Julia Müller-Sandvik

Recept: Sallad med kycklingfilé

Sallad måste vara det bästa som finns. Blandade blad av olika slag, råa och krispiga. Ibland när jag är på middag hos mamma och pappa så äter jag först av måltiden och efteråt, när de som har plats för andra portioner tar för sig, byter jag min egen tallrik mot salladsfatet och äter bara sallad och sallad och extra sallad. Tills det är slut... stackarna som ville ha andra portioner grönsaker går bet.
 
Den här salladen åt jag när jag var ensam hemma och länsade kylen på salladsrester och bara slängde upp rubbet på ett fat. Det luriga, tycker jag, med sallad som består mest av sallad är att man blir mätt för att magen fylls upp men man håller sig inte mätt lika länge som om man har pasta eller så... men och!? Det är godast med bara sallad! 
 
 
Ingredienser:
Isbergssallad
Rödkål
Morot
Mozzarellaost
1 msk kvarg
1 msk vatten
1 tsk balsamvinäger
Peppar
1/2 kycklingbröst

Gör såhär: Hacka, skölj och blanda så mycket av grönsakerna du vill ha. Vispa ihop kvarg, vatten och balsamvinäger till dressing. Blanda med salladen i en skål och ställ åt sidan tills det är dags för middag. Servera med ett halvt kycklingbröst (jag körde ett halvt sådant färdiggrillat från GuldFågeln), mozzarellaost och svartpeppar. 
 
 
Det krävs rätt mycket sallad per person om man serverar med bara sallad och inga matvete eller liknande. Men jag gillar sallad väldigt mycket. Godaste versionen är dessa med endast sallad eller med kokt färskpotatis och en mejerifri dressing istället. Här gjorde jag mig mätt med kyckling och mozzarellaost och lite kvarg också. 

 
Nu ska jag avrunda, men först en sista for the road:
Sallad är det godaste som finns.
Matilda Berlin

Men alltså guuu vad gott!! Och ja, jag kan utav tvekan signa under att sallad är typ det godaste som finns (sorgligt nog, haha)! KRAM <3


blogg: http://matildaberlin.se

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0