Bättre illa fäkta än fly!

Det syns inte på bilderna, men när jag och Erik sist gick i skogen hade jag världens flyktkänsla. Ångest är märkligt, är det någon av er som är drabbad? Jag är oftast skonad och har väldigt sällan ångest, men helt plötsligt kan jag få så påtaglig fysisk ångest och det är verkligen 100% ingen anledning till den. Förr i tiden brukade jag veta: det är för att jag tog i det där handtaget, det är för att det är så mycket folk omkring, det är för att jag är dålig i magen och har långt till toalett, det är för att jag ska göra något jag tycker är otäckt eller är stressad över något jag inte kan påverka. 
 
Nu: absolut ingen utlösande faktor. Bara BOOOOOM! Hög puls, rädsla, illamående, anfåddhet, oroskänsla och tryck på bröstkorgen... känslan är så påtaglig och det enda som är bättre nu än förut är att jag faktiskt klarar av att tänka att det är helt ofarligt.
 
 
Och därför klarade jag av att genomföra vår skogshajk. Det är frid och fröjd i skogen. Vad jag än känner för panik puttra inombords är det inte farligt, och det är inte på riktigt. Skogen och alla dess småknytt är en fin medicin. 
|
#1 - FSHD Daniel:

Förstår att det måste vara väldigt obehagligt. Det är "intressant och roligt" att läsa om andras besvär, som inte liknar de som man har själv. Mitt "primära besvär" är en kronisk muskelsjukdom som kallas FSHD. Det är intressant att få en inblick i hur det kan vara för andra, hoppas ångesten lägger sig relativt snabbt för dig efter en sådan händelse :)

Svar: Tänkte just svara att ångest INTE är mitt "primära besvär", fast det är det nog ändå... för jag har inga andra direkta besvär. Lite hudåkommor som alopecia och vitiligo, lite psoriasis i skov... Jag tycker att du är stark som kämpar med muskelsjukdom.
Ajli Müller

#2 - Sara Ekman:

Så jobbigt det låter! :( Jag har turen att inte känna ångest, har nog aldrig gjort det?

Svar: Vilken tur, jag hoppas att du aldrig behöver det! Jag undrar om det är för att du är så hälsosam i övrigt och tränar och reser och så vidare? Eller om man kanske bara är olika :)
Ajli Müller

#3 - Netti Starby:

Usch den känslan är verkligen obehaglig och vad skönt att du kunde hantera den. <3 Kramis

Svar: Man har ju inte så mycket val tror jag, hantera eller fly liksom. Så jävla dyngless på att fly. Kram
Ajli Müller

#4 - Alice:

Håller med om att naturen dämpar mycket, och som du säger; ångest är inte farligt!

Svar: Exakt!! Svårt att komma ihåg alla gånger, men ibland lyckas jag :D
Ajli Müller

#5 - Emm:

Du är grym! 🌻 Ångest kan vara så oförutsägbart och obehagligt men som du säger så är det helt ofarligt.
Tusen tack för din fona kommentar. Den gjorde mig så himla glad.
Ha en fortsatt fin måndag och vecka.

Svar: TACK :D Ja, varje gång jag lyckas slåss så är jag stolt :) Kram
Ajli Müller

#6 - Frida:

Ja verkligen, All egentid är verkligen guld dessa dagar :) Man behöver en liten paus ibland och sen är man tillbaka igen :)

Jag kan få ångest ibland. Men jag tänker också alltid att det går över och inte är något farligt. Förr kom de oftare, nu för tiden är det mer sällan och inte så himla starka.

Svar: Mina var också värre förr, både starkare och oftare. Jag känner mig stolt som bearbetat detta :)
Ajli Müller

#7 - Yasmine:

Jag har inte haft ångest vad jag vet, men jag har vid vissa tillfällen fått svårt att andas pga stress. Och det är inte alls kul det heller... Skönt att du överlevde er hajk <3 Kram

Svar: nej, det är svårt med andningen vid stress. Jag är glad att jag överlevde och till och med lyckades klämma fram ett leende :)
Ajli Müller

#8 - Anita S :

Skogen är verkligen ren terapi för mig :)

Svar: Det är den för mig också, verkligen :D
Ajli Müller

#9 - Bunny Therése:

"Walk it off" brukar jag tänka när det händer mig. Bättre ställe för det än skogen finns ju inte!

Svar: Helt rätt, walk it off! När det funkar så funkar det ju så påtagligt!!
Ajli Müller

#10 - Sara Ekman:

Ja, kanske det? :) Men jag är nog väldigt "chill" som person, tar saker som det kommer och är typ aldrig "orolig", så det är väldigt skönt <3

Svar: lycko! Jag övar mig mer chill :D
Ajli Müller

#11 - FSHD Daniel:

Det var inte meningen från min sida att mena att ångest är ditt "primära besvär", även när jag nu inser i efterhand att det lätt kan uppfattas så, haha. Jag har ingen aning om vad för besvär du har mer än ångest, har aldrig läst inlägg på din blogg förut! Menade främst bara att det är intressant att läsa om andras liv som har något helt annan typ av besvär, än något likt FSHD som är mitt primära besvär :)

Svar: Åh, jag tog det inte på minsta vis illa vid mig, och faktum är ATT det är mitt primära problem! Även om jag tänkte protestera ursprungligen XD Och jag håller med, det är intressant att läsa om andras åkommor och hur de tas med dem. Alla plockar fram sådan styrka, det är coolt!
Ajli Müller

Kommentera här