Hej babe! Brunch!

Julia Muller Sandvik Blogg
Idag har jag och min man och min farmor varit på Köksbaren och vi åt den sociala brunchen. Ni minns kanske sist vi gjorde det - jag skrev om det i det här inlägget. Delar av menyn är fortfarande densamma, men flera stora inslag har bytts ut. Det kändes spännande och aptitretande som vanligt! Ett inlägg kommer!
 
Dagen till ära är jag hel och ren, men inte mycket mer än så. Iklädd ett leende - så vem bryr sig?
 

Om vinterhud - beprövad erfarenhet...

Julia Muller Sandvik Blogg
 
Okej, nu är det dags att skriva ett utförligare inlägg om hur värdelös jag är. Jag blir nämligen också knastertorr av vintern! Jag är inte duktig på att ta hand om det heller... som jag skrev i DET HÄR inlägget har jag precis hittat en hel flik med anpassade produkter för väder-och-vind-hud  från ekologiska Soft Skin  (älskar namnet!) och jag är salig. 
 

Tips i övrigt:

» Fett på kvällen, fukt på dagen. När man liks ska sova ska man fetta in händer och smalben och torra fläckar i ansiktet (det förutsätter förstås att ni sköter renbäddning av sängen). 
» Tvätta bort sminket med rätt produkter (tvättar ni med tvål och vatten så blir ju huden uttorkad redan INNAN den utsätts för kyla och torr luft!).
» Använd väder-och-vind-kräm i ansiktet så ni skyddar er när ni är ute. Jag har testat köra min vanliga dagkräm, men icket... det blir bara strävt när jag väl kommer in. Rätt fett och rätt fukt ska det vara!
» Se till att täcka halsen. Halsduk, balaklava, buff... beroende på hur "snygg" eller hur praktisk man behöver vara väljer man ju olika, men poängen: håll halsen och hakan varm och fuktig.
» När du kommer in i värmen igen: smörj dig en gång till.
» Vad gäller händerna utöver första punkten: ett par fingervantar OCH ett par tumvantar. Smörj innan du går ut och tvätta händerna i återfuktande handtvål. 
 
 
Jag är som skrivet inte duktig på att följa så många av dessa regler till daglig dags. De har främst varit aktuella vid alla mina sex stycken (!) alpresor eller långa heldagar ute i Umeåkylan. 

Black, blue and gold - dressed for the cold!

Julia Muller Sandvik Blogg
 
 
| T-tröja: Dea Axelssons | Byxor. Dea Axelssons | Smycken: Glitter | Scrunchie: Glitter
 
Såhär var jag klädd idag och det var -21 grader. Herregud, alltså..!? Jag blir helt paff - det är som att jag varje år hinner glömma hur kallt det kan bli i Umeå. Tänk när jag bodde i Jokkmokk, då var det -39 grader en vecka... så jag ska väl inte klaga! Jag har nyss hittat en hel flik om "Vind och väder-hudvård" på Soft Skin  som jag planerar att utforska mer snart. Det behövs verkligen!
 
Hur som helst klarade min klädsel sig riktigt bra mot kylan. Så länge man håller sig torr om fötterna... eller vad det nu var man skulle göra. Idag har jag inte direkt varit utsatt så mycket heller: jag har bara varit på skolan. Dag 2 av 3 avklarad vad gäller tentaveckan! WOHO!
Accessoarer, Dea Axelssons, Glitter, Kläder, Outfit, Outfit 2019, Stil | 16 kommentarer |