Ajli Müller - Outdoor, snowboard, klättring, blogg - 10 saker som är bättre i naturen

10 saker som är bättre i naturen

Det är inte någon hemlighet att min man har varit svårt sjuk i depression. Jag är dock helt hänförd över vilken skillnad friluften gjorde för honom. Att komma ut och köra terapin i friluften och tillvarata ljus, vind och vatten gjorde hela skillnaden. Det var då jag insåg hur många saker som är bättre i naturen, helt automatiskt, bara av att vara utomhus.
 
10 saker som är bättre i naturen
 
1. Mat.
Jag tänker picknick, jag tänker utflykt, jag tänker öppen brasa och ibland till och med mattermos. I naturen smakar vanlig grillkorv gott. Men förutom det: man har planerat och tänkt igenom och bestämt sig och man hör knirret från glöden. Mat ute, med eller utan eld, är bättre än att äta exakt någon annanstans. Och då har jag ändå ätit på lyxrestaurang!
 
2. Närhet.
Jag talar inte om platser där man eggas av att potentiellt bli påkomna (det skulle vara mitt värsta trauma EVER) men allt annat. Att hålla hand, att luta sig mot varandra, att sitta tätt tätt tätt, att stjäla en kyss - allt sån't!

3. Luften.
När det är kvavt antingen klagar folk, eller öppnar ett fönster. För naturen, till och med statsmiljö, bjuder på något helt annat att andas! När du är i skogen ska du andas djupast. Salta havsvindar är inte heller så tokigt!
 
4. Tandborstning.
Att borsta tänderna är ibland ett nödvändigt ont. Sitter man ute på en sten eller stugtrapp är det en tid för mindfulness. Till och med om man inte vet vad mindfulness är!
 
 
5. Sällskap.
Folk dokumenterar utflykter därför att utflykter ÄR bättre än att fly in i serier eller annat trams. Är det vackert väder är sällskapet lyckligare än annars. Är det dåligt väder är sällskapet dessutom VIKTIGARE än annars. Ta med folk bara! 
 
6. Kaffe.
Kan kaffe bli bättre? Jo. Om det dricks ur termos. Kan kaffe bli bättre än termos? Absolut, kokkaffe över eld, garanterat! Oavsett var du går: ta med dig kaffet ut. Balkongkaffe är godare än soffkaffe och skogskaffe är godare än balkongkaffe och havskaffe är godare än skogskaffe. Allt ute är dock godare än inne. 
 
7. Ljuden.
Det finns inga slutna rum och väggar som dämpar eller kväver. Ljudet av porlande vatten när vintern smälter, ljudet av fågelkvitter, knarret av snö under skorna, raspet av grus under cykeldäcket... ljuden är vackrare ute.
 
8. Bärs.
Om det står mellan att ta en bärs vid TV:n eller att ta en bärs efter ett snowboardåk vinner snowboardåket. Samma att ta en på en brygga någonstans! Ja, tack.
 
 
9. Tvagning.
Att tvätta håret med vatten från en hink ute i sommarstugan... prrrr! Det är så det ska vara!
 
10. Allt. 
Okej, "allt" är inte direkt en sak, men jag måste bara få poängtera det här: allt ät bättre i naturen. Allt, allt, allt, allt! Sedan utomhus räddade min make och vårt äktenskap har jag bestämt att jag aldrig aldrig aldrig får glömma. 
 

Kontentan är följande: ut i naturen med er!

|
#1 - birgitmaria:

Håller med om allt! (Förutom kaffet, det smakar aldrig gott...)
Så skönt att han mår bättre. Hoppas det håller i sig.

Svar: Ja, gillar man inte kaffe så gillar man det förstås ingenstans bättre än någon annan, hehe ;D Jag hoppas också att det håller i sig och klättrar ännu mer!
Ajli Müller

#2 - Netti Starby:

Alltså jag har så himla länge längtat efter att vara ute i naturen och göra dessa saker. Håller med dig om allt! <3 Kramis

Svar: Men du verkar ju vara duktig på att gå ut i naturen, så inget att längta efter - bara att göra :D :D Kram!
Ajli Müller

#3 - Ida Jansson:

Håller med. Naturen är underbar och läkande. Skulle såå gärna vilja ha en stuga där en kan höra fåglar och vatten. Maten smakar hundra gånger bättre utomhus. En trist macka kan smaka himmelskt 😋

Svar: En trist macka är verkligen PERFEKTION ute i naturen :D :D
Ajli Müller

#4 - Marie:

Hehe måste instämma och även om man är bortrest då känna allting så mycket lättare med just sådana sysslor

Svar: Absolut, det blir som ett naturligt lugn på något vis.
Ajli Müller

#5 - Celine:

Haha tänkte skriva det innan jag såg sista punkten, verkligen allt är ju bättre i naturen!

Svar: Det stämmer!! Helt rätt. Man måste bara komma ihåg det under dagar med sämre väder.
Ajli Müller

#6 - Pauline Hurtig:

håller verkligen med om nästan allt :D utom kaffe och bärs, å borsta tänderna ute har jag nog inte provat..

Svar: Borsta tänderna ute är stillsamt och känns lantligt och närande. I all sin enkelhet såklart :D
Ajli Müller

#7 - Bunny Therése:

Håller med om ALLT men hallå, att borsta tänderna utomhus? Jag vet inte vad det är men jag MÅSTE göra det i sommarstugan. MÅSTE!

Svar: Utomhustandborstning är underbart! SÅÅÅÅ stillsamt. Som Bullerbybarnen känns det :)
Ajli Müller

#8 - Matilda Berlin:

Bästa listan jag läst på länge!! Här måstes ut i naturen mera! Tack för påminnelsen utav det!! Kram fina <3

Svar: Allt är bättre helt enkelt :) :)
Ajli Müller

Kommentera här