Julia Müller-Sandvik

En gyllene favorittopping till yoghurt och två anekdoter om sylt

När jag var liten köpte mamma och pappa hem endast naturell hälsoyoghurt när det gällde frukostmejerier. Jag tyckte till en början att den smakade "surt", när jag var ett litet kiddo, så mamma tog alltid en tesked hemkokt hallonsylt och rörde ut. Så den förvandlades till fruktyoghurt.
 
När jag var liten kunde jag inte svälja piller. Dessutom är jag ett halsbarn som en gång per halvår brukade få periodens halsfluss och därmed behövde få i mig de där förbaskade Kåvepeninen. Då började mamma krossa penicillinet och gömma det i liksom en "kapsel" av en matsked hemkokt hallonsylt, och så fick jag lov att sluka hela skedens innehåll.
 
→ Det utgjorde slutet av att ha hemkokt hallonsylt till exakt någonting..! ←
 
I alla fall, det jag skulle berätta var egentligen vad jag brukat äta till frukost. Jag är, för den noggranne läsaren, inte så frukostpeppig utan väljer mellan tre frukosträtter: macka, yoghurt eller gröt. Sedan kan jag variera dessa tre med ni vet, brödsort, pålägg, topping... och en favorittopping till min naturella yoghurt är nyponsoppa.
 
 
→ Yoghurt med nyponsoppa ←
 
Jag har förstått att det är typ konstigt, enligt somliga att toppa en våt rätt med en till våt rätt. Vad tycker ni? Man gör alltså så, häller yoghurten i skålen och sedan häller man nyponsoppan på yoghurten. Och sedan är det klart..! Orka Borka! Det är förmodligen en "rest" från när mamma lade sylt i tallriken när jag var liten.
 

Nåååå...? Hur knäpp är jag? Skulle ni komma på frukost?

 
Anna Maja - Littermentärt

Så gjorde jag också i en period fast tvärt om egentligen. Jag hällde nyponsoppa i en mugg eller ett glas och hällde i en klick yoghurt. Varm nyponsoppa med kall yoghurt ska det vara! Himla gott, länge sedan jag gjorde det nu inser jag..


blogg: http://www.littermentart.blogspot.com
Sara

Skulle mer än gärna komma på frukost hemma hos dig! 😀


blogg: http://helgur.blogg.se
Emma Engström

Tror man vänjer sig vid det sura i naturell yoghurt, har själv "lärt" mig att gilla det nu :D Men det är ju himla smart att hälla någon sylt i om man vill ha mer smak! <3


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
Ida Jansson

Jag skulle komma på frukost 😀 Gillar att prova nya kombinationer! Gillar yoghurt och nyponsoppa men aldrig ätit det tillsammans. Däremot nyponsoppa med glass och mandelbiskvier 😊


blogg: http://onlyonewaytogo.blogg.se/
Louise

Har aldrig hört talas om det innan men det kanske är gott ;D


blogg: http://louiseelinore.com
Bella

Haha har aldrig hört någon som kör yoghurt och nyponsoppa men jag fattar poängen, du vill ha nått sött, men jag skulle hellre ta honung😛 gillar nyponsoppa utan yoghurt haha😀


blogg: http://Davidochbella.blogg.se
Bunny Therése

Oj nyponsoppa vill jag prova på min yoghurt!

Svar: jag gillar det!! :D
Ajli Müller


blogg: http://bunnydrugz.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|
Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen
Sök i min bloggRSS 2.0