En dag på hälsocentralen, kyrkan och Café Aptit

Välkomna till ett sådant där blablabla-inlägg! 
 
Igår fick jag inte egentligen så mycket gjort, men det blev ändå en himla fin dag på något vis. Jag hade en riktigt lugn morgon innan jag begav mig till vårdcentralen. Jag fick en jättegullig doktor som hette Malin. Nu har jag haft tre-fyra olika och det är ju lite tokigt. Men jag hoppas att den här Malin blir den jag får behålla! Vi klickade, om man kan säga så om någon som behandlar en och sticker en med nålar...
 
 
Jag hann också en sväng till Carlskyrkan. Sedan jag flyttade till den här lägenheten 1 december 2018 (damn, var det på tiden - ni som vet, ni vet och ni som minns, ni minns!) har jag inte varit på någon kyrka, om inte Kyrkstugan gills. Så jag tyckte det var dags att börja söka en som passar mig.
 
 
Jag hann också med ett besök till Jennifer där jag åt lunch i form av riskakor och bananer, drack pepparmyntate och klappade på hennes katt. Det var inte så smart, det sistnämnda, för jag blev allergisk och började nysa som en galen. Men vi tog vår tillflykt till Café Aptit istället.
 
 
Visst är väggillustrationerna svincoola? Det syns inte sådär alldeles mycket på dessa bilder, men det är norrländska alltihop! Illustrationerna är av Kajsa Nilsson. Och det är inne på ICA Kvantum och är konceptuellt baalt. Kuddarna i fiket är sydda av second hand-tyg och på väggen sitter snidade fåglar från Norrlands fauna. 
 
 
Nu är både jag och Jennifer magknäppisar: hon har födoämnesallergier och jag har ju min "mörda-svamp-och-laga-tarm"-diet, så det blev inte direkt fika av. En fruktsmoothie till henne och en kopp örtte till mig räckte gott och väl, då vi egentligen var där bara för att inte vara hos katten. Jag är redan redo att åka tillbaka för att testa de tjusiga pralinerna också. Efter jag har gjort klart den här dumma magbehandlingen såklart, för vet ni, det går så jädra bra! FINALLY!
|
#1 - Netti Starby:

Vad jobbigt att du kände av allergin och det var klokt att ni begav er till ett café. Illusionerna är verkligen häftiga! :-D Kramis

Svar: Idag, två dagar senare, sitter jag fortfarande och nyser... undra om det är förkylning. För det kan ju knappast finnas pollen i Umeå ;D
Ajli Müller

#2 - Heléna:

På tal om allergier så har hassel och al redan börjat blomma här nere!!! Suck... Trodde att min förkylning hade satt sig på ögonen, men det var BARA pollenallergin som satt igång i JANUARI!!! Vad är det för fel på vårt klimat egentligen??? Tror det också har gått i väggen 😂 Fick börja med min allergimedicin på grund av det nu i morse.
Så fina väggillustrationer!!! Härligt med magknäppisar - jag är sannerligen en av dem sedan jag fick lymfocytär colit och haft laktosintolerans i typ hela mitt liv.
Hoppas du får en fin helg! Jag ska strax till läkaren för att se hur det blir med min sjukskrivning. Är konstigt nog nervös...
Kramar 💖

Svar: Jag är fortfarande allergisk och nyser och nyser och nyser! Jag mår alldeles utmärkt i övrigt, så jag boooorde inte vara förkyld, men hur länge kan allergi sitta i snoken liksom! Herregud, pollen... det är en konstig vinter, sannerligen... här i Umeå finns då ingen pollen än, utan det är nog katten som sitter i... jag undrar om jag borde ta medicin ett tag som behandling liksom. Men blir lite trött av den medicin jag har...
Magknäppisar är lite av en lättnad för mig. Jag känner mig mindre konstig och mindre besvärlig liksom. Första blodproverna visade att jag INTE var allergisk mot mjölk eller gluten. Samtidigt, om symtomen fortsätter, så måste jag förstås utesluta det och sedan tillsätta det, för intolerans kan man ha utan att vara allergisk, tydligen.

Jag läste att det gått bra, men förstår att det var nervöst. Erik blev friskskriven jävligt snabbt och jag minns så tydligt hur vi båda satt i duschen och bara rågrinade. För att vi trodde verkligen att det skulle ta livet av honom. Men nu är han så bra så, även om han kommer behöva byta jobb.

Ajli Müller

#3 - Anita:

Härligt <3 Önskar dig en fin start på helgen!

Svar: Tack, detsamma :D Jag har jobbhelg, men det brukar vara en fin helg ändå med mina dunderkollegor och världens raraste kunder.
Ajli Müller

#4 - elin:

Kul att du hade en fin dag trots att du inte gjorde så mycket<3

Svar: ja ibland är det bästa sorten :D
Ajli Müller

#5 - Anna Maja - Littermentärt:

Så kul att du mår bättre! :D Känner spontant att du gärna får skriva ett inlägg om vilken slags diet som hjälpt dig. :) Det hjälper garanterat någon!

Svar: Jag kanske inte ska ropa hej, det har ju inte gått så lång tid, men om det fortsätter att hjälpa ska jag absolut skriva om magdieten. Det var ett helvete innan, så om det kan hjälpa en enda som lider så är det guld. Hoppas och håller tummarna att det ska fortsätta att gå bra!
Ajli Müller

#6 - Johanna Utterberg:

Låter som en fin dag tycker jag! Och ändå mysigt med "fika" även om det var mest en tillflykt undan från katten :)

Svar: jag nyser fortfarande, flera dagar efter XD Så jag tror vi flydde i grevens tid!
Ajli Müller

#7 - Silje Alice:

Superfine illustrasjoner på veggene!:D<3

https://siljealice.com

Svar: Visst är de helt otroliga! Jag måste dit och fota mer framöver :)
Ajli Müller

#8 - Pauline Hurtig:

verkligen vackra illustrationer! wow :D

Svar: Ja, satan så duktig! Jag vill köpa dem XD
Ajli Müller

#9 - Sarah:

Skönt att du fick en bra läkare och hoppas du får behålla henne nu :) Mysigt med kattgos men inte lika kul att du blev allergisk :/

Svar: Tack, det hoppas jag också! Men man vet aldrig. Det verkar vara en himla ruljans på min nya hälsocentral. Nej, fy för allergi, men jag borde veta bättre... har ALLTID varit svårt pälsdjursallergisk XD Men man kan ju inte låta bli när de är så himla gulliga!
Ajli Müller

#10 - Jasmine:

Svar: Tack snälla för dina värmande ord. <3 Vad kul att du tycker om min blogg, mig som bloggare och att ha mig som läsare. Det gör mig glad.
Kram

Svar: du gör mig glad <3
Ajli Müller

Kommentera här