Recept: krämig köttfärssås

Spagetti med köttfärssås, den krämigaste hittills. 
Jag har länge försökt mig på en riktigt krämig köttfärssås. Jag är en av dem som verkligen gillade köttfärssåsen man fick i skolan, den där färsbitarna är så små att man undrar om de ens är där. Jag har testat blanda i grädde, créme fraîche och allt möjligt gott. Men här har vi den krämigaste hittills. Skillnaden? Passerade tomater istället för krossade. Yes, please!
 
 
Du behöver:
1 msk Olivolja
1 st Gul lök
1 st Rödlök
4 st Vitlök
2 msk Tomatpuré
500 g Nötfärs
1 tsk Rosmarin
1 tsk Basilika
1 krm Peppar
1/2 krm Cayennepeppar
400 g Passerade tomater
1,5 dl Rödvin
200 g Vatten
2 st Köttbuljong
Parmesanost
Créme Fraîche
Tagliatelle
 
Gör såhär: Hetta upp olivolja i en stekpanna och en gjutjärnsgryta. Hacka gul lök och rödlök efter tycke och smak och fräs i oljan i stekpannan. Finhacka vitlöksklyftor och stek med löken i någon minut. Tillsätt tomatpuré och stek in. Förflytta löken till gjutjärnspannan. Tillsätt passerade tomater, vatten, rödvin och köttbuljong. Rör om och sätt på locket tills det puttrar (svag värme). Fräs köttfärsen, tillsätt kryddorna efter behag. För över till tomatsåsen och fortsätt puttra under lock. Koka tagliatelle enligt anvisning och servera med köttfärssås, parmesanost och créme fraîche. 
 
|
#1 - Johanna Utterberg:

Åh så underbart gott, och tack för tipset! :D

#2 - Sara:

Jag älskade oxå skolans köttfärssås! Det här receptet måste vi prova, fast vi äger ingen gjutjärnsgryta. Hoppas det går ändå. ^^

#3 - Sara Ekman:

Muuums<3 älskade också den man fick i skolan!

#4 - Anna Maja - Littermentärt:

Så länge sedan jag åt köttfärssås. Blev riktigt sugen på det av din bild. Kan tipsa något jag testade för något år sedan, för att få den mer lik skolbespisningens rinnande variant. Det är att mixa köttfärssåsen. Så försvinner alla stora klumpar.

#5 - Jessica Högberg:

fy så gott, hungrig!! kanske ska försöka mej på den...

Svar: Den var dundersmarrig :)
Ajli Müller

#6 - Josäfin Andersson :

Åhh så gott :D

Kommentera här