Skaldjursplateu @ Ångbåtsbryggan

De första dagarnas Ålandsvistelse bjöd på den smarrigaste av mat. Allra lyxigast av utematen var nog när jag och Erik gick till Ångbåtsbryggan för att äta skaldjursplateu. Jag har aldrig gjort det förr eftersom jag har svårt att lita på skaldjurskockar hemma - men på Ön vet man ju att... ja, de bor mitt på havet, de kan hantera skaldjur! 
 
 
Här satte vi oss just och överblickade platån.
 
 
Vi fick en halv hummer, 100 g färska räkor, 100 g rökta räkor, en signalkräfta...
 
 
... en gratinerad havskräfta VARDERA och en hel karott moule marinière att dela på. 
 
 
Baguette, aioli, Rhode Island, citron och lite crostini med rädisor och rökt forell dessutom.
 
 
Fördrinken var en strålande vacker gin & tonic med tranbär och rosmarin för mig och en god fläderhistoria till Erik.
 
 
Han var ju fin, Erik, men jag tycktes ändå fokusera mer på maten än sällskapet.
 
Jag behöver knappast säga att det var en god idé att ta skaldjur på Ålands ångbåtsbrygga. Det var verkligen jättegott och vällagat och smakrikt. De var dessutom duktiga på att vara aktsamma på sina gäster och höll extremt god tid. Ja, jag hade gärna återvänt, men när man turistar känns det som att man helst vill testa OLIKA ställen än återvända till samma. Nästa år..!
|
#1 - birgitmaria:

Så gott det ser ut!!

Svar: OJA! Bäst var musslorna och de helt vanliga räkorna enligt mig! Havskräftorna var Eriks favvo.
Ajli Müller

#2 - Marie:

men oh så gottt och härligt ni har det, förstår ni njuter

Svar: Absolut, till fullo!!
Ajli Müller

#3 - Jennifer:

Åh skaldjur, love it! :D

Svar: Ja, så satans gott!
Ajli Müller

Kommentera här