Julia Müller-Sandvik

Min vecka 10 i ting

 

Måndag:

Första saken som beskriver dagen är kaffet, sedan koppen som vittnar om hur ivrigt kaffet inmundigats. Koppen är rosa och pryds av texten Babe. Det är vad jag kallas. Babe och Honey bor här på Tomtebo när vi är rara med varandra. Man behöver det ibland... lite babe. På måndagen jobbade jag nämligen till 20:15 och det var efter att redan ha jobbat fyra dagar dessförinnan och i vetskapen att det efter måndag väntades ytterligare fyra dagar i rad.
 
 

Tisdag:

På tisdagen vaknade jag och skulle jobba och insåg att jag för första gången på flera veckor behövde gå ner och starta motorvärmaren. Det snöade mängder av puderlätta lapphandskar. Men dagens "ting" får även illustreras av våra glada suckulenter. Gula tygrosor i all ära, men pigga och ljust gröna suckulenter som sväller av vad det än är för väta i dem är sååååå härligt nu när man längtar efter grönska! Det njöt jag av innan arbetet.
 
 

Onsdag:

Onsdagen inleddes med jobb: personalmöte, föredrag etc. och jag var då uppe i dag sju på rad och började ärligt talat bli lite mör. Men det är alltid trevligt att hänga med kollegor, särskilt Marie som är extraanställd och därmed inte schemalagd tillsammans med mig särskilt ofta. Men dagen fortsatte med att åka långa, långa turer tillsammans med min man på olika Second Hand-butiker. Erik valde ut tre litografier (!) av Stig "Slas" Claesson för typ en halv krona. Tinget nedan är provhytten på Kupan.
 
 

Torsdag:

Vilken skittorsdag. Det var dag 8 på jobbet och jag var less! Less! När jag kom till jobbet typ 5 minuter innan jag började så sa jag till Jennifer att: idag kommer jag inte orka göra de stora grejerna. Innan jag ens börjat! Men så surrade vi lite och på rasten surrade jag med Malin i grannbutiken ännu mer. Och helt plötsligt gjorde jag de stora grejerna likt förbannat. Tack till mina kollegor som peppar! Dagens ting är såklart min jobbskylt...
 

Fredag:

Efter dag 9 på jobbet visste jag att jag skulle hem till långhelg. Jag tänkte att dagens ting skulle bli en champagneflöjt eller chokladdoppade mandlar. Men när jag väl kom hem var jag sååååå trött. Helt färdig! Trots att mitt jobb inte är så jobbigt är nio dagar för mycket. Tinget blir därför den här lunchcroissanten från Le Croissant. 
 
 

Lördag:

Jag fick sova länge om jag ville och kunde. Men jag kunde inte. Det blev därför en lång och ledig dag, med gott sällskap och god mat och kvällen avslutades med melodifestivalen, vilken delade hushållet. Dagens ting blir min mobiltelefon där vi har den återkommande telefonkonferensen.
 
 

Söndag:

På söndagen firade vi mammas födelsedag med massa godsaker, släktingar och trevligheter. Men eftersom det kommer ett helt inlägg om det så visar jag istället dessa ting från mitt kök: 
 
 
Det är Eriks pizzadeg som han förberedde innan vi åkte på kalaset. lite degkrokar, basilika, fruktskålar, måttglas... ni vet, allt som kommer med på bild i mitten av pizzadegsförberedelse. Sent på kvällen blev det en Margherita med buffelmozzarella, gran padano och San Marzano. Och basilika och olivolja. Obviously.
 
Slut på veckan!
Mösstanten

Vilken kul idé att dokumentera veckan genom ting. Oj så många dagar i sträck du har jobbat. Jag förstår att du ser fram emot att vara ledig.


blogg: http://mosstanten.se/
Jessica Högberg

Det var ett roligt inlägg, hoppas du haft en härlig ledig långhelg!


blogg: http://lchftrollet.blogg.se/
Heléna

Vilket härligt upplägg på inlägget! Vi har ingen snö kvar här alls, men bitande nordanvind hittar hit iallafall trots strålande solsken *brrr*... Hoppas du har fått en fin start på veckan! Kram 💖


blogg: http://helna.blogg.se

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0