Lite tack, lite förlåt, lite undanflykter och lite klargöranden.

Julia Muller Sandvik Blogg
Jag får tacka för er empati - jag vill helst inte bli en sorgeblogg, men när ens hår ramlar av och ens man är deprimerad och ens ansikte svällt upp av inflammation så är man inte helt kaxig. Så tusen tack gullisar! Skönt att kunna klottra lite som vanligt.
 
 
Inte för att jag vill vara en bloggare fullt med förklaringar och ursäkter och utläggningar - det är ju min blogg och jag får använda den som/om jag vill - men om ni märker att inläggen är färre, sämre och med bilder som inte riktigt hör till så har ni alldeles rätt!
 

Förhoppningsvis piggnar jag till och får lite mer lust att fota och leka och leva igen! Bilderna i det här inlägget är dock högaktuella, för jag har håret i stram hästsvans för att dölja att jag tappat hår på sidan. Jag brukar ALDRIG ha stram hästsvans i vanliga fall. Så det var väl värt att dokumentera!

Just nu vill jag mest skriva om mat, så jag och syrran skriver lite på vårt "andra" bloggprojekt. VIlken frihet att kicka igång nya projekt när man blir deppig av sina gamla. Vilket tur i all otur att jag inte får lön för mina projekt!!

Hål i tandköttet, hål i hårsäckar och hål i hjärtat

Julia Muller Sandvik Blogg
För några dagar sedan började jag tappa hår från en fläck på sidan av skallen. Jag tänkte att det berodde på stress (jag har den autoimmuna sjukdomen alopecia, och just min tycks triggas av just stress) och blev väldigt gråtmild.

Men i lika många dagar har jag också haft en hallonkärna fast i hålet från en av mina bortopererade visdomständer. Idag var hela kinden svullen och jag vaknade av pulserande smärta.

 

Första gången jag tappade håret var jag 21 år. Då utlöstes det av en långtgående inflammation i just visdomständerna. På röntgenbilderna såg man att inflammationen hade börjat "äta upp" mitt käkben inifrån. Så ÄCKLIGT!

Nu har jag opererat ut alla fyra tänder och trott att det var frid och fröjd, men fan heller. 
 
Jag har nu gurglat treo, lagt små treokorn så nära "hålet" i tandköttet jag kunnat och ska skölja med hexident vid tandborstning... och ringa tandakuten i morgon. 

Stressen går inte att göra så värst mycket åt, men tanden tänker jag fan inte låta äta av mitt käkben och slå ut mina hårsäckar. Hell no! 
 
Ja, det var dagens uppdatering, bättre sent än aldrig och så vidare. Läget med er då? 

Drömgarderoben - stilbytardag

Julia Muller Sandvik Blogg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varje lov färgar jag håret
och varje vår
byter jag stil
eller kommer på en gammal bortglömd stil
i djupet av garderoben
 
här är Monkidrömmar just nu
Allt vill jag ha
nu när det närmar sig våren!