Dejta dig själv

Girl, du förtjänar att dejta på dina villkor. Är du temporärt less på din partner (helt OK!), trött på boys eller bara helt vanligt singel? Skit samma. Dejta dig själv! Det är inte bara trevligt, jag tror att det är nyttigt. Även om man är extrovert eller ständigt uppkopplad. Lär dig njuta av dig själv och gör följande:
 
1. Natursitta och naturtitta.
Gå till en vacker plats och njut av det visuella, kinestetiska och auditiva omkring dig. Plocka ut hörlurarna en stund och gör något smörigt med dig själv, som att läsa en vältummad bok, skriva tacksamhetslisor eller kanske lite poesi. Eller rita av din omgivning!
 
2. Använd finporslinet.
Gör dig själv en riktigt fancy flerrättersmeny, eller köp hem om du inte gillar att laga mat, och gå all in. Du vet, servera på fjorton olika träfat och skålar, ha toppingen bredvid i separata kärl som du skopar ifrån, drick ur kristallglasen. Musik eller film är perfekt sällskap om det känns som att dejten tråkar ut dig (Men varför skulle den, du är ju på dejt med den viktigaste människan i världen!).
 
3. Ta en drink.
Eller en kaffe eller en fika eller en lunch eller en middag. Men gör det som en dejt: ha läckra underkläder (vilket betyder olika för olika, mina ”läckra” underkläder är vanliga enfärgade svarta från ICA Maxi, men du kanske gillar spets och skit - ta det!) och på med den lilla svarta. Sedan sitter du där som en ur Gossip Girl och har en perfectly fine dejt med ditt supersnygga själv.
 
 
4. Aktivitetsfokuserad dejt.
Det här är jag bra på på vintern: jag säger bye babe till Erik och packar bilen och åker till skidbacken. Upp och ner far jag i hisnande tempo, och stannar endast upp för att ta bilder eller titta på utsikten. Vad gillar du? Ta en cykeltur med egofokus! Gå på bokcafé eller poetry slam eller bouldering eller körsång. Yoga och meditation! Bara du och din vilja styr den här dejten - såväl innehåll som tempo!
 
5. Netflix and chill.
Tänd ljus, värm en kanelbulle, sätt igång en kanna te och välj en mysig film som du älskar (Fried Green Tomatoes, exempelvis) och stoppa om dig själv i soffan. Dra ut täcke och kuddar och gosa in dig i ditt mjuka fort. Fast om du känner för att tolka Netflix and chill mer ”som det brukar” så byt film (till Wild at heart, exempelvis) och tekoppen till ett glas vin och gör en homerun.
 
6. Gå på bio.
Jag vet att folk fortfarande tycker att det är hemskt att gå på bio ensam, fast jag tror att det mest är för att de tror att andra tror att man är en loser. Men andra tror inte så mycket om dig faktiskt. Om de gjorde det så säger det ändå mer om dom än om dig, så... Välj en bio DU vill se, köp den karra DU vill ha och försvinn i mörkret!
 
 
7. Turista i din hemstad.
Gör turistiga saker. Besök Visit och se vad de tipsar turisterna om. Är det vackra byggnader och stadsvandring som lockar? En aktuell pjäs? Ett gammalt fik? Parker? Museum? Konstverk i det offentliga? Go! Do!
 
8. Minnesvandring.
Gå till nostalgiska platser och begrunda allt som varit och allt som är nu. Ditt gamla barndomshem och skolor, trädet där du ristade den där gulliges namn i barken, stället där du delade en kyss, restaurangen där du skrattade så du kissade på dig, stranden du brukade gå till, huset där bästisen bodde etc. etc. etc. 
 
Vad tycker ni om att göra alldeles i fred? 
|
#1 - Emma Engström:

Gud vilka bra tips, försöker också tänka att det är en själv man faktiskt ska leva med resten av sitt liv! :D

Svar: ja det är alldeles riktigt :')
Ajli Müller

#2 - Carolina:

Härliga tips! Det är så nyttigt att kunna umgås med sig själv och känna att man tycker om sig själv :)

Svar: superviktigt :)
Ajli Müller

#3 - Johanna Utterberg:

Åh så himla rolig och bra tips-lista!! LOVE IT!!! <3

Svar: TACK :D Vad glad jag blir! Heja ensamheten..!!!
Ajli Müller

#4 - Linnea:

Jag hade lätt gått på bio själv om jag verkligen velat se en film å ingen annan kunde följa :) tror det kan vara rätt mysig egentid!

Svar: oooooh bra!!! Så glad jag blir!! Ingen vill någonsin se samma filmer som jag XD
Ajli Müller

#5 - Celine:

Ääääälskar detta inlägg! Så viktigt att spendera tid med sig själv också <3

Svar: Såååå glad jag blir :D visste inte om jag skulle trampa på tår liksom ;)
Ajli Müller

#6 - Alice:

Sååå himla bra inlägg, och så viktigt ju! Jag älskar att bara koreografera överallt i hela lägenheten när jag är hemma själv, haha!

Svar: åh sååååå roligt, om jag kunde dansa skulle jag gjort det också <333
Ajli Müller

#7 - Bunny Therése:

Åh så fin bland lila möbler!

Svar: TACK kära du <3
Ajli Müller

#8 - Pauline Hurtig:

alltså så bra! jag gör det nog alldeles för sällan men njuter av de i smyg när jag väl gör det

Svar: du är så bra!! Jag tror jag gör det för sällabn också. Skämmes på mig :)
Ajli Müller

Kommentera här