BLT och fuldans i mina föräldrars vardagsrum

Doften av nybakat bröd fyllde lägenheten när det närmade sig middagstid igår. Erik bakade två limpor så vi har för framöver också, men det är alltid något extra med nygräddat. Doften och skalet blir aldrig detsamma!
 
 
Vi beslutade därför att laga mackor till middag: det blev BLT med pommes och hemgjord Rhode Island. BLT är alltså majonnässtekt bröd med bacon (B), sallad (L) och tomat (T). Och ”hemgjord” Rhode Island innebär egentligen att jag har blandat ihop Crème fraîche, majonnäs, chilisås och tabasco. 
 
 
Efter alldeles för mycket mat då kallsvetten lackade pannan tog jag mitt arma arsel och åkte hem till mamma och pappa. Erik och Viktor stannade här hemma och spelade TV-spel medan jag blev bjuden på gratinerad hummer, hundgos och Prinsessblandning. Att få hummer till efterrätt är coolt! Tyvärr visade det sig att jag inte gillar hummer. Tokigt, jag som älskar nästan alla andra skaldjur... men pappa fick min, så det var ingen fara. Och jag fick choklad istället:
 
 
Herregud, vad mängder... så kvällen avslutades med att jag och mamma dansade ner chokladen i vardagsrummet. Pappa hade en ny högtalare och jag och mamma fick feeling. 23:30 åkte jag därifrån. En helkväll, sådär bara! Märkligt och mysigt! Nu dricker jag te och ser på TV och tycker att den här lördagen... den kan jag tänka mig att göra om!
|
#1 - Netti Starby:

Åh vad gott och nybakad bröd är verkligen sjukt gott! <3 Kramis

Svar: Tack och lov för Erik liksom!! Jag är sååååå värdelös på att baka själv, allt blir hårt. Till och med kladdkaka... hehe... Kram!
Ajli Müller

#2 - Junitjej:

Så gott med hembakat bröd!! så mysigt att besöka sina föräldrar!

Svar: Det var riktigt gott, vi satte i oss nästan hela limpan på en enda dag XD
Ajli Müller

#3 - Alice:

Wow, så himla gott, och så kul med fuldans i vardagsrummet, det är ju den bästa!

Sv: Jamen självklart får du låna den, inga problem! :D MEN JAAA, gud vad roligt, heja heja heja dig!! Du får uppdatera mig hur det går, är så intresserad! <3

Svar: Det ska jag göra, är sååååå dyyyyyngtaggad, och nervös!
Ajli Müller

#4 - Sara Ekman:

Men så gott! :)

Svar: Ibland har man förbannat tur! För det var det, det var supergott :D
Ajli Müller

#5 - Emma Engström:

Nybakat bröd är ju verkligen vardagslyx, och den doften!! Hummer har jag själv aldrig testat om jag ska vara ärlig så kan nog inte dela någon åsikt :'D <3

Svar: Jag testade det i somras och har för mig att jag gillade det då, men igår var det ingen höjdare... sött och otäckt.. men för plånbokens skulle är det lika bra ;D
Ajli Müller

#6 - Heléna:

Så härligt det låter! Era BLT ser gudomliga ut och en massa godis är ju aldrig fel 😍 Kram 💖💖💖

Svar: Det var faktiskt en alldeles strålande BLT! Men jag åt för mycket och blev helt kallsvettig, hehe... bacon är lurigt, det ser så lite ut, men är så himla... mycket XD
Ajli Müller

#7 - Pauline Hurtig:

men herrehjälp vad gott

Svar: Guuuud, du anar inte vad glad jag blir att du skrev det, för som jag minns det var du inte så förtjust i min matvecka förra gången :D Åh, tack snälla!
Ajli Müller

Kommentera här