Recept: Pannkakor

Idag har jag stekt pannkakor. Vissa, som min make och min bästa vän, kallar dem för plättar. Men de heter pannkakor. Egentligen är det inte så att jag direkt bryr mig, men jag vet att jag har rätt. Jag ska dra ett par korta argument som inte har att göra med dialekt, såsom kex med K-ljud och kex med tje-ljud: ugnspannkaka tillagas i ugnen. Fläskpannkaka tillagas med fläsk. Pannkaka tillagas i panna. Plättar tillagas i plättlägg.
 
 
Eller kolla bara "världsordningen" i våra mått mätt. Om du googlar pannkakor får du ca. 3 210 000 st träffar och recepten är för tunna, platta, stora pannkakor. Om du googlar plättar får du ca. 717 000 st träffar och de säger recept för de små platta. 
 
Okej, jag bryr mig väl lite, då...
 
 
Du behöver:
25 g smör
2,75 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
5,5 dl mjölk
2 st ägg
matfett
 
Gör såhär: Bryn smör genom att smälta på hög värme och sedan vispa konstant tills det är brunigt och doftar gott. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, vaniljsocker, socker, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ner med hälften av mjölken till klumpfritt. Tillsätt därefter det brynta smöret, resten av mjölken och två ägg. Vispa ihop. Stek i lite matfett på medelhög-hög värme, ca 1 dl per pannkaka. Servera med till exempel hjortronsylt. 

The end. Thank you and good night.