Nyårsmaten och 15.000 kronor

Nu har jag fått in bilderna från nyårsafton och det blev som vanligt mest en massa mat. Det är så, när man har en familj som inte vill att man lägger ut bilder på dem. Men att göra matiga inlägg är inte mig emot ändå:

 
När jag först kom till mamma och pappa var det såklart välkomstdrink och plockmat - både jag och Erik var hungriga som djur..! Vi fick Prosecco med Aperol, rostad ibericoskinka, salamikorv med tryffel och rökt renhjärta, samt vanliga chips och nötter. Det var så himla gott! Under den här tiden köpte alla varsin Bingolott också, som laddades in på våra telefoner.
 
 
Sedan var det dags för förrätt och då fick vi välja mellan smörstekt bröd med gräddfil, löjrom och rödlök eller smörstekt bröd med chévre, valnötter och honung. Jag tog löjrom! 
 
 
Till middag fick vi älgstek, potatisgratäng, svampsås, rörörda lingon och en go, blandad sallad. Det var bland den godaste måltid jag ätit i mannaminne, och ändå går det inte att visa på bild. Ni får fantisera ihop hur gott det var!
 
 
Medan hela familjen spelade kinaschack - vilket mamma vann - plingade det till på mammas telefon. Hon vann 15.000 kronor på sin Bingolott! Så himla galet, eller!? Nu ska hon köpa en elcykel till sommarstugan för pengarna och det var överhuvudtaget riktigt lyckat.
 
 
Efterrätten blev underbar vaniljpannacotta med physalis, passionsfrukt och stjärnfrukt, precis i tid till att fyrverkerierna startade. Vilken underbar nyårsafton det blev ändå - lugn och "marinerad" med underbar mat och roligt spel (allra roligast för lilla mamma, såklart!) och sedan sänggående runt 00:20.
 
Så himla lagom.
|
#1 - Anna Maja - Littermentärt:

Låter som en perfekt nyår! Och jodå, den där tallriken med älgstek ser himla god ut! I alla fall för mig som sitter här och börjar bli hungrig. Vad jag än bestämmer mig för att laga till middag kommer kännas futtigt i jämförelse ;) haha

God fortsättning!

Svar: OOOO, tack så mycket mitt gull <3 God fortsättning åt dig också :D
Ajli Müller

#2 - Ida:

Åh va gott allt ser ut!! Rökt renhjärta låter mums och älgstek är SÅ gott :-) Himla kul att vinna så mycket pengar :-D Har aldrig varit med om att nån vunnit på Bingolotto. Men plötsligt händer det sägs det ju ;-)

Svar: TACK snälla du, jag försökte fota så det syntes, men det blir alltid så brunt när jag fotar mat >.< Det var verkligen kul att mamma vann, jag tror hon blev mycket tacksam :D
Ajli Müller

#3 - birgitmaria:

Wow! Vilken vinst! Grattis!
Och god mat - god fortsättning på det nya året!

Svar: Ja, helt sjukt, så himla glad för hennes skull :D
Ajli Müller

#4 - Jessica Högberg:

så himla härligt att höra att det går att vinna, stort grattis till mamma! (nyårsmenyn hade jag inte tackat nej till, inte något av det=)

Svar: Eller hur, det kändes som att okej "ny lott" eller en hundring hade varit vad man vågat hoppas på - men 15000 kronor!
Ajli Müller

#5 - Ines:

Åh vad gott!

Svar: Ja, ibland blir man bortskämd med goda måltider :D
Ajli Müller

#6 - Pauline Hurtig:

vad härligt, vad snyggt med stjärnfrukten på efterrätten :D

Svar: Ja, men framför allt tycker jag att stjärnfrukt är så goda :D
Ajli Müller

#7 - Johanna Utterberg:

Men åh vilken härlig nyårsafton och så gott det ser ut! :) Och vad kul för din mamma som vann 15000!! :D Kram

Svar: ja jisses, så oerhört oväntat :D
Ajli Müller

#8 - Johanna Ahlsten:

Gott och mysigt ser det ut!

Svar: Gott och mysigt var det :D
Ajli Müller

#9 - Maolion:

Låter som ett fantastiskt mysigt nyårsfirande <3

Svar: Det var verkligen en härlig kväll :D
Ajli Müller

#10 - Mirre:

Waooow grattis till mammsen och så gott allt ser ut

Svar: Ja, hon hade verkligen tur och blev mycket glad :D
Ajli Müller

#11 - Sara:

Massa gott! Och vilken vinst :)

Svar: ELLER HUR!? Helt galet :D
Ajli Müller

#12 - Amanda (Swedish Passport):

Men åh, 15 000 extra bara sådär hade man ju inte tackat nej till ;)

Svar: det var så kul för mamma, helt sjukt :D
Ajli Müller

Kommentera här