Några favoriter i matbutiken

Det finns ju grejs man köper varje gång man handlar - staples liksom. Det man ska äta till frukost och middag de närmaste dagarna, plus lite mejeri och frukt och sådant. Jag tror åtminstona att det hör till vanligheterna att man har ett köpmönster på veckohandlingen. Men jag har dessutom några grejer som jag köper bara ibland, men älskar lite extra när jag väl köper det!
 
Delikatesspotatis. Jag älskar all potatis, men just dessa små, rena, späda delikatesspotatisar är lite extra mycket kärlek. Man kan koka och äta upp dem, men de är också såååå goda att tillagas i ugnen i halvor med olivolja, cayenne och spiskummin.
 
 
Små rädisor. Det är för att de smakar sommar! Det bästa är när mamma kommer och ger egna solvarma, saftiga, krispiga direkt från landet, men de små i strut är nästan samma feeling!
 
Salta, rostade nötter eller mandlar. Jag äter en näve på kvällen till filmen eller boken eller korsordet och ofta en näve vid tretiden på eftermiddagen då jag blivit lite småhungrig, men det är för nära middagstid för att äta ett riktigt mellanmål. 
 
 
Brandt skorpor. De osar bara Alperna för mig! Varje morgon på frukostbuffén i Österrikiska alperna både i Bad Gastein, St Anton och Ischgl fanns såklart smörgåsar och pålägg och yoghurt, men aptiten var sådär. Så jag stal alltid med mig Brandtskorpor som låg i skålar, inplastade i tvåtal och efter första åket knaprade jag i mig dem! Sedan dess är de guld för mig!
 
Pepparrotsost. Jag köper det typ varje månad och jag äter det på tunnbröd, blandar det med kvarg för att göra sås till pärerna, brer det på finn crisp, doppar morötter i det och så vidare. 
 
Perle de lait citron. Den här yoghurten smakar EXAKT som den lilla yoghurt jag fick när jag var på semester i Paris. Förutom att jag gillar citron så är citron dessutom en av de få frukterna som jag gillar i "sötad" form, och citronyoghurten smakar lite som just sötad citron á la lemon curd. 
 
 
Det finns även andra grejer jag kan lockas av, som färdigskivad frukt, färdigsallad från delikatessdisken, en nyhet på juicehyllan och så vidare... överhuvudtaget tycker jag att det är väldigt, väldigt roligt att handla! Så det finns en risk att det bara är jag som gillar sådana här inlägg ↑ men då får det vara så. Min blogg, mina regler! Och berätta gärna om era favoriter i mataffären - kanske jag får något nytt att leta efter när jag kryssar fram längs hyllorna. 
|
#1 - AnnaMaja - Littermentärt:

Jag älskar sådana här inlägg. Det som verkade mest intressant för mig var citronyoghurten. Ska ta och kolla upp den nästa gång jag handlar.

Försöker komma på om jag har något som jag handlar. Jag gillar att stå och kolla i hyllan med te, även om jag sällan köper något. Men en låda med marsglassar köper jag sällan men när jag väl gör det så känns det så lyxigt. Hade velat köpa oftare men de är så små att jag gärna vill äta fler än en och de är inte direkt billiga. Så det känns så onödigt oftast.

#2 - Ida Jansson:

Jag älskar att handla och skulle inte vilja beställa hem en matkasse som många gör. Då missar man ju massa nyheter och annat kul. Brandtskorpor vet jag inte om det finns här. Är det speciella skorpor? Nötter är ett måste att ha hemma :)

Svar: brandt är som små toast till formen, de är inte alls särskilt goda men de är feeeeeling för mig :D älskar att kryssa fram i butiken och söka knäppa grejer!
Ajli Müller

#3 - Sandra:

Jag kan inte vara utan hårda äpplen, veganost och anamma färs eller soyamjölk 🌸

#4 - MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap:

Kul inlägg. Nötter är ju alltid så gott tycker jag :D

#5 - Jennifer :

Helt klart din blogg och dina regler :D

#6 - Marie:

Spännande kände inte igen någon av dem =D

Kommentera här