Lilla kulturlistan

Senaste boken jag läste ut: Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K. Rowling (med öronen, på Bookbeat är det Stephen Fry som läser in den och den är sååååå behaglig) och Kvinnan på tåget av Paula Hawkins som pappersbok.
 
Senaste boken jag läste i: Jag håller fortfarande på med Fried green tomatoes at the Whistle stop café av Fannie Flagg och den läste jag i igår. Jag minns inte om jag har läst i någon bok idag, men OM jag har det så är det min "jobbok" Strandcaféet av Lucy Diamond.
 
Senaste filmen jag blev pepp på: Mest blev jag pepp av att läsa att Studio Ghibli kommer släppa 21 av sina filmer till Netflix i februari. Jag älskar alla Miyasaki jag har sett och har svårt att välja en favorit. Redan när jag var typ två år såg jag och syrran "The Wonderful World of Puss 'n Boots".
 
 
Senaste serien jag sträcksåg: Sex and the city. Jag ser även Vänner, HIMYM, Gossip Girl och New Girl om och om och om och om igen, men jag hoppar alltid över de sista säsongerna. Eftersom de är dåliga.
 
Senaste låten jag lyssnade på repeat: Robyn - Play. Och jag har en textrad ur den låten i min kalender. Och hon är den bästa i världen. Rolling Stones-magazine utnämnde en av hennes låtar till tidernas bästa. Inte just Play, men jag är förtjust i den.
 
Senaste föreställningen jag var på: Det var De oroliga - Linn Ullman i december. Inte alls särskilt imponerad av den faktiskt. Då var baletten tusen gånger bättre som jag var på i november! Nu i januari har jag inte varit på någon.

 
Senaste restaurangen jag besökte: Jag tror att det var Bastard Burgers. Nej, herregud, har jag inte varit ute och ätit sedan SEPTEMBER??? Så himla märkligt! Fast vad har det här ens med kultur att göra..? Jag saxade bara listan rakt av, men den här fattar jag inte.

Tre ställen jag vill rekommendera:
• Balettakademien (jag är nybörjare och jag är 30 år - det är aldrig för sent!).
• Bildmuseet (alltid öppna utställningar och även after work på fredagar!)
• Gammlia (västerbottniskt kulturhistoriskt område med samisk mat och visten och mycket fokus på friluft, samt en fantastisk meny på Sävargården).
|
#1 - Heléna:

Roligt med den här typen av listor 😊
Jag är periodare med min läsning och just ju ligger en bok intill sängen och samla damm. Ska ta upp läsningen igen nu när jag känner att jag börjar hänga med bättre uppe i knoppen! Jag upptäckte att jag berättade om min cykling två gånger här hos dig - var nog dubbelt stolt ...eller något (eller lite förvirrad a la utmattning...) Hoppas du får en fin dag och att solen hittar fram idag också! Kram 💖

Svar: Nej, men gudis heller, inte kan man hänga med i litteratur innan man kan hänga med i småprat ens. Låt boken vila och vänta på dig, och VAR dubbelt stolt. Det tycker jag gott du förtjänar <3 Kram
Ajli Müller

#2 - Mia:

Mat ÄR kultur ;) Gammlia var det åratal sen jag besökte, det får jag ändra på :)

Svar: MEN HUR!? Jag vet såklart att det finns matkultur och att kultur uttrycks med hjälp av mat etc etc etc. Men hur är Bastard Burgers kultur! Fattar inteeeeee
Ajli Müller

#3 - Netti Starby:

Jag skulle önska att jag också hann läsa böcker och vilka spännande ställen du tipsar om! :-D Kramis

Svar: Haha, det är väl bara att LÄSA böcker XD Sorry, men alltså du HINNER läsa böcker. Hinner du läsa bloggar så hinner du läsa böcker. På pendlingen, en kvart innan du ska sova, nu när du sitter vid datorn, medan du äter frukost etc etc etc.
Ajli Müller

#4 - Cornelia:

Mysig lista! Vill kolla Sex and the city haha, har det på min att göra lista...

Svar: Ja, guuud, jag är på näst sista avsnittet nu ;D åh gudis heller.
Ajli Müller

#5 - Johanna Utterberg:

Nämen åh vilken rolig lista!! :D Jag kände att jag behövde sätta mig med en bok typ snaaart, sånt gör jag ju aldrig förutom när jag reser. ;)

Svar: Då kanske du behöver resa snart :D Jag läser typ två sidor per dag, så det är tyvärr inte så att jag direkt "sätter mig med en bok". Men jag tror att läsning är viktigt. Läser man inte blir man så småningom en idiot ;)
Ajli Müller

#6 - Louise:

Åh vad roligt med balett! Man är aldrig för gammal för att börja med nånting! :D Kram

Svar: aldrig :) Kram!
Ajli Müller

#7 - Hanna Karlsson:

Vilket härligt inlägg att läsa! Nu under termin har jag inte tid att läsa så mycket. Blir mest studentlitteratur. Den senaste boken jag läste var "ketolicous". HIMYM, vad är det för serie? Håller med om att det aldrig är för sent att börja. Kanske lånar listan. :-)

Svar: Tack, vad roligt att höra! Men studentlitteratur ska man inte sticka under stolen, några av mina bästa läsupplevelser har varit just från kurser :) How I met your mother åsyftades i inlägget :D Jag tycker att du ska låna den!
Ajli Müller

#8 - Beatrice Jakobsson:

Gud vad kul att läsa det här, kändes verkligen som allt var nytt för mig. Haha! 😍

Svar: men så roligt, du gör mig väldigt glad <3
Ajli Müller

#9 - Emma Engström:

Harry Potter har jag faktiskt börjat se om alla filmer på, tänkte att det kunde vara lite skoj! Har läst de två första böckerna för en hel del år sen, men kom inte längre än så :'D <3

Svar: Vad synd att du inte gillade dem! De är mina favoritböcker även nu i vuxen ålder :) Men filmerna är också goa.
Ajli Müller

#10 - Jessica Högberg:

Vilken fin lista! Klart att mat kan vara kultur! ;)

Svar: Ja, I guess XD Men bastard burgers kändes inget vidare kulturellt...
Ajli Müller

#11 - Sara:

Snor den här, det är lite väl dött inne på min blogg just nu. ;D

Svar: YAAAAY, snoooo!!! :D :D :D
Ajli Müller

Kommentera här