We've got the gear - just add nature

"Större och större blir kärleken vi fann, 
högre och högre en sång om det vi tror
och som är sant. 
Man måste ge lite mer än man tar, 
man måste alltid låta något finnas kvar.
Det finns dagar när din väg känns för svår
som ett öppet sår"
 
Sångtexten kommer från Josef: Drömmarnas konung och handlar om överlevnad och ödmjukhet inför livet. Jag nynnar den ofta när jag klättrar och har tagit mig halvvägs och råkar titta ner. Jag är inte höjdrädd, jag skulle förmodligen inte klättra om jag var höjdrädd. I varje människa finns det dock en instinkt att inte klättra så högt att man dör om man trillar ner. Adrenalinet kickar in, som en mänsklig reaktion på hur långt ner det är till marken. Det är en mäktig känsla! 
 
 
I stolt samarbete med Addnature vill jag presentera mina nya klätterskor: Momentum Vegan från Black Diamond och som namnet antyder är de helt veganska. Sulan har, istället för läder, hampa som primära material och den känns lika greppvänlig som mina andra klätterskor.
 
 
Precis som sången i början av det här inlägget förmedlar Black Diamond en ödmjukhet inför livet genom att aktivt veganisera dessa skor. Inte bara ödmjukhet inför ens eget liv, utan även andras. Även djurens. Med korten på bordet frågar jag mig varför inte alla klätterskor är veganska? 
 
 
Som om inte det var nog använde jag mig av RePack-packaging - ett klimatsmartare sätt att handla online då paketeringen kan användas för upp till 20 leveranser. Och ingen plast i sikte. Man skickar helt enkelt tillbaka sin tomma förpackning så att den kan komma till ett nytt hem i morgon, med nya skor - eller annat - i.
 
Med något godare samvete tog jag mig högre och högre. Vägen kändes inte för svår, inte som ett öppet sår, utan jag tog mig stadigt uppåt. Om inneväggen var en topp hade jag fått sätta flaggan i min hittills högsta punkt, och jag är stolt!
 
|
#1 - Emma Engström:

Åh men det låter ju inte så dumt med vegansk skor! Tänker inte så mycket på det när jag handlar men något man borde bli bättre på :D <3

Svar: Man kan alltid bidra med något liksom :) <3
Ajli Müller

#2 - Sara Ekman:

Grymt ju!! :)

Svar: oooja, bästa samarbetet!
Ajli Müller

#3 - Yasmine:

Vilken bra grej med veganska klätterskor :D Kram

Svar: ja man ska göra det man kan tycker jag, men det är ändå företag och producenter som har större ansvar tycker jag. Bra av addnature och black diamond tycker jag!
Ajli Müller

#4 - shazi:

så grym!

#5 - shazi:

så grym du är

Svar: tack
Ajli Müller

#6 - Amanda (Swedish Passport):

Okej, det här med RePack-packaging är ju typ det smartaste jag någonsin har hört. Samtliga webbshoppar borde ju köra på det!

Svar: absolut!!! Det är så himla smart och enkelt sätt att bidra till förbättrad frakt, ur miljösynpunkt!
Ajli Müller

#7 - Bunny Therése:

Det känns så fint att bara mer och mer saker veganiseras. När alternativen finns, varför inte göra det på snällaste sättet? :D

Svar: Exaaaaakt :D
Ajli Müller

#8 - Jessica Högberg:

Läckra bilder!

Svar: tack <3
Ajli Müller

Kommentera här