Ajli Müller - Outdoor, snowboard, klättring, blogg - Vecka 18 genom middagar

Vecka 18 genom middagar

Hörrni, vad säger ni, vill ni dyka in i mitt kök och glutta vilka godsaker som byggt detta monument till kvinna? Trodde väl det! 
 
 
BBQ-glaserade kamben med potatissallad och en frisk grönsallad med vindruvor, isbergssallad och gurka inledde veckan. Det är förstås lite märkligt att jag tyckte att det var så gott när jag nyss skrev om målet att bli vegetarian? Jag vet inte vad jag ska säga. 
 
 
Sedan vankades det pastagratäng som var proppad med både feta- och mozzarellaost, grillad paprika, cocktailtomater och créme bonjour med smak av grekisk vitlök. Varför den är grekisk vettefan..? Men hur som helst blev gratängen god och krämig och såklart med de strålande brända pastorna överst (bästa delen)!
 
 
Har ni sett en så tjusig paj, va? Erik sa att det var den bästa paj jag någonsin lagat. Då blev jag glad! Fylld med fetaost, broccoli, rödlök och vitlök är det en mild och krämig historia, med sprött och härligt skal. Jag var själv väldigt nöjd, ska sägas! Efter bilden togs hade vi också lite tomater, lök och persilja på tallriken. Men det glömde jag.
 
 
Nästa dag var Erik sjuk, i vanlig virussjukdom. Så hans aptit föranledde att jag fick välja mat, eftersom han helst ville äta glass. Jag ville, i vanlig ordning, helst äta potatis. Så vad åt vi? Jo, potatis. Med lite fetaost, lök, oliver och fransk dressing, men i huvudsak potatis. 
 
 
Och sista dagen åts en chorizo - ser ut som två, men de är i halvor - med bulgur som dressats med citron, olivolja och pesto och fyllts ut med romantícatomater, rödlök och minimozzarella, serverat med tzatziki. Detta avslutade veckan så gott som... och idag är det en ny dag och nya planer och nya liv. 
 
Måndag. Är det inte en fantastisk dag? Måndag! Jag har massa bra grejer inplanerade och jag ser fram emot hela livet, typ!
|
#1 - Anna Maja - Littermentärt:

Här har jag inte kommenterat på superlänge (läser via mobilen oftast nu med en bebis i andra armen och det är hopplöst att kommentera då), och så börjar jag med att kommentera ditt matinlägg ;)

Min din pastagratäng lät svingod! Fast minus det brända, jag petar alltid bort det. Utom på lasagne när det ligger ett lager ost över, då är det okej.

Svar: men jag följer dig på instagram nu och jag är glad att jag gör det :) Jag gillar det brända, haha, knaprigt ju ;)
Ajli Müller

#2 - Ida - foto & häst:

Men så mycket gott! Roligt att se vad du lagat för mat i veckan :D

Svar: vad kul, mat är så nice :D
Ajli Müller

#3 - Ida Jansson:

Asså wow vilken paj! Så hög och läcker! Pastagratängen lät inte fel du 😁 Älskar att se va andra äter haha

Svar: Oja, den var riktigt fancy paj, fattar inte hur jag fick till den så bra. VARFÖR använder jag inte receeeept?
Ajli Müller

#4 - enna:

Älskar pastagratäng :)

Svar: ja det är så smarrigt!
Ajli Müller

#5 - David och Bella:

Vad duktig du är på att laga olika rätter :D Vi kör ofta en rätt i en stoooor gryta som vi lever på typ hela veckan och det är så tråkigt! Men ingen av oss gillar att laga mat :p

Svar: Men då är det ju värt det, att äta en stor gryta :D För att slippa laga mat om man lix ogillar det! Jag gillar att laga mat, så därför lagar jag gärna flera olika rätter i veckan :D
Ajli Müller

#6 - Alice Lindström:

Vad gott! Tack för matinspirationen! blev riktigt sugen på paj!!!!!

Svar: Ja, paj är så nice, att man bara kan hiva i massa goda grejer och så blir det en maträtt liksom ;D
Ajli Müller

#7 - Anonym:

Har aldrig hört nått så positivt om måndag innan 😀Så bra!

Svar: Måndagar är mina favoritdagar :D
Ajli Müller

#8 - Carro:

mums!

Svar: Ja det var en OK matvecka :)
Ajli Müller

#9 - Sofia:

Alltså varför hittar jag din blogg först nu?? Så härligt hopplock av mat, tankar, vardag - jaa livet i sin helhet liksom! Här kommer jag nog trivas! :)

Kommentera här