Julia Müller-Sandvik

Recept: Rödbetor med fetaost

Bredvid oss ligger en riktigt fin pizzarestaurang. Ni vet, en sådan med en stor klotformad vedugn i mitten och surdegsbröd och handskalade räkor och San Marzanos. Min man har en favoritpizza där som innehåller tomat, mozzarella, chèvre, spenat, rödbetor, valnötter, fikon, honung och citron. Jag själv reagerar ganska illa på surdeg och med min sargade käke hade det inte varit så klokt att knapra nötter. Jag erbjuder därför en egen variant: utan den elaka pizzabotten och just här med feta istället för chèvre (för att det var det vi hade hemma... det blev faktiskt också riktigt gott) och ni har maträtten som ni beskådar nedanför: 
 
 
Ingredienser:
Matfett
500 g kokta rödbetor
salt & peppar
Ett block fetaost
70 g babyspenat
Citron
Fikon- och höstäppelmarmelad
Honung
 
Gör såhär: smörj en ugnsform med matfett. Skiva rödbetor i mindre bitar och sprid ut i formen och krydda dem med salt och peppar. Fördela fetaost i bitar över rödbetorna. Gratinera hela härligheten i 250 grader i 10-15 minuter.
 
 
Toppa måltiden med spenat, pressad citron, fikon- och höstäppelmarmelad och flytande honung. Servera gärna med en god bit bröd (inte surdeg!) och rostade pinjekärnor. Det hade vi inte heller hemma, dock... vi hade däremot en god bira. 
 
 
Vi käkade med god aptit och jag tror knappt att gubben saknade sin pizzabotten. Jag gjorde dock det. Restaurangen bakar verkligen helt extremt goda pizzor men varje gång äter dem så vriiiiider jag mig i plågor. Vi delar dessutom pizza, så jag vet att det inte är tal om matförgiftning, endast livsmedelsintolerans...
 
 
Dagens läsarfråga: har ni någon livsmedelsintolerans? Särskilt sådana som man inte kan hålla sig från att äta trots att man lider av det, som när jag moffar surdegspizza och min syrra äter glass typ... Är det någon som kan äta allt i världen utan att få utslag eller ont i magen eller bli dålig på något annat sätt?
 
birgitmaria

Så gott! Nästa gång blir det till att köpa rödbetor på affären!
Jag är nog en sån där som kan äta det mesta. Men för mkt av det goda straffar sig alltid. För om jag kan äta allt, så är jag en mästare på att äta MYCKET!!

Svar: jag älskar att äta mycket! <3
Ajli Müller


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/
Sara

Jag kan äta precis vad som helst, hittills i alla fall. Är så tacksam för det... Sen borde jag kanske dra ner på vissa saker (typ socker) men orka... Man lever bara en gång. 😉

Svar: ja man kan dra ner på socker när man KÄNNER FÖR att dra ner på socker! Till dess känns det som onödigt plågeri XD
Ajli Müller


blogg: http://helgur.blogg.se
Mathilda

WOW det ser så gott ut! <3

Svar: det är sååååå gott!
Ajli Müller


blogg: http://devote.se/mathilba
Matilda Berlin

Alltså det DÄR är ju typ det somrigaste och godaste som finns! Gaaaah vad sugen jag blev nu!!
Har tack och lov inga intoleranser, så här äts allt, hihi! kram fina <3

Svar: det är alltid gott med fetaost ;D
Ajli Müller


blogg: http://matildaberlin.se
Emma Engström

Rödbetor är ju bland det bästa som finns! <3

Svar: Det var gött!
Ajli Müller


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|




Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen




Sök i min blogg



RSS 2.0