Dans är hjärtslag

Igår var jag, Fanny och farmor på Norrlandsoperan för att se en stor balettföreställning. Ja, det blev liksom tre olika. I första ”delen” var det mycket klassiska steg såvitt jag kunde avgöra: tåskor och steg jag kände igen från när jag själv gick i jazzdans t.ex. Det var ett ganska hemskt avsnitt med inslag av hur armén drar en in och är svår att lämna. 
 
 
Efter drack vi öl och pretzel eller kaffe och apfelstrudel. Vi fick därefter se nästan ett skådespel av dans, som utspelade Bachs liv. Vilken kamp. Vilket vansinne. Vilken humor! Mörkt och lättsamt i samma andetag. Jag skrattade högt ibland men kollade mig omkring för att se om de andra gjorde det. Man vill ju inte vara ohövlig på operan!
 
 
 
Tredje delen var alla 20 dansare där och det var en konstig, stark mångsidig föreställning. Jag vet inte vad den handlade om, men den var nästan psykedelisk. Jag är mycket glad att jag gick. Jag föredrar nog dans före teater, dans före sång, dans före konsert. Ja, hittills! Jag går väl för sällan för att kunna uttala mig empiriskt.
 
 
Jag fick inte ångest en enda gång under föreställningen. I bilen på väg dit blev jag handsvetten och trodde att jag mådde illa för att jag hade hållet andan och svalt luft, men när jag såg Fanny så lade det sig. Vi hade nämligen pratat om det innan: ”Ja, risk är att jag får ångest MEN det är inte ett skäl att låsa in sig i hemmet - snarare tvärtom!” och då tänkte jag på det. OM jag får det förstör jag endast min egen kväll, och det är inte hela världen! Tack och lov slapp jag ångesten helt från att de släckte lamporna. Vilken jättevinst, att helhjärtat kunna njuta av dans!
|
#1 - Sara:

Häftigt! :D Jag har aldrig varit på typ balett....

Svar: Jag har! Älskaaaar men när de dansade på tårna så stack det typ i mig XD
Ajli Müller

#2 - Annika:

Vad spännande med dans, skönt att du slapp ångest, det är verkligen inte roligt. Vad trevligt att du gick in och läste min blogg.

Kommentera här