Recept: Bönröra med pesto

 
Ingredienser:
Frysta sojabönor
Kikärter på burk
Svarta bönor på burk
Grön pesto
Färsk basilika
Pinjekärnor
Citron
 
Gör såhär: tina sojabönor och skölj ordentligt av kikärter och bönor (det ärnämligen oftast lagen man blir sådär angenämnt pruttig av). Blanda i en skål med din favoritpesto på burk, eller gör egen. Torrosta pinjekärnor i en stekpanna. Grovhacka dem eller lämna dem hela. Skölj och grovhacka basilika. Blanda ihop med bönorna och pressa citron över. Servera med vad som helst som sidosallad eller med sig själv som en egen rätt.
 
 
Det är verkligen mättande och hälften av kycklingen och potatissalladen fick lämnas åt sitt öde eftersom jag föredrog att äta upp bönorna. Men inte alls tokigt, och om man skippar pinjekärnor och basilikablad är det oooooeeeeeerhöööört kostnadseffektivt. Billiga ingredienser!
 
 
Jag tycker dock att man ska kosta på sig pinjekärnor då de gör rätten knaprig. Visserligen är både sojabönor och kikärter hyfsat knapriga som de är, men om man ska byta ut mot en annan bönsort är kärnorna nästan ett måste. Jag hatar mosigheten på kokta bönor. Svarta bönor, sojabönor, garbanxobönor och haricot verts är typ de enda jag äter. Kidneybönor och vita bönor kan kyssa sig i röven as far as I care. Även gröna linser. 
 
 

Så, rör ihop och hugg in! Dagens måltid är en riktig goding!

 
|
Kommentera här