Matbordet vittnar om att det är sommar

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne! På sommaren blir maten allt mer färgglad. Och i huvudsak svalare också. Det tycker jag är ett av de tydliga tecken på att det är sommar på riktigt. Solbrillorna kommer fram i mars, bröstkorgen blir brun i april och i maj blir det sommarvärme och i juni spricker björkarna. Men maten, den vittnar om det ihållande vackra. Det vi ska tillvarata. 
 
 
Mozzarellaost, romanticatomater, plommontomater, basilika, balsamico, mangovinäger, olivolja, svartpeppar. Detta serverades med en bit bröd och tryffelprosciutto.
 
 
Potatishalvor med spiskummin, olivolja, paprika, svartpeppar och cayennepeppar, serverat med smulad fetaost, smörstekt sparris och Västerbottensost. 
 
 
Sparrissoppa med kräftstjärtar, marinerade i citron och dill, serverat med baguette och aioli. 
 
 
Smörstekt bröd med sallad, vitlöksfrästa räkor, aioli och rostade nötter och frön. 
 
 
Grekisk sallad med ugnsbakade San Marzanotomater, baguetter och rostade pinjekärnor. 
 
Ha en fortsatt glad sommar allihopa och kom ihåg att tillvarata den. Även om ni ogillar den och längtar bort - för jag vet att det finns sådana också - så kom ihåg att tillvarata den med ögonen i alla fall, där vårt upptag av D-vitamin tar. Gå ut.
|
#1 - lindajanssons - fashion:

Mozzarella och tomat är en av mina absoluta favoriter. Herreguuud så gott!🙌

Svar: Och så extra ljuvligt på sommaren!
Ajli Müller

#2 - Jasmine:

Så fina bilder, det inspirerar! <3

Svar: Tack för din kommentar. Vi hoppas att upplevelsen blir än mer magisk när vi fotograferas på själva bröllopsdagen. :)

Kram

Kommentera här