Ajli Müller - Outdoor, snowboard, klättring, blogg - En modifierad matlista

En modifierad matlista

Tack för alla era kloka inslag i kommentarsfältet till förra inlägget om protein! Nu känns det bra att fortsätta äta vanlig mat - ni som föredrar proteinberikade fortsätter med det, och båda är lika ”rätt”. Vi håller oss till mattemat tills vidare! Matlista hämtad från Mathilda. Jag skriver min när jag är hungrig, och har därför modifierat listan lite. Jag misstänker att flera svar skulle se annorlunda ut om jag skrev den just efter frukost... men dagens status vad gäller matlista: here it is!
 
Vad finns alltid i din kyl? 
Oliver, Bregott med havssalt, sambal oelek, citron, lök (vet att man inte ska ha det i kylen, men whateves!) och tänkte skriva typ ost, mjölk och ägg - men upptäckte idag att jag inte har något av det. Så tydligen inte alltid. Ketchup (jag är team Heinz) och Majonnäs (jag är Team Hellmann’s) köper jag också nya innan de föregående tar slut.
 
Vad äter du till fredagsmyset?
Oftast: godis (Gott & Blandat Supersur eller Mentos eller Non Stop vanligtvis). Helst: ost och kex och frukt och wasabinötter.
 


Vad finns aldrig i din kyl?
Jag tror att inget ALDRIG finns i min kyl, jag har nog huserat det mesta, och äter märkligt ibland. Jag HATAR kaviar på tub, skulle aldrig äta det, men min man äter det så... det har funnits i min kyl. Men bananer och bröd - har sett folk lägga bananer och bröd i kylen och jag förstår inte varför. Frysen fattar jag: håller i evigheter, tas fram vid behov, men kylen? Är det för att det ska smula mer och bli brunt och barkigt snabbare? Vem önskar det?

Vad köper du varje gång du handlar?
Ramlösa, jäst, bananer, gurka, folköl, yoghurt, broccoli, isbergssallad, gräddfil och fisher man's friend. Fast jag håller på att ändra det nu - ska fasa ut det där folkölsköpandet av uppenbara skäl.

Nämn en överskattad smak/smakkombo i bakverk. 
Jag gillar inte bakverk så mycket överhuvudtaget, men sämst är apelsin/apelsinskal och saffran i bakverk. Snacka om att förstöra friska smaker med att göra något sockrigt av dem. Nej, fy fan.Nämn en överskattad smak/smakkombo i mat:
Jag gillar inte apelsin som smaksättning, som ni hör. Kanske är det för att jag ÄLSKAR apelsiner och tycker att all "tillagning" förstör dem. All frukt i varm mat är jag skeptisk över. Även nötter i varm mat hittills. Vad tar du till mellanmål?
Olika beroende på om jag tar det för att "hålla mig till nästa mål" eller om det är för att jag är gluphungrig (blir jag inte hungrig mellan måltider äter jag inte mellanmål överhuvudtaget, har inget tidsmönster i mina måltider än så länge). Om jag bara ska dämpa hungern i en timme eller två tar jag saltrostade mandlar direkt ur påsen och om jag är hungrig på riktigt tar jag falu rågrut. 

Nämn en underskattad smak/smakkombination.

Jag gillar viol och lakrits, men tror inte att det ör en underskattad smakkombination, snarare väldigt vanlig. Jag har svartpeppar på exakt allt. Pommes måste ha svartpeppar exempelvis, men vet inte heller om det är särskilt ovanligt, och därmed förmodligen inte så underskattat. 

Vad äter du helst till frukost? 
Helst och inte oftast alltså..? Helst antar jag att jag väljer citronyoghurt och fruktsallad. Om jag tar en riktigt redig sovmorgon så tar jag kanske hellre grahamsgrynsgröt med banan, blåbär,  kanel och fullfet mjölk. Inte oftast, dock. 

Har du handlat hem mat från en onlinetjänst?
Ja, tusen gånger typ. Från ICA, från Coop, från Online Pizza, från Linas matkasse och från Hungrig.se. Nu bor jag ju ute på vischan så Onlinepizza och Hungrig.se levererar inte hit, men fortsätter med ICA och Coop av "bor på landet-skäl". 

Vad skulle du aldrig äta till frukost?
Kokt ägg, kaviar, blodpudding, köttfärs är vad jag kommer på. Men sedan ska man komma ihåg att de första tre äter jag aldrig överhuvudtaget... så det gills kanske inte. Om jag tänker på vad man SKULLE kunna laga till frukost så väljer jag nog chiapudding. Jag tycker inte om det. Chiaslem skulle jag vilja kalla det... 

Tack och hej, mat är bäst.

|
#1 - Ida - foto & häst:

Så roligt att läsa!! :D

Svar: Tack kära du!
Ajli Müller

#2 - Alice:

Håller med dig om det där med varm frukt! Har såå svårt för det ibland, är inte alls mycket för typ blåbärspaj, äppelpaj o.s.v. för jag tycker det blir så konstigt när det blir varmt, haha!

Svar: Ja och folk som har ananas på pizza typ? YUCK!
Ajli Müller

#3 - Linnea Kinis:

Kul matlista!:)

Svar: Tack ska du ha :D
Ajli Müller

#4 - Hemma Hos Felicia:

Så roligt att läsa!! Haha, jag älskar dock saffran eller egentligen alla julsmaker! Jag skulle kunna äta lussebullar i mängder :D

Svar: Åååh, lycko!! Tycker lussebullar doftar såååååå gott, men det går bara inte >.<
Ajli Müller

#5 - Ellen Gräntz:

Hjälp jag blev så sugen på både oliver, ketchup, nötter och Tutti frutti nu. Bland annat. Helst inte i kombination dock. Men ändå. MUMS!

Svar: Jag blev sugen på oliver och nötter nu! Men det är såååå nära lunchtid nu att jag borde låta bli, haha >.<
Ajli Müller

#6 - Jennifer:

Citron och gurka finns alltid i mitt kylskåp :D

Svar: Gött :D Man kommer långt på endast citron, gurka och peppar!
Ajli Müller

#7 - Marie:

Ja apelsin i bakverk är jag inte helt vidare förtjust i heller, samt lakrits och viol nom nom =D

Svar: Jag gillar apelsin som apelsin, och inte som någonting annat ;P
Ajli Müller

#8 - Ida:

Kex, ost och wasabinötter är sååå gott!!! Håller med om att apelsinskal i bakverk är vidrigt och likaså frukt i mat öht.
Handlar du jäst varje gång du handlar? Bakar du så ofta?
Fattar inte heller de som lägger sina bananer o bröd i kylen :-o

Svar: JAG bakar aldrig, hehe. Men Erik bakar så ofta, ja. Sedan ska väl tilläggas att jag inte handlar så ofta... kanske varannan, var tredje vecka på sin höjd.
Ajli Müller

Kommentera här