar jag inte ens har om det gör anspråk på saker jag tycker om och mår bra av.
Ajli Müller


blogg: http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0