5 stycken oväntat älskade saker

Vissa saker är mer väntat att folk älskar. Ni vet, sin partner och sin familj exempelvis. Och så finns det saker som är lite mer ¿Qué? vad gäller kärleken. Jag träffade nyligen en person som verkligen gillade pennor. Jag har även mött en som samlar på brevpressar. Själv älskar jag faktiskt både pennor och brevpressar... men jag ska inte sno deras svar:
 
1. Sallad.
Jag har alltid gillat sallad, men efter vi levde på fattigdomens rand i så många månader så inser jag mer än någonsin hur mycket jag älskar färsk krispig sallad. Jag har ätit mig döless på kokta eller wokade grönsaker när jag inte har kunnat handla för egna pengar. Sallad är en gudagåva. Krispig vattenfylld isbergssallad! Ruccola! Romanbåtar! Livet självt! Detsamma gäller färsk frukt. 
 
2. Att någon hänger ut provade plagg medan jag är på rast.
På jobbet fylls hästen med provade plagg på nolltid, eftersom folk provar kläder och sedan hänger upp dem på ställningen. Som i yrkeslingo heter häst. I alla fall, om man jobbar stängning så är det en av sakerna man ska göra: hänga ut provade plagg, här och där över hela butiken. Men en eller två gånger har en kollega hängt ut de dittills provade plaggen medan jag varit på rast! Stängningen går så smidigt då, och man kan satsa på att i lugn och ro hjälpa kunder istället. Det är snällt och det är så himla tacksamt. Jag gör det för mina kollegor också!  
 
3. Bärnstensgul chenillefilt!
Jag och min vän Minette umgås inte alldeles hela tiden och vi har inte känt varandra så länge. Vi tycks inte vara särskilt lika varandra i lynne (jag är väldigt extrovert och tar livet som en lek, medan hon gillar att tänka igenom och besluta saker innan hon gör grejer). Vi är en oväntad match. Därför älskar jag min filt sådär alldeles mycket. Oväntat mycket. Det är egentligen bara en filt, men jag har aldrig älskat något i mitt hem så mycket. Just för att jag fick den av henne och för att hon mindes att jag ville ha den!
 
4. Utomhus.
Jag älskar verkligen utomhus. När det är pissigt väder så glömmer jag kanske bort det ibland, men jag älskar det! Jag förlorar verkligen alla mina tvångshandlingar ute i naturen och det finns inget så befriande än att plötsligt inte ha några knäppa ritualer för mig.
 
5. Asfalt.
Asfalt måste vara bästa i världen på många sätt. Man tror nog att jag alskar gräs och sant mer, vilket absolut är sant PÅ SOMMAREN! Men det finns få saker som klår första gången man står på torr asfalt när vintern smälter. Här i Umeå tar det EVIGHETER innan den ens syns, men den känslan alltså...!!!
 
 

Vad älskar du för knäppa grejer? 

|
#1 - Alice Lindström:

Vilken rolig idé på ett inlägg och väldigt intressant att läsa.

Svar: Tack kära Alice :D
Ajli Müller

#2 - Jessica Högberg:

Haha, underbara knäppa älskade saker😉

Svar: Tack snälla :D :D
Ajli Müller

#3 - Celine:

Älskar också utomhus hihi <3

Svar: Jaaaaa, braaa! ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR!!
Ajli Müller

#4 - Carolina :

Vad härligt! Det är så härligt att hitta saker du älskar och kan roa dig med. Härligt att naturen stöter bort de tvångstankar som smyger sig på, dem är då aldrig roliga!

Svar: Exakt, så fint att få vara fri ett tag!
Ajli Müller

#5 - Hanna Karlsson:

Vilket roligt inlägg att få läsa! Hmm, måste fundera lite över oväntade saker som jag älskar. Det första jag kommer och tänka på är dock smör. Hur gott är det inte att äta ihop med mina ketopannkakor eller smälta och hälla över en sallad. Ja, jag är knäpp. Haha! :-P

Svar: uuuuuuusch är min spontana reaktion XD
Ajli Müller

#6 - Linnea:

Roligt inlägg! Jag kommer Inte på nåt själv just ju :)

Svar: tack, vad kul att höra :D
Ajli Müller

Kommentera här