En effektiv och bra dag (med inslag av tårar och tomma biografer)

Jag har haft en bra dag. När jag stannar upp och tänker på hur magen saboterar mitt liv och påverkar min livskvalitet så börjar jag gråta (något som min syrra fick stå ut med idag), så det låter jag bli. Höll på att skriva "helt enkelt" men det är snarare "med viss möda".
 
Idag har jag åkt på stan för att hämta ut ny medicin. Jag stannade till vid gamla Royal, vilket var en biograf i Umeå där jag hade min sista BRA bio-upplevelse. Jag tycker det är så sorgligt att biografen som funnits här sedan 1943 bara stängde helt plötsligt i januari 2007 och sedan  dess står alldeles tom, fortfarande med de gamla affisherna hängandes där.
 
 
Jag vill att Royal Astoria ska öppna igen. Jag är sur nu. 
 
Hur som helst fick jag tag på medicinen, efter att ha åkt runt bland en herrans massa apotek i dagarna två (vilket såklart inte är någon eon, men när man verkligen vill ha vård liksom..!). Efter det åkte jag till min syster och fick ta över en hel säck med hennes kläder, samt en bajsdagbok (not kidding, not even a little bit!). 
 
 
Det var strålande sol och tio minusgrader. Nu är det liksom "normal" februari för att vara Umeå, men det känns helt EXTREMT kallt när man har vant sig vid tio plusgrader..! Tur att sällskapet är värmande, särskilt som jag började gråta.
 
Efter att jag lämnat Fannys skulle jag till polisstationen för att hämta ut mitt pass och jag hade varit så himla ful på passbilden, så att till och med polisen sade: "ska jag ta en ny, kanske?". Men så fick jag det i pappersform och det ser liksom bara ut som jag ser ut!? Rar och normal!? 

 
Jag fattar inte, men är rätt så tacksam.
Det var inte sådär jag minns bilden.
Det var mer SÅHÄR
|
#1 - Sara:

Vi har helt plötsligt nån minusgrad och snöstorm. Är det nu vintern tänker BÖRJA?! :O Då vill inte jag vara med. Det är väl sen gammalt att man alltid ser ut som en brottsling på sitt pass/körkort? xD

Svar: Jag vill inte heller vara med då... det är klart att jag förväntade mig snö här uppe... men inte i februari. Och i Motala känns det bara tramsigt att det ska komma nu!
Ajli Müller

#2 - Emma Engström:

Åh det finns verkligen vissa ställen som stängt och som man har minnen från, tråkigt att det stängt liksom! <3

Svar: Ja och att inget nytt öppnar, känns så märkligt. Som att Umeå ska bli en spökstad.
Ajli Müller

#3 - Alice:

HAHA, älskar gifen från Monsters University! xD Tycker du blev superbra på din passbild! <3 Håller med om att det är så sorgligt när saker slår igen, och speciellt när det lämnas sådär öde med allt kvar, liksom som att det är redo att öppna igen närsomhelst?!

Svar: Det är så himla sorgligt... ja att ingen öppnar en annan verksamhet där? Så himla saaaad!
Ajli Müller

#4 - Netti Starby:

Haha vilken rolig bild du länkade och jag tycker att du blev jättefin på passfotot! :-D Kramis

Svar: Ja, jag såg inte riktigt ut som dekanen, haha, men det kändes så förr :D
Ajli Müller

#5 - Johanna Utterberg:

Fint att du har haft en bra dag även om den innehöll tårar, ibland behöver man ju bara lätta på trycket <3 Och SÅÅÅ SNYGG passbild. Jag ser ut som en förrymd fånge både på passet och körkortet, antar att det är all me ;)

Svar: HAHA, gullis! Jag upplever dig inte som någon Prizoner of Azkaban, men vem vet ;D
Ajli Müller

#6 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Ska inte du se till att öppna bion då? Kanske med en vän? :)

Svar: Om jag hade pengar skulle jag nog försöka slå till :) Vänner har jag dock inte direkt i överflöd XD
Ajli Müller

#7 - Heléna:

Jag tycker snön är vacker, men minus 10 grader vill jag INTE ha... Vi har fått lite snö nu under kvällen, men den smälter säkert bort direkt!

Så fina bilder på dig och din syster! Bajsdagbok? En sådan som man beskriver avföring i? Vet att när jag jobbade inom långvården när jag var 18 år så hade vi avföringslistor på våra patienter så vi hade koll så de inte blev förstoppade (stackars människor som fick lavemang om de inte gjorde ett litet a eller ett stort A tillräckligt ofta...)

Visst är det ledsamt med nedlagda biografer - här finns det bara Filmstaden och Cnema numera - alla små biografer försvann när Filmstaden öppnade med sina 7 salonger eller vad de har...

Hoppas du får en fin onsdag med sol och plusgrader 😁 Kram 💖

Svar: Jag vet att snön är vacker egentligen, men vet inte om jag är så imponerad av årets. Den är ju bara tung och blöt eller mörk och isig här uppe, det är inget att jubla över XD
Bajsdagboken är PRECIS som på långvården, fast de har skojat till det. En del är "beskriv med en sång" och så finns det olika sånger att välja mellan och ett öppet förslag. Bland annat finns "Ring of fire", det tycker jag är kul och tramsigt ;D
Ajli Müller

#8 - Sara:

Hahhah man ser ju nästan alltid "ful" ut på passbilder, men din blev ju riktigt riktigt fin :D

Svar: Jag har BARA sett ful ut innan. Den här är inget underverk, men i JÄMFÖRELSE, hahaha ;D
Ajli Müller

#9 - Lisa:

Tycker du är jättefin på bilden, du ska se min bild på mitt leg haha :) Vi har också lite kallare nu. Frost på morgonen men på dagen blir det plusgrader igen. :) kram

Svar: Men guuuud tack :D Här hade vi sviiiinkallt... men det ser ut att vända om ett par dagar. Tyvärr hann det ju komma typ hundra cm snö, så det kommer bli slask och skit igen. Men vägen till våren är väl sådan :)
Ajli Müller

#10 - Jennifer:

Igår hade vi bara regn och idag har vi fullt solsken :D Skönt dagen ändå var bra igår :D

Svar: SKÖÖÖNT med solsken :) Vi hade solsken också, idag och igår. Men iiiiskallt!
Ajli Müller

#11 - Marie:

Ja minsann det känns kallt nu när det blir kallare men ack så härligt och du är så söt så. ja synd då de lägger ner

Svar: tack, vad snällt :)
Ajli Müller

Kommentera här