Lördag ståndar helgen till

| God helg, allesammans! |

 
Som vi inlett den här helgen kan man verkligen kalla god. Och då har det bara gått några timmar ändå, herre min Je! Låt oss bara lista den, för att riktigt se hur det hela har fortlöpt, shall we?
 
När larmet ringde låg jag som stora skeden under mitt CURA-tyngdtäcke och tänkte att det verkar väl vara idioti att stiga upp nu, när jag inte har något speciellt att göra. Så jag gick och hämtade ett glas vatten, såg på den fantastiska soluppgången som färgade hela vardagsrummet rosa, och kröp sedan ner igen.
 
 
När jag väl steg upp var det nästan eftermiddag. Det blev en russinfralla med gräddost och fänkålssalami, med en kopp blåbärschai. Min man tog en vit fralla med fikon- och chilisalami och en kopp svart kaffe.
 
 
Efter frukosten, som snarare landade i brunch vad gäller tid på dygnet, åkte jag ner på bottenplan för att tvätta extrema mängder... jag tror inte jag har tvättat på typ... tre, fyra veckor. Det var millimeternära att jag köpte nya underkläder igår, bara för att slippa. Men ack, det kan jag inte göra med gott samvete i den här klimatkrisen...
 
 
Det ni ser på bilden är bara hälften. I skrivande stund är första lasset i torkskåpet, men vi får väl se hur länge jag behöver hålla på där nere. Flera timmar. På bilden syns också mitt pilgrimsarmband jag fick i julklapp av mamma och pappa. Det har inget med tvätten att göra, förutom att jag hade på mig det. men ändå. 
 

När jag kom tillbaka från tvättstugan möttes jag av följande syn:

 
 
Den skarpsynte (okej, man behöver inte vara så jävla skarpsynt ärligt talat...) ser att det är min man som står i färd med att baka bröd. Det var lurigt av mig och mamma igår att köpa en färsk jäst. För då vet han vad det betyder: baka, snälla gulle. Baka!
 
Nu njuter jag lördagslivet: det doftar bröd! Det är nytvättat! Det är städat! Det är vackert väder! Det är lugna gatan. 
|
#1 - Jessica Högberg:

Du har sannerligen drillat honom väl om han förstår den fina vinken;)

Svar: Haha, det har jag minsann ;D Erik började baka bröd när han mådde dåligt och var sjukskriven, men sedan när han började piggna till och jobba (vilket jag såklart är tacksam över) så blev det inga fler bröd. Jag lämnade färsk jäst längst fram i kylen några gånger och sa att OJDÅ, den kommer gå ut, bäst att du bakar lite bröd... hehehe ;)
Ajli Müller

#2 - Heléna:

Så härligt med nybakat bröd - tur att Erik har lärt sig att jäst betyder bakning 😁 Jättefint armband! Låter som en bra start på helgen och jag hoppas att resten av den blir lika bra! Jag ska frossa i räkor och dricka vitt med Calle nu ikväll så det går ingen nöd på mig heller 😍 Stor kram fina du 💖💖💖

Svar: Haha, ja, han är den enda i familjen som bakar och färsk jäst går ju ut - så han måste baka om han inte vill att det ska bli matsvinn, hehehehe.... lurigt!
RÄKFROSSA, sååååå avundsjuuuuuk, jag älskar räkor. Både rökta och vanliga! YUM!
Ajli Müller

#3 - Emma Engström:

Oj det var verkligen inte dåligt att ha väntat så länge med tvätten haha! men skönt att få det gjort <3

Svar: Hahaha, det var ju just vad det var: riktigt dåligt ;D Sov förbi en tvättid och tog på mig jobb och sånt, hehehe. Plötsligt var kläderna bara slut ;D
Ajli Müller

#4 - Anna Maja - Littermentärt:

Vilken perfekt lugn dag! Och jag blir så himla sugen på salami och ostmacka nu. Tur jag har salami i kylen till frukost imorgon.
Blir också nyfiken på vad din man bakar för bröd? Du kanske kan be honom om några favoritrecept att dela med sig av. Jag letar alltid efter nya favoritbröd att baka. Det här är ett av mina favoriter!
https://www.kungsornen.se/recept/brod/ljust-och-vitt-brod/franskbrod-med-dinkel/

Svar: Ja men åååh, den var verkligen perfekt! Och så lat och lugn :D TACK för ditt recept, jag skickade det till honom och han ville genast åka och köpa dinkel. Vi har inget, märkligt nog - har grahamsmjöl och rågsikt och nå kross... men inget dinkel! Jag frågade honom vad han bakade och det visar sig att han bara printscreenat några recept från pinterest och instagram, men det är också en franska fast med rågsikt... ibland bakar han glödkaka, de är underbart goda och har sirap i sig tror jag. Och ibland bakar han något grövre bröd som har fänkål i sig, ÅÅÅH DREGGEL!! Och ibland bakar han english muffins... och valnötsbröd... Äh, han är så himla duktig, allt är gott XD
Ajli Müller

#5 - Ida:

Åh nybakat bröd är bland det godaste 😍
Svar på din kommentar:
Önskar jag kunde fortsätta med min men den är väldigt beroendeframkallande och vanebildande (enl ena läkaren) och ska bara användas korta akuta perioder. Oxascand. Att sluta tvärt är aldrig bra. Kan du inte ringa vårdcentralen och förklara läget och be om mer mediciner? Vet att det är krångligt. Min ångest är värre än någonsin. Nu fått lergigan utskrivet. Vilken äter du? Kram

Svar: Det är verkligen det goooodaste :D Jag har också oxascand, men har haft lergigan förr, så får väl be om det jag också. Grejen är att om jag behöver äta mer än en lergigan så får jag sådana EXTREMA myrkryp i benen, ligger och krampar i duschen typ! GALET! Men hellre det än att bli beroende av medicin såklart.
Ajli Müller

#6 - Johanna Utterberg:

Låter som en helhärlig lördag även om just tvättningen kanske inte är så kul (men ack så skönt när det är gjort!) :D Fortsätt njut imorgon med! :)

Svar: Alltså ååååh, såååå skönt att det blev gjort, tvättstugan är en riktig hatplats för mig. Jag får INGET gjort medan jag väntar på typ tvättmaskin och tumlare XD
Ajli Müller

#7 - Hemma Hos Felicia:

wow vilken fantastisk solnedgång!!!

#8 - Hemma Hos Felicia:

jag menade ju såklart "solUPPgång" haha

Svar: Och som man vet är den ÄNNU vackrare med ögonen än med en iPhone!! ÅÅÅÅH ÄLSKAR MODER NATUR ALLTSÅ :D
Ajli Müller

#9 - Jessica Högberg:

Så klart skönt att det vänt, men nybakt bröd är ju härligt. Snyggt jobbat;)

Svar: Thaaaank you ;)
Ajli Müller

#10 - Jasmine:

Vilket fint armband!

Väldigt gulligt av din man.

Svar: Vad kul att du nu har en ny kalender! Lycka till med årets planering. Ha roligt!

Kram

Svar: Det ska bli roligt med årets planering, mest kommer det handla om min mage och hälsa i början dock. Jobbet har jag på väggkalendern :)
Ajli Müller

Kommentera här