Ajli Müller - Outdoor, snowboard, klättring, blogg - Grejer jag slutat med för att de inte var bra för mig!

Grejer jag slutat med för att de inte var bra för mig!

Att börja med något nytt är lätt, bara man kommer på vad man vill börja med. Att lägga till sallad på talltiken är lätt, att börja räcka upp handen i klassrummet är lätt, att börja dricka vatten till måltiden är lätt. Att sluta med saker är lite svårt - det är ju vanor man redan har som man plötsligt ska bryta. Jag har lyckats bryta jättemycket!
 

Saker jag slutat med för att jag INTE mådde bra av det:

 
1. Jag har slutat att följa en herrans massa bloggar. Ingen av er som skriver och som jag skriver kommentarer till såklart, eftersom interaktion mellan bloggar gör mig gott. Men jag har avföljt kända storbloggare: "shaker", "naturvin", "karriärkvinna", "jag är influencer och skriver om att vara influencer” och några som jag får kroppskomplex av. Nice!
 
2. Jag har slutat planera och fundera på vad jag "ska bli" eller "hitta mig själv". Inte för att funderandet i sig stört mig så värst mycket, men faktum är att det tog glädje från jobbet jag FAKTISKT har och den jag FAKTISKT är just nu. Med "ska bli" och "hitta mig själv" var liksom grundinställningen att nuet inte var gott nog. Trots att det ju är det! Kommer jag på något jag längtar efter så får jag väl genomföra det DÅ, inte älta om denna hypotes NU!
 
3. Jag har slutat sova i soffan. Man sitter kanske i soffan i slutet av kvällen och den är skön och F.R.I.E.N.D.S är sövande och sådär, men när ögonlocken faller ihop stiger jag upp, stänger av TV:n och går och lägger mig i sängen. Punkt slut! 
 
4. Jag har slutat sova länge om dagarna. När jag jobbar stängning börjar jag klockan 13:00 och slutar 20:15, så om jag sover länge så blir det plötsligt så att jag lever för att jobba. Nej du, det skiter jag i. Jag stiger upp och lever livet på förmiddagen då istället! Innan jobbet!
 
5. Jag har slutat med pizza. Det är skittråkigt och jag saknar det. Jag vet inte vad det är jag är allergisk mot i just pizza, men surdeg har jag aldrig mått särskilt bra av. Vad annat kan det vara när jag tål pasta, tål ost, tål tomater..? Jag vet inte vad det kan vara, men jag tål inte pizza..! 
 
 
Som ni har förstått på mina andra personliga, ytterst syrliga, inlägg på senare tid så vet ni också att jag ju har slutat bry mig. Bryr mig faktiskt inte ett skit om saker som involverar andra om det inte ger mig något. Bryr mig inte om något som inte gynnar mig själv. Egoism är få förunnat. Om det är förenat med empati. obviously.
 
Har ni någonsin tänkt typ "tänk vad LYCKLIG man skulle vara om man var dum och liksom inte fattade bättre?". Jag och min kompis Néa har diskuterat ignoranta imbecilla människor ganska ingående och AVUNDATS deras ångestfrihet och deras icke-stressade liv. Eftersom de inte vet bättre än att vara ångestfria och icke-stressade. Man kan inte göra sig dum, men man KAN göra sig "elak". Man KAN agera klipskt och man KAN sluta bry sig. Och då helt plötsligt, då blir man plötsligt... fri. Ego och elak förvisso, men fri och glad och färdig med allt.
 
 
"Alla andra är dumma i huvudet" stod det på min nyckelring som jag fick av min familj när de varit på en resa. För säkert 10-15 år sedan! Redan då nosade jag på "jag bryr mig inte"-friheten. Och nu är jag framme? Nja. Men jag har i alla fall slutat upp med en massa trams som missgynnar mig, och jag ber inte om ursäkt över det. Det krävs lite övning, men det är nice!
|
#1 - Linnea Kinis:

Skönt att avfölja bloggar som du inte mår bra av. Tycker det är samma när man ibland avföljer folk på instagram. Skönt att rensa bland det ibland :)

Svar: visst är det så! Jag har liksom aldrig tänkt på att jag ens "mådde" av att läsa bloggar överhuvudtaget, men vid närmare reflektion så fick några storbloggare dra åt helvete :D
Ajli Müller

#2 - Alice Lindström:

sv: men såklart det är fint av dig!! att hjälpa någon när hen behöver en som mest måste vara det finaste man kan göra. Och jag är dunder säker på att Erik kommer vara evigt tacksam både nu men även när han är bättre!

Vad bra att du slutat med dessa saker!

Svar: tack igen finaste Alice!
Ajli Müller

#3 - FridaochTove:

Vad glad jag blir att höra att du hittat vad som gynnar dig och inte, och sedan agerat efter det. Så himla bra!

Svar: Visst är det coolt, tack! ÄNTLIGEN orkar jag agera istället för att bara gnälla <3
Ajli Müller

#4 - Emma Engström:

Åhja, dåliga vanor kan verkligen vara svårt att bryta! Allt går såklart om man vill och måste säga WOW till dig som lyckats bryta så många saker! Det är verkligen toppen :D Heja dig!! <3

Svar: jag mår så bra av att bryta lite dessutom :D
Ajli Müller

#5 - enna:

Riktigt roligt att läsa :)

Svar: taaaack <333
Ajli Müller

#6 - Hilma Eklund :

Så bra när man kan sätta fingret på dom saker som inte är bra för en och istället börja göra annorlunda! Inspirerande ❤️

Svar: tack, bästa Hilma, du gör mig väldigt glad!
Ajli Müller

#7 - Ida Jansson:

Har också slutat följa bloggar som verkligen inte ger mig nåt. Angående pizzan, tål du inte hemgjord heller? Testa baka deg med annat mjöl kanske? Fan va skönt att du har slutat bry dig! Skön känsla! Skulle jag behöva. Börjat tänka "fuck this shit" till massa saker. Ganska gött faktiskt!

Svar: hemgjord tål jag inte heller! Men ska testa mig för vetegluten nu, så jag åtminstone får reda på om det är vad som är felet. HOPPAS att det är felet. Vet att det kommer vara piss att vara allergisk mot vete, men samtidigt sååååå skönt att veta VAD jag ska göra för att slippa skita skiten ur mig!
Ajli Müller

#8 - Pauline Hurtig:

vad bra att du tagit tag i sådant, borde nog också ta bort lite :)

Svar: ja det är renande :D
Ajli Müller

Kommentera här