Ödeläggelse är vägen till förnyelse

Jag blev bortskämd ikväll. Min mamma köpte en bambuånginsats åt min man en dag. Idag tyckte jag att han skulle använda den. Så det gjorde han. Det var väldigt trevligt att bli serverad mat. Hela tiden ropade jag och frågade om han ville ha hjälp. Han ville inte. Han ville själv.
 
 
Till tonerna av Iron Maiden rörde han ihop fläskfärs med kinakål, salladslök, ingefära, vitlök, soja, sesamolja... ja, säkert något annat gott också. Dofterna spred sig i rummet redan INNAN röran var tillagad, om man säger så. Ni kan ju föreställa er vad som hände när ångan började stiga.
 
 
Även om den där snurrtekniken som stänger knytena ännu lämnar en del att önska (inte för min del - jag tycker att de är perfekta!) så är det helt underbart. Jag tycker att det är så härligt att maten bara kom till mig. Gör den det för Erik varje dag? Vad bortskämd han ska vara!
 
 
Det är dessutom ingen skönhetstävling. 
 
 
Om det vore det hade inte jag vunnit i alla fall. Det behöver liksom inte vara en skönhetstävling heller, inte när hela hemmet doftar i asiatisk arom och den ångande fyllningen är så god att jag inte ens hann sätta mig ner innan jag började hugga in. Det gick inte. Jag hann inte. Jag behövde hugga in. 
|
#1 - Emma Engström:

Men gud vad häftigt med en sån, hade ingen aning om att det hette just så haha! Skulle aldrig klara av att göra såna själv :'D <3

Svar: De heter nog inte så... eller vettefan, jag chansade lite XD Har säkert något coolt japanskt namn. Det var inte alls svårt att göra själv :D
Ajli Müller

#2 - Kristin:

Å ser fantastiskt ut! Vart är ånginsatsen ifrån? :)

Svar: det var underbart! Den är från Clas Ohlson tror jag bestämt :)
Ajli Müller

#3 - Pauline Hurtig:

så gott, måste göra det någon dag, var så länge sedan :O

Svar: Jasså? :D För mig var det första gången :) Men det lockar verkligen till fler gånger, för det var helt i min smak :)
Ajli Müller

#4 - Heléna:

Åhhhh - så gott!!!!! Jag hade också vetat ha det ikväll!!! Förstår att du inte ens hann att sätta dig innan du började äta! Jag hade förmodligen redan börjat vid diskbänken 😆

Jag blev lite bortskämd idag också under eftermiddagen - jag fick Calle att åka och köpa blåbärspaj och vaniljsås till mig (han fick också smaka så klart). Orkar inte baka själv just nu så färdig paj från frysdisken som värmdes i ugnen gick bra det också 😍

Stor kram Babe och ta hand om dig 💖💖💖

Ps. Klarade magen av de där smarriga knytena? Ds.

Svar: Det var underbart gott! och jatack till blåbärspaj, även fryst fix och färdig! Men jag äter alltid min med vaniljglass istället för vaniljsås, vet inte varför men jag mår typ lite dåligt av vaniljsås. Antar att jag har nån dålig upplevelse eller något ^^
Och nej, ack nej, magen klarade inte knytena. Men det visste jag redan innan. Magen klarar inte ens verum hälsoyoghurt eller proviva eller havregrynsgröt. Hittills klarar magen exakt ingenting. I tre månader. Men aptiten är det inget fel på, så om allt ändå ska rätt igenom så äter jag hellre något gott. Men jag börjar känna att det är hyfsat meningslöst nu...
Ajli Müller

#5 - Sara:

MEN ALLTSÅ HALLÅELLER VAD GOTT!!! :D

Svar: Men naaaaanting vad gott det var!! <3<3<3<3
Ajli Müller

#6 - Marie:

Ohh så smaskens det såg ut och gulligt att han ville göra allt själv och att du sedan inte kunde vänta

Svar: mer irriterande än gulligt, har ett kontrollbehov vad gäller mat :)
Ajli Müller

#7 - petra:

Men asså hallå ....ser jättegott ut kan nästan känna lukten spridas hit:)kram

Svar: vad du är fin, tusen tack för den positiva kommentaren :) Kram!
Ajli Müller

#8 - Ullie:

är det kinasås i skålen ? alltså lät jätte gott men ja gillar inte ingefära
hur ggör man va händer me den där ång ellerr ja va du sa den runda
såg g ott ut

Svar: kinasås vet jag inte vad det är... det är japansk soja :) man sätter den över en kastrull kokande vatten.Ångan tillagar vad som ligger i ånginsatsen.
Ajli Müller

#9 - birgitmaria:

Men så gott det såg ut!! Och vilken beskrivning- jag kan nästan känna doften av maten!!

Svar: Det var riktigt smarrigt, och så annorlunda mot vad vi brukar laga här hemma. Sedan är det på något vis himla trevligt att bli bjuden på mat som någon annan har lagat :)
Ajli Müller

#10 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Men så roligt :). Kul när man får något till hemmet som uppskattas, speciellt när det ger mat :)

Svar: Det var väldigt bra present tycker jag minsann :D
Ajli Müller

#11 - Sara:

Vad gott! Hoppas du får en bra start på nya veckan :)

Svar: tack så mycket, du också :)
Ajli Müller

#12 - Malin:

Nämen wow, titta vad gott :D

Svar: Ja jisses, vad duktig han var :D
Ajli Müller

#13 - Lisa:

Det där såg ju riktigt gott ut och vilken service. Duktig han är :)
Kram <3

Svar: Han är duktig, det visste jag egentligen redan men brukar vilja ha sådazn kontroll att han inte släpps så nära maten. Det är synd, för han är duktig OCH tycker att det är roligt :) Kram.
Ajli Müller

#14 - Johanna Utterberg:

Men åh gudars så gott, kan typ känna doften genom inlägget och hela vägen hit! Ser ju fantastiska ut :D

Svar: Ja han fick verkligen till det, duktiga erik :D Till och med wontondegen gjorde han själv. Enligt utsaga inte alls så svårt, men ändå. Det kändes lite som att vara på restaurang :)
Ajli Müller

Kommentera här