Julia Müller-Sandvik

Middagar i urval: matfest, matfest hela dan'

Nu ska ni få en massa mat såhär på kvällskvisten, med recept den här gången för att det var några som önskade det - så himla kul! Nu lagar jag inte efter recept, så det är lite på en höft allting... men med er fina fantasi tror jag ni kan fylla i luckorna om ni vill laga maten: 
 
 
Räktacos: marinera XXL-räkor (tre till fyra räkor per taco räcker) i soja, olivolja, riven ingefära, pressad vitlök, cayennepeppar, sriracha och spiskummin ett tag. Fräs upp på hög värme just innan servering! Tärna avokado och tomat. Finhacka koriander och rödlök. Blanda samman tillsammans med lime, olivolja och lite spiskummin, salt och peppar för att göra en färsk salsa. Servera i små tortillabröd med lite gräddfil och hemkokt tomatsalsa. Salta och peppra extra vid behov.
 
 
Varma mackor: Smöra formbröd på utsidan. Bred insidan med pesto, ca. 1 tsk per sida. Fördela skivad mozzarellaost, finhackad skinka och tomat, samt en eller två skivor vanlig ost mellan bröden. Tillaga i mackjärn eller i stekpanna på medel-låg värme tills osten smält och mackan "sitter ihop".
 
 
Smörgåstårta: valfritt bröd som går att lägga i lager, vi kör polarkaka. Lager 1: leverpastej. Lager 2: hårdkokt ägg- och créme fraîcheröra med lite salt och peppar. Lager 3: Philadelphiaost- och bostongurka. Topping: crispsallat, gurka, tomat, ägg, räkor och skinka. Men variera, vi brukar oftast köra med oliver eller kräftstjärtar och citron. Go nuts!
 
 
"Bruschetta": Blanda philadelphiaost, olivolja, pressad olja och basilika till en slät smet. Bred baguetteskivor med ostsmeten och grädda i ugnen på 200 grader tills de ser bra ut och doftar gott, ca. 5-10 minuter. Dela olika tomatsorter i ojämn form och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, basilika och finriven parmesanost. Fördela tomaterna över de varma bröden, servera genast.
Johanna Utterberg

Alltså fy fan rent ut sagt, vad goooottt!!!! :D måste göra räktacos!!

Svar: Ja, räktacosen var en hit! :D
Ajli Müller


blogg: http://johannautterberg.se
Beatrice Jakobsson - Fotograf

Men mums såååå gott! 😍

Svar: ja, en del av det var riktigt smarrigt :D
Ajli Müller


blogg: http://beattriicee.se/
Malin

Muuuums!!! ❤️

Svar: Ja, det var mycket smarrigt :)
Ajli Müller


blogg: http://happym.se
Netti Starby

Åh vad gott allt ser ut! <3 Kramis

Svar: Det var gott, men jag gillar all mat.... så det är inte så svårt att imponera på mig själv ;)
Ajli Müller


blogg: http://https://starbys.se
Carolina

Åh så gott och roligt att få ta del av vad du äter och lite recept :D

Svar: Ja, "recept" hehe... lagar allting på känn nu... men spela roll :)
Ajli Müller


blogg: http://knaset.com
birgitmaria

Man blir ju alltid så hungrig av dina matinlägg. Mums!

Svar: Vad fint att höra, tack :D
Ajli Müller


blogg: http://birgitmaria.blogg.se/
Pauline Hurtig

åh så mycket gott!

Svar: OOOOOOJA, det var såååå smarrigt. Men... jag gillar ALL mat... så det är inte så konstigt.
Ajli Müller


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Josäfin Andersson

Ser sååå gott ut!! Speciellt räktacosen :D

Svar: tack, det var smarrigt :)
Ajli Müller


blogg: http://jossanamigo.blogg.se/

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:


Julia Müller-Sandvik

Hallådär


Jag heter Julia Müller-Sandvik, 29 år från Tomtebo, och bloggar här under det tagna namnet Ajli Müller. Jag är en oftast levnadsglad och modig människa som lever efter devisen ”Ute är alltid inne”. Allt är bättre utomhus och det försöker jag förmedla i bloggen. Läs om alpresor, strandskvaller, skogspromenader, snowboard, klättring, picknick och andra turer, i ur och skur. Matlagning, kläder, djur och film är annat som ligger varmt om hjärtat.

Välkommen!


Kontakt: juliamullersandvik@hotmail.se

|Outdoor|
|Klättring|
|Snowboard|
|Utflykt|
|Skidor|




Kategorier


Arkiv


Senaste inläggen




Sök i min blogg



RSS 2.0