Julia Müller-Sandvik

Det var mitt bästa fusk - och alla var med på det

Jag har fuskat mycket i skolan. Smartfuskat förvisso, sådant som inte lärarna antingen märkte eller brydde sig om. Jag minns väldigt tydligt mitt allra bästa och sista fusk, vilket ägde rum i trean på gymnasiet - jag ler fortfarande vid tanken.
 
Min lärare delade in klassen i läsgrupper för att läsa olika klassiska verk, vilka ett par veckor senare skulle redovisas muntligt i grupp. Jag hamnade i grupp med Adam och Jonna och vi tilldelades boken Juloratoriet. Jag försökte läsa den, men jag hatade den. Jag klarade inte ens av att se filmversionen - så tråkig tyckte jag att den var. 
 
När redovisningsdagen närmade sig blev det svidande tydligt att varken Jonna eller Adam hade tänkt läsa skiten heller. Jag som skulle bli svensklärare trodde att MVG i svenska från gymnasiet spelade någon roll (i allmänhet spelar inga betyg någon roll om man ska gå lärarutbildningen) och satte igång att panikfuska: jag läste kanske 14 olika bokrecensioner och hittade på att den muntliga redovisningen skulle ske i ett påhittat "TV-program" där Adam skulle vara programledare och jag och Jonna skulle "vara" karaktärer ut Juloratoriet och svara på frågorna utifrån det. Som om det var äkta alltså, inte ett författarprat utan som om Juloratoriet var reality-TV. Och så skrev jag manus. Jag skrev alla frågor jag skulle tvinga Adam att ställa, jag skrev vilka repliker jag skulle tvinga Jonna att säga och såklart mina egna.
 
Dagen efter stack jag ett manus i deras händer och sa: kör! Och damnit vad vi körde. De svalde manuset med hull och hår, utan en fråga och gick upp med mig och genomförde vårt skådespel.
 
Adam: Aron, hur känner du dig idag? 
Jonna: Det är ganska tungt faktiskt, jag saknar Solveig mycket och ibland får jag för mig att hon fortfarande är här, att hon dyker upp utanför dörren...
Adam: Och hur är kärlekslivet för dig Sidner?
Julia: Jo, det känns som att jag har hittat en fantastisk kvinna i Fanny och jag kan inte sluta tänka på henne. Men det är jobbigt att hon tycks ha lämnat Sunne och är svår att få tag i.
Adam: Rykten säger att hon väntar ert gemensamma barn - vad säger du om det?
Julia: Detta avslöjande kommer göra mig långsamt sinnessjuk, hur kunde hon bara lämna mig utanför detta?

Såhär fortsatte redovisningen tills handlingen var förklarad och manuset slut och sedan fick vi bara be till gud att inga följdfrågor kom. Det gjorde inte det. Vi fick beröm för vår kreativitet och Hans-Erik gav oss alla MVG.
 
 
Det är miitt bästa fusk. Jag skulle godkänna mina egna elever om de fuskade lika duktigt, trots att det innebar att tre stycken ägnat lästimmarna åt att sitta i kafeterian och spela poker... kanske är det bra att jag inte längre jobbar inom pedagogisk verksamhet.
Bunny Therése

Jättebra fusk tycker jag, haha! :D


blogg: http://bunnydrugz.blogg.se/
birgitmaria

Kreativt måste jag säga! Jag undrar om det hade varit enklare att läsa den...


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0