Språkpoliser är inte sexiga och efter grundskolan är de inte ens nödvändiga...

Det är så osexigt att vara språkpolis. Särskilt som språkpoliser inte är perfekta själva. Där, exempelvis, har min mening inte ens ett subjekt. Och för att en mening ska vara korrekt ska den faktiskt innehålla både ett subjekt och ett predikat (eller ett verb1 som det ju heter nu, då ordet "predikat" är bortplockat från språkforskningen sedan ett tiotal år tillbaka... jaja...). Och dessutom ska meningar inte börja med ordet "och". Men (meningar ska heller inte inledas med ordet "men") jag vill så gärna vara en språkpolis när det gäller flera favvobloggare som använder vanliga ord felaktigt.
 
Visst skulle man ta lite illa upp (eller borde jag skriva "en" istället för "man" enligt språkpolisen!?)? Jag skulle i alla fall ta lite illa upp om någon kom och kommenterade, utan att man bett om råd, ens språkanvändning. Inlägget handlar om något annat, det är inlägget och detta "andra" man vill ha respons på. Får man då en kommentar om ett felaktigt användande av ett ord hade man förmodligen tyckt att den som skrev kommentaren var ganska dryg.
 
Men jag vill verkligen! Jag vill skriva hur man skriver orden. Nu kan jag inte skriva ut vilka "orden" är, för då BLIR JAG JU språkpolisen som är så osexig. Ååååååååhhhh, gaaaaaaaahhhh! Alla borde läsa mer skönlitteratur. Man kan lära sig läsa genom att lära sig skriva, som jag gjorde. Men man kan också lära sig att skriva genom att läsa. 
 
 
Alla kan sjunga, kan sjunga med: Sabokoaja kadokade.
D

dem språkpoliserna äro sexiga!

JHH

Hahha 😂 Börjar ofta meningar med men, i alla fall mitt i stycken. Borde kanske egentligen meningen löpa på utan punkt men tycker själv det blir lättare att läsa en kort mening.

Använder mig ofta av "och" i början av meningar men det är för att det känna lite mer poetiskt att göra så. //medveten som bryter mot regler 😉


blogg: http://jhh.blogg.se/
birgitmaria

Hahaha...


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0