| 11 haphazard saker jag gillar och varför |

1. Fåglar › kloka, vackra, sjungande varelser. Som kan flyga! Vilda och tama och på fågelbord eller min axel eller på Lilla Holmen eller tatuerad på min överarm... det blir inte bättre!
 
2. Rensa › saker får sin plats, saker som inte bidrar får försvinna, allt blir städat och organiserat och jag får kontroll. Dessutom slutar jag gripa efter det förgängliga.
 
3. Mariekex › de smakar knappt, men de är så väldigt lagom. Jag gillar lagom! Dessutom fick jag sådana när jag gick på fritids - det är ett fint minne, Marieguld.
 
4. Second hand › ja, att det bara finns enstaka av varje grej, vilket leder till oändliga fyndmöjligheter men också tvingar en att faktiskt titta. Gräva, vrida, vända, återvända... att det sedan är en klimatsmart idé och ofta mer prisvärd än annan shopping... yes, please.
 
5. Prassliga sängkläder › länge har jag använt och endast använd satinsängkläder. Jag är fortfarande förtjust i dem, blanka och mjuka... men i vintras fick Erik ett gäng i rejäl bomull eller linne eller något och det prasslar så rafsigt skönt! Det är sådana lakan som NÄSTAN gör att jag vill använda orden "krispiga lakan". Men bara nästan. För lakan är inte krispiga, de är crisp.
 
 
6. Viol › inte för att jag någonsin sett en, men violdoft och violsmak på typ pastiller är det bästa jag vet. Jag råkar också ha smittats lite av trendig lila nu mot våren! Undra om det finns doftgranar med violdoft?
 
7. Blått › en ny kärlek i färgen blått. Orange och gul har alltid varit mina favoritfärger, men något har hänt. Något har skiftat. Jag vill ha BLÅTT nu!
 
8. Mint › ingen överraskning för dom som känner mig, jag knaprar fisherman's friend till förbannelse. När jag drabbades av tarmsjukdom fick jag lov att sluta med sötningsmedel, så jag vill inte ens tänka på hur mycket kalorier jag får i mig genom Vicks nu. Jag älskar också pepparmyntate, polkagrisar, choklad med mintsmak, mintkolaglass... ja... mint helt enkelt!
 
9. Burkar › alla burkar och askar och lådor... kärl. Jag har plåtburkar till allt te och alla olika pastasorter bland annat. Och jag shoppar, som bekant, mycket burkar, lådor och askar... jag vet inte varför, men det är så tillfredställande att hitta typ en fin pillerask eller teburk eller ett set med matlådor som perfekt balanserar på varandra. Ah.
 
10. Sola › vet att många gillar att bli bruna och därmed uthärdar att sola, men jag gillar att sola. Jag gillar att ligga! Det här är MYCKET nytt för mig, alla i familjen kan intyga att det inte är normalt. Men, jag har gett vika. Nu gillar jag att bara ligga, bara sola. Faktum är att jag LÄNGTAR efter det när jag behöver vara inne. Jag tar till och med lite solarietid ibland, och ljusrummet som bekant! NYTT!
 
11. Ensamsång › dels älskar jag själv att sjunga i typ vardagsrummet eller duschen... och jag drömmer om något så enkelt som karaoke... men idag satt jag på balkongen och någon sjöng för sig själv. Nere på gården. Jag blev så glad! En gång, när jag var lokalvårdare, sa någon till mig också att "jag älskar tisdagar, för då står du och sjunger utanför mitt kontor!". Néa kallar mig jukebox och min mellanstadiefröken kallade mig klassens sångfågel och min chef kallar mig för Deas skald. Det är helt enkelt väldigt fint med folk som sjunger, ensamma!
 
|
#1 - Frida:

Keso är fantastiskt gott! :D Håller med om flera punkter på din lista!

Svar: Ja Keso är banne mig riktigt gott fast tycker du att det smakar något? Det tycker banne mig inte jag, men tycker att det är gott i alla fall XD
Ajli Müller

#2 - Heléna:

Jag instämmer på allt förutom att sola och Mariekex 😊
Jag älskar violer och plockade ofta styvmorsvioler på en bergknalle hos mormor när jag var liten - så otroligt fina 😍😍 När det kommer till second hand så både skänker jag bort allt jag rensar ut här hemma och så fyndar jag och tar hem (vilket leder till att jag får skänka bort ännu mer nästa gång jag rensar...) Kram fina babe 💖💖💖

Svar: Jag tycker att det är så himla roligt att rensa och fynda och rensa och fynda. Ibland kanske jag rensar lite väl mycket och ångrar mig, men då är det ändå för sent, så jag tycker inte att det spelar så stor roll :D
Ajli Müller

#3 - Marie:

Jag hör nog til dem som gärna vill bli brun men inte gillar att pressa, fniss. Jag gillar också olika sorters burjar, tycker det är snyggt och såklart praktikst och mer organisedrat

Svar: jag gillar att pressa nu, men förr var jag hon som behövde ha med nå spel och grejer till stranden. Inte längre, kan ligga i flera timmar och göra absolut ingenting ;D
Ajli Müller

#4 - Ullie:

ha ha ja e oxå sångfågeln o min felicia är efter sin mamma

hi hi goa du ja men det är massa gott. . lägger oxå på min FB sida om du har den ullie weberskold hete jag där
lite svårt att komma till recept men kolla gärna på kategori eller reept

ninnisblogg eller va hon heter är väl en mat blogg

Svar: det finns en herrans massa matbloggar att lockas av :) Inte för att jag egentligen använder recept, heheh... hittar på som tusan. Men det brukar gå bra :)
Ajli Müller

#5 - sara:

kul med en lista med saker du gillar! Hoppas du får en härlig fredag! :) och tack för gratulationen på min födelsedag :)

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir :D :D
Ajli Müller

#6 - Lisa:

Vilken härlig lista :) Håller med dig älskar också att sola. Att sitta ( eller ligga) och koppla av och känna solens strålar värma en, så mysigt. :)
Visst är fåglar underbara. Kan sitta länge och bara titta på alla fåglar vid vårt fågelbord. Har fönstret öppet lite grand så man hör hur dom kvittrar. Riktigt mysigt. :)
Ha en fin fredag kram <3

Svar: Det är förbjudet att mata fåglarna där jag bor :((( det ingår i kontraktet. Men jag tittar på dem när chans ges och är till och med förtjust i kajor, så jag har inte ont om fåglar trots allt. Bara gå till Big Boy ;) Kram <33
Ajli Müller

#7 - Marie :

Vilken rolig lista:) är det okej om jag tar efter och skriver en lista på min blogg?:)

Svar: självklart får du göra listan på din blogg, hos mig får man låna, inspireras och sno hur mycket man vill, för jag älskar att läsa det i andras bloggar!
Ajli Müller

Kommentera här