Julia Müller-Sandvik

Att stjäla sin makes läxor gör självet lite bättre

Det har i alla fall kommit en bra grej ur att Erik drabbades av depression och generaliserat ångestsyndrom. I alla fall om man väljer att se "bra" ur mitt perspektiv. Han får nämligen läxor av sin KBT-terapeut och sin psykolog och sin läkare. När han gör sina läxor blir det att jag gör samma läxor - trots att jag är frisk och fri. Och damn it - mår man gött av det.
 
Det är förstås den dagliga motionen, kvällsritualerna med tedrickande, dagsljuset och att somna till ljudet av meditationsövningar. Men så är det också hans återhämtningsaktiviteter som jag har fått ta del av. Promenaderna, skidåkningen och att grilla är såklart också återhämtning - men ibland är det målarböcker, måla gubbar, mindfullness, klassisk musik, tystnad. När det är tystnad sitter jag också. 
 
 
Idag var det DUX-fåtölj och korsord som gällde för mig. I tystnad. Utan TV, utan musik, utan podcast och utan distraktioner. Jag lider såklart med min älskade man, eftersom han lider. Och det är påfrestande och hemskt och jag lider. Däremot njuter jag av den delen jag upplever, själv. Jag själv varvar ner. Jag själv mår bra. Jag själv förebygger. 
 

Det suger med psykisk ohälsa. 

Må det aldrig övermanna mig igen,
och må Erik stadigt bli sig själv igen.
Jessica Högberg

Fy så jobbigt, men fint att ni gör det tillsammans... tror verkligen allt det du beskriver är bra för alla. Tummar och tår att han (Ni) får mår bra å det snaraste <3


blogg: http://lchftrollet.blogg.se/
Heléna

Så bra att du passar på att köra lite förebyggande rehabilitering av dig själv som stöd när din man behöver rehabiliteras. Aldrig fel med vila i tystnad, korsords lösande och långa härliga promenader! Hoppas Erik mår bättre snart och att du får fortsätta att må bra fina du! Underbara bilder på dig! Kram 💖


blogg: http://helna.blogg.se
Bunny

Det låter som mitt nuvarande liv, det enda som saknas är skidåkningen, haha!


blogg: http://bunnydrugz.blogg.se/
Yasmine

Underbart att göra det tillsammans, det måste ju motivera honom också! Kramar till er båda!


blogg: http://www.yasmissy.blogg.se
Emma Engström

Att bara njuta av ett korsord är ju underbart, älskar det! :D <3


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
Hanneles bokparadis

win win att hjälpas åt, tystnad är avkopplande.


blogg: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/
Sara Ekman

Åh kan tänka mig att de läxorna är väldigt bra att göra även om man mår bra!! :) Hoppas Erik mår bättre <3


blogg: http://aamaziing.se/
Hilma

Hoppas verkligen att han tillfrisknar snart! ❤️

Matilda Berlin

Men alltså - hur bra låter inte det? Lite som ett bakvänt medberoende, haha! Finns det nå specifika grejer du kan dela med dig utav? Läxor du kan ge vidare till oss liksom? Har då inget emot att skaffa ett sånt härt medberoende ;) Kram fina <3


blogg: http://matildaberlin.se
My Nordqvist

Vad bra att du kan se det positiva i det och att det samtidigt blir förebyggande för dig. Hoppas det går bra för Erik <3


blogg: http://mynordqvist.se/
Celine

Fint att du kan hitta något i hans process som även hjälper dig! <3 Hoppas han vinner över sin psykiska ohälsa! Kram på er båda!


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
Alice Lindström

Vad bra att du kan se något positivt i det hemska!!


sv: bilder är endast för en header, det kan vi ta längre fram och vilka bilder som helst duger! När du känner dig redo är det bara att du skickar iväg ett mejl med info :))


blogg: http://alicelindstrom.se/
Mösstanten

Såna aktiviteter är bra för oss alla. Stanna upp och ta det lugnt helt enkelt.


blogg: http://mosstanten.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0