Julia Müller-Sandvik

Mål för 2019 - del 2!

Nu när det har gått snart 4 månader av 2019 kan jag torrt konstatera: 2019 är inte livets bästa år. 2013 och 2018 är fortfarande de som glänser starkast. Mitt högsta mål i världen är att Erik ska få bli frisk från sin svåra depression. Det är för mycket...
 
Men om jag ser till listan jag satte ihop i januari med mål för året så häpnas jag ändå över att inse att jag redan bockat av 6 av de 10 mål jag satte. Helt vansinnigt! Detta samtidigt som jag har vårdat en sjuk anhörig på heltid, arbetat 5 dagar per vecka och haft 310 kronor att röra mig på varje månad. Så fet fucking klapp på min egen axel!
 
Det är icket desto mindre, läge att fylla på listan nu. Den skrevs ju i januari, när det var mörkt och kallt och svinigt - nu när det våras kommer jag plötsligt på andra saker som jag vill göra eller åtminstone SIKTA mot att göra. Enter the "Mål för 2019, the sequel":
 
1. Jag vill bli brun! Så jag uppfyller målet att vara utomhus för fullt, men kanske man skulle låta huden vara osminkad någon gång så man får sig lite färg. Att bli brun och har bikinimärken efter sommaren är målet!
 
2. Jag vill använda färgglada kläder! Orka gömma sig i något jävla mörker mera. Ljust och färgglatt vill jag ha det och gärna kläder helt utan inslag av svart, grått, beige och vitt. Brunt kan jag inte hålla mig ifrån, så det är inte planen. Men de andra ickefärgerna kan ju kyssa sig. I röven.
 
3. Jag vill ta semester! Efter att jag var sjuk 2017 har jag inte haft semester. Jag jobbade ju extra på Dea och Glitter och Norrlands Miljövård, så när alla andra hade semester hade jag ju det inte. Jag jobbade julafton. Jag jobbade när de andra hade semester förra sommaren. I år har jag inte råd att ha semester, men jag har inte råd att inte ha semester heller. Tre veckor ska jag ta!
 
4. Jag vill framkalla förstoringar! Det känns som rena skämtet att mitt hem inte har ett enda fotografi på väggarna. Är det inte det, är det inte konstigt? Så snart jag får en normal ekonomisk situation igen så är förstoringar högt upp på listan av vad jag vill betala för. 
 
5. Jag vill bli av med mina kroppskomplex! Jag känner spontant att det är slöseri med energi eftersom exakt INGEN annan bryr sig om mitt fett, mina kvisslor, min vitilligo, mina eksem eller min alopecia. Ingen bryr sig om mina knän, mina armar, mina ögonvrår. Jag är snart 30 och jag är gift och jag är älskad. Så vad i helvete!? 
 
6. Jag vill bli vegetarian! Jag och Erik äter nästan väldigt lite kött, definitivt väldigt begränsat med fisk, inte alls så mycket kyckling... men ägg och mjölk är fan stöttepelare i vår kost av märkliga skäl! Jag skulle helst vilja bli vegan.
 
7. Jag vill sluta röka! För att... ja, ni vet. Alla vet. Piss är vad det är!
 
 
Skulle kunna slänga in sluta med socker, sluta med alkohol, börja motionera, klättra på jobbet, bli rik, få X-antal följare och så vidare. För det skulle väl också vara rätt nice. Men jag vill, handen på hjärtat, inte lägga ölen på hyllan och har inte något mål inom motion och följare vet jag inte ens hur man räknar. Så dessa sju får helt enkelt inleda kalaset! Har ni några mål för året? 
Hanneles bokparadis

sjuan är viktigast, ettan kan du strunta i... ingen annan en själv som tittar på kroppen, inga böcker du ska läsa? Då har man inte lika mycket tid över... för onödigheter.

Svar: det är inte upp till dig att avgöra vad som är "onödigheter" i någon annans liv, så jag tänker utgå ifrån att det inte var det du menade, utan att du helt enkelt uppmanar mig att läsa fler böcker? Jag läser redan mycket böcker.
Ajli Müller


blogg: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/
Celine

Tycker alla dessa mål låter superbra ju! Lycka till!

