Recept: Tortillaklämma med korv, rödkål och pepparrotssås

Nu får faktiskt min man köra med mig om han vill. Om han vill att jag ska plocka ner månen så lovar jag att jag skulle hitta på något... jag skulle agera Rataxes och göra exakt allt jag kunde för att ta ner månen. Nu ville han inte ha månen, tack och lov! Istället ville han ha ganska specifik MAT. Och jag lagade den. Och den blev sådär "slemmigt, men mättande" som somliga älskar och andra ogillar. 
 
Känner hur mitt kolesterol ba: NEEEEEEEEJ!!!! 
 
Men hur som helst: det blev ett slags korvklämma med smörig kål, lök och pepparrotsmajonnäs. Och med äpplen dessutom. Ni som har gallsten lider nu: kål, majo, fet korv och äpple i samma rätt. Hjälp mig, ba!

 
Ingredienser:
Tortillabröd
Fast potatis (2 st per person)
Grillkorv (2 st per person)
Smör
2 st gul lök
1/4 rödkål
salt och peppar
1,5 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk pepparrot
2 st rödaäpplen
 
Gör såhär: Koka potatis i saltvatten under lock så länge som det behövs. Ca 20 minuter för stor vinterpotatis i halvor. Men googla! Stek lök och rödkål i smör på medelhög värme i tio minuter.
 
 
Stek grillkorv. Blanda majo, vinäger, pepparrot (vi körde från tub) och grovrivna röda äpplen i en skål. Krossa potatis i tortillabröd och fördela kål och lök, korv och pepparrotssåsen över. Ät som wrap om det går, men ni kommer nog råka göra som jag och fylla dem för mycket!

 
Kan ni bara tänka er något så ohälsosamt? Jag spinner typ av att tänka på det. Jag gillar hälsosam mat också och alla vet att jag är mest förtjust i sallad (vanliga grönsaker alltså, inte typ bulgur eller pasta, bara en massa salladsblad av olika färg och form..!) när jag får välja själv vad som ska serveras. Men det är ju något speciellt med att känna att man typ är lite "syndig" och hänger på macken. Kanske bara norrlänningar som känner så.

 
Ha det fortsatt gott, det ska jag!