Räkfrossa allena

Vad lurig jag var när Erik jobbade stängning förra veckan... jag hittade mig ett parti rökta räkor och slog till. Sådär bara! Det som är lurigt med det hela är att min pojkvän faktiskt gillar räkor, men jag brukar vägra honom det för att jag är rädd för matförgiftning. Han är snäll och låter mig ha mitt undvikande beteende och så håller vi oss till skaldjur på restaurang (där vi litar blint på kocken!). 
 
Så går jag och utmanar min rädsla precis när han inte ens är hemma. Det var mig en riktigt lurig plan! Inte för att det var en plan egentligen... jag gick på Coop för att köpa tvättmedel. Vilket jag nu inser att jag glömde köpa... jag blev väl för imponerad över mig själv!
 
 
 
Folk som inte är fobiska eller neurotiska måste tycka att det är skitmärkligt att känna sig DUKTIG över att göra något man egentligen tycker om. Men det är så för mig; allt som är förknippat med ångestpåslag är ett hinder - det är ju rätt logiskt! - och nu har plötsligt en hel massa saker jag egentligen gillar börjat förknippas med just ångestpåslag. Det måste stoppas, annars kommer jag aldrig kunna lämna hemmet till slut.
 
 
Jag tror att det enda sättet att göra sakerna njutfulla igen är att göra det ändå. Lida mig igenom det ett tag. Tills jag lärt om hjärnan. Räkor är gott och inte farligt. Att äta ute eller hos någon annan är trevligt och inte farligt. Att handla i livsmedelsbutik är roligt och inte farligt. Att simma där jag bottnar är skönt och inte farligt. Att få upp pulsen vid träning är naturligt och inte farligt. Att sova i sängen är vilsamt och inte farligt. Ja, det är en lång lista jag ska lära om mig, så jag började med skaldjuren. De var goda. Och jag fick ingen matförgifning! 
 
 
Jag älskar verkligen skaldjur, det var därför jag blev så otroligt förvirrad när jag ogillade den gratinerade hummern jag fick i helgen... det gör dock inget. Räkor är ju mer prisvärt ändå och det kanske är lika bra att jag är sugen på just räkor, kräftor och pilgrimsmusslor istället för hummer och ostron!
 
 
Nu är jag laddad på att fortsätta utmana mina rädslor genom att fortsätta äta skaldjur. Jag tar en rädsla i taget, hur orimlig rädslan än må vara, och räkorna kändes liksom godast.
 
När min mage är utredd och färdig är det skaldjur som står överst på listan! Damn it... nu vill jag inte alls äta min gröt mer... tråkiga mag-mat! Det är viktigt, men det är tråkigt!
|
#1 - enna:

Gott :)

Svar: Oja, det var underbart :)
Ajli Müller

#2 - Sara Ekman:

Räkor är ju bara sååå gott :D Mums! Älskar även krabbklor och pilgrimsmusslor <3

Svar: Men ja, för satan, godast i världen! Dessa var rökta, så inte lika goda som vanliga färska räkor :D Men Krabbklor - sådana kungskrabbor - och pilgrimsmusslor är ju så jääääkla gott! Det är life :D
Ajli Müller

#3 - elin:

Men alltså : YUMMY!<3

Svar: OOOOJA, det var så gott! Men nu när jag går på tråkig magdiet... då lockar det extra mycket!!
Ajli Müller

#4 - Julia Svensson:

Åh gud vad gott!!

Svar: Jag dregglar typ ner i mitt eget knä för att det var så gott :D
Ajli Müller

#5 - Anonym:

Rökta räkor är ju så gott, förstår din rädsla är själv likadan.
Äter inte heta räkor ute, det var en kock som varnade mig.
De gör vi själva
Trevligt inlägg

Svar: om en kock sagt det så kommer jag följa det ;) Jag litar väldigt mycket på kockar och läkare, som du hör. Utom när det gäller buffé. Då litar jag bara på den när maten är "nybytt" ;)
Ajli Müller

Kommentera här