Svar: Tackar! Jag har desto fler mål kvar utöver dessa, som jag skrev i januari, men jag gillar mål :D Jag peppas av mål!
Ajli Müller


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
Hanneles bokparadis

ingen förolämpning... jag får väl tycka att bli brun är varken hälsosamt eller så viktigt...


blogg: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

nej, verkligen inte min sak... men då är det bäst att inte förvänta sig kommentar, bra med mål.

Svar: Jag förstår, vi ser nog bara annorlunda på den saken i så fall
Ajli Müller


blogg: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/
Sara Ekman

Härliga mål :D Hoppas verkligen det blir semester!

Svar: Jag ska SE TILL att ta semester! Det är på tiden <3 <3
Ajli Müller


blogg: http://aamaziing.se/
Alice Lindström

Vilka bra mål! stort lycka till med dom!! 3an och 7an var riktigtriktigt bra!! kämpa!!

Svar: THANK YOU DARLING <3
Ajli Müller


blogg: http://alicelindstrom.se/
Ida Jansson

Åh vill också ha färgglada kläder!! Mår bättre av det.
Sen är det verkligen så att ingen jävel bryr sig om hur en ser ut för alla är så upptagna med sig själva. Gäller att jobba aktivt med sina hjärnspöken. Kram

Svar: Eller hur! Och även OM de bryr sig så säger det ju mer om andra än om en själv. KRAM!
Ajli Müller


blogg: http://onlyonewaytogo.blogg.se/
Marie

Jag har också komplex för vissa saker, men tycker att jag här lärt mig hantera dem bättre och bättre och ja jag vill också bli brun, men blir inte så brun av mig, så fått lära mig leva med det med

Ohh du är ju snygg kvinna ;)

Svar: Tack babe! Jag blir brun på kroppen, men inte i ansiktet... lite störande, vet inte om det är för att jag smörjer in mig oftare där eller om det har med min vitilligo att göra. Whatever, testa ska jag :D
Ajli Müller


blogg: http://sweetwords.se
Madeleine Jonsson

Aldrig fel med mål. Förstår att du önskar att din sambo ska få må bättre, man blir lätt påverkad av hur ens andra hälft mår det är inte lätt att inte bli det. Kram

Svar: Ja, och nu har han varit sjuk så länge att jag är helt fucking färdig. Och han också måste jag tänka mig!
Ajli Müller


blogg: http://maddisenj.blogg.se/
Bea

Några av mina mål:
1. Släppa sockerskräcken och våga "unna" mig till exempel en sockrad soygurt.
2. Tänka mer på mitt eget välmående och kapa bort energitjuvar.
3. Hitta tillbaka till livsglädjen och att kunna känna riktiga känslor igen (är helt avtrubbad nu).
4. Ta tag i att börja plugga till något då jag vill komma bort från mitt nuvarande jobb så småningom.

Svar: Jag tycker att dina mål är sååååå viktiga! Jag har uppnått trean, men det var då fan i grevens tid. Men just därför ser jag markant skillnad och kan inte med ord uttrycka hur mycket jag hoppas för dig och för min karl, som har samma mål, att få nå dit! Du förtjänar välmående, livsglädje, riktiga känslor <3 Och att unna dig en sockrad soyghurt precis hur ofta du vill. Kram, önskar Julia
Ajli Müller

Emma Engström

Wow heja dig!! Vilka himla bra mål och jag tror verkligen att det går att klara, är det något man vill så går det alltid :D <3

Svar: Det tror jag med :D Jag är liksom... redo att göra kul grejer, inte bara en massa viktiga, djupa saker. Leka mera liksom :D
Ajli Müller


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
Linnea Kinis

Låter som bra mål. Jag har inte skrivit några själv utan jag tar det lite som det kommer. Försöker vara nöjd med tillvaron som den är utan att försöka sätta för mycket press på en (vilket mål för mig är, press att klara dom).

Svar: Jag gillar mål, men gillar man inte mål ska man självklart undvika :D Jag bockar aldrig av mina och det är fine ändå! Mer som en "kom ihåg-lista" förutom rökningen då...
Ajli Müller


blogg: http://linneakinis.blogg.se/
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Vilka bra och härliga mål :) Lycka till!

Svar: Thank you!
Ajli Müller


blogg: http://evahle.se
Bunny

Hejar på dig och dina mål! :D

Svar: Tack gulle :D
Ajli Müller


blogg: http://bunnydrugz.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0