Ett nytt inlägg fast samma inlägg

Hej gänget,
 
några av er hann se ett inlägg som skrevs i ren desperation. Faktiskt, om jag får säga det själv, en riktigt välformulerad desperation jämfört med hur den kändes. Men jag behöver börja om nu när jag är i ett ganska landat state of mind: 
 
Min man är sjuk. Han har varit dålig länge, allt sedan... slutet av 2015 tror jag bestämt. Förra veckan blev han sämre och vi behövde vidta åtgärder. Därför känns det mycket märkligt att skriva inlägg om typ sängkläder, måltider, trevliga promenader. Skidåkning.
 
Men att vara anhörig innebär en tudelad värld: i en av världarna är mörkret och smärtan och desperationen av att inte kunna hjälpa en älskad som mår så dåligt ständigt påträngande, och i en annan värld är jag glad över att få äta Palle Kuling-godis till lunch och åka skidor och jobba på en fantastisk arbetsplats och fira min systers födelsedag (GRATTIS!!!).
 
Min man som är mer än min värld är sjuk. Han kommer inte dö eller något. Idag skottade vi snö, igår såg vi Melodifestivalen och hejade på Vlad och dagen innan det satt vi och grät i en soffa. Varje dag är en konstig balansgång när någon är sjuk och någon annan är sjuk av oro. Men frisk. I övrigt.
 

Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget,
men falskheten i att skriva långa inlägg om lyckliga livet
är liksom lite too much.
Jag vill typ "förklara" mig och min redigerade internetvärld.
Men vem fan vill läsa sådana förklaringar?
Var och varannan bloggare skriver förklaringar och ursäkter
och alla mår dåligt och är ledsna och sargade typ.
Add one more to the pile, liksom.

Vi hörs!
Hej

Skickar några cyberkramar till er. Låter onekligen som att ni har det tufft nu. Att du delar med dig av de verkliga händelserna i livet är anledningen till att jag börjat följa dig i din blogg. Alopeci och utmattning var det som passade mina intressen först 🥴, sedan är det trevligt att sedan även läsa recept och uppdateringar om nya sängkläder. Men vore det bara ytligheter skulle jag nog leta mig vidare. Livet är på gott och ont skiftande, det får vi ju alla erfara. Fortsätt dela med dig, du behöver som sagt inte berätta allt alla dagar. Förstår att det också kan vara skönt att få lite distans till det som känns skit genom att skriva om det som för tillfället känns enklare. Ha det så gott ni kan! Jag tittar in igen.

Svar: Puss älskade! Min skalle har endast en kal fläck som nya tvåkronan och jag kontrollerar den varje dag! Det andra som är äkta är bara så ”puttrande” att det är som små nålstick. Vet inte vad jag ska skriva om saken.... vet inte vad jag ska skriva om något 😩
Ajli Müller

Ida Jansson

Så tråkigt att han är sjuk 😔 Kan han bli bättre? Stor kram

Svar: Hej kära du, sjukdomen är depression och generaliserat ångestsyndrom, så visst KAN han bli bättre, men som med all psykisk ohälsa är alla prognoser gissningar. Och det är nästan ”skönt” (söker efter bättre anhörigsord) att veta att ångesten är generell och allmän och... kronisk....... för då kan vi båda slita vårt hår, men veta att det är just det enda vi kan göra i den här situationen. Depressionen är desto värre. Hur gör man för att hjälpa någon med depression? Peppar att äta och tvätta sig och flytta på sig rent fysiskt, ja. Men vad gör man med ett psyke? Tjatar? Förklarar? Klappar på kinden? Det är olika från dag till dag. Så himla svårt! Ge mig ett plåster!!! Ge mig ett läkemedel!!!!
Ajli Müller


blogg: http://onlyonewaytogo.blogg.se/
birgitmaria

Så tråkigt! Jag har nog inget vettigt att säga, utan att det låter så där navit peppigt och det har du säkert redan hört. Kramar till er och jag hoppas att det sakta men säkert blir fler bra dagar än dåliga. (Du ser... det blev peppigt ändå.. sorry)

Svar: Jag behöver pepprigt! Så tusen tack!
Ajli Müller


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/
Bea

Läste svaret du skrev till Ida. Har just själv börjat få starka misstankar om att jag kan ha en så kallad "tyst depression". Har hunnit läsa en del om vad man kan göra på egen hand eftersom att min tilltro till vården är låg. Har bland annat läst om det här med seretonin och dopamin och hur maten kan påverka nivåerna. Jag skickar två artiklar om ämnet, när man mår dåligt brukar man ju vara beredd att prova allt.

https://www.google.com/amp/s/utforskasinnet.se/serotonin-och-dopamin-livsmedel/amp/

https://www.healthline.com/health/healthy-sleep/foods-that-could-boost-your-serotonin#alternatives

Sedan har jag även läst om att brist på olika mineraler och vitaminer kan ge symptom som ångest och depression, jag skickar en länk om detta också.

https://www.google.com/amp/s/stegforhalsa.se/vitaminer-och-mineraler-som-bekampar-depression/amp/

Det kanske inte alls funkar. Men själv resonerar jag så att man inte förlorar något på att prova allt som har det minsta chans att hjälpa ❤️

Svar: Hej, tack så mycket! Både han och jag är absolut villig att testa ALLT precis som du skriver! Och jag är verkligen tacksam, jag har varit hyfsat rådlös ❤️ Vården sköter sitt med de olika saker det innebär, men hemma är det ju jag som sköter, och då är det liiiiite av ett pusslande! Nej underdrift... det är pyssligt...
Ajli Müller

Yasmine

Ta hand om varandra! <3 Kram

Svar: Det ska vi! Stor kram <3
Ajli Müller


blogg: http://www.yasmissy.blogg.se
madabouttea.se

Finaste du! Hoppas du mår ganska bra trots allt ändå!

Svar: Puss vännen!
Ajli Müller


blogg: http://madabouttea.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0