Så samlar vi årets soltimmar!

Det är väldigt märkligt i Umeå just nu, på väderfronten. Jag har bott här uppe i hela mitt liv, med en avstickare i två år då jag bodde i Jokkmokk, och jag minns aldrig att januari har betett sig såhär: varm, ljus och snöfri. 
 
 
Förra året var Nydalasjön bottenfrusen och täckt av ett djupt lager snö och spåren var dragna sedan flera veckor tillbaka. Kolla i DET HÄR inlägget som innehåller bilder från exakt ett år och tre dagar sedan. Samma sjö, men det kan man knappt tro. 
 
 
Det som är extra konstigt är Umeås många plusgrader och att det är plusgrader även vid helt klar himmel. Jag är tacksam över den klara himlen, men det är ändå konstigt att bo såhär långt upp i landet och ändå inte få en vit januari. 
 
 
Men jag är så galet tacksam! För jag har varit inne aslänge, men idag när jag gick ut på promenad i strålande sol var det varmt. Varmt! Jag trodde att det klara vädret skulle innebära mängder av minusgrader - för det är så jag är inlärd som har bott här uppe i hela mitt liv - och så var luften mild!
 
 
Jag och personer i min omgivning suckar åt att det är mörkt. För jag bor ju i Norrland, det enda vi brukar få skryta med är att vi har så vackra vintrar, med så bländande snö. I år kan vi inte skryta om det i januari i alla fall. Såhär dags önskar jag att det aldrig kommer. Åh, snälla, det vore så underbart. Håll det milt och mörkt för en enda gång! 
|
#1 - Netti Starby:

Oj vilken skillnad från förra året och den här vintern har verkligen varit märklig. Kramis

Svar: Att det är plusgrader och grejer är så jävla märkligt! I januari liksom!! Men det är helt okej så länge våren kommer tidigare 😅
Ajli Müller

#2 - Ida:

Så fina foton! Här har det nästan känts som vår några dagar men kylan o snön kommer säkert i mars 😂

Svar: Tack, det kändes som vår, fast alltså, vårvinter. Idag har det faktiskt snöat lite här i Umeå, men det är fortfarande 3 plusgrader så det blir bara gegga när det landar XD Aja, väder är bara väder, inget att gnälla över eller att bråka om, men man kan ju hoooooppas att det blir tidig vår istället ;)
Ajli Müller

#3 - Heléna:

Oj - vilken skillnad!!! Skönt att ni har haft lite sol - gör gott för humöret 💖 Idag blev det "bättre" mat här hemma - slängde ihop en hemgjord köttfärssås med champinjoner i för lite mer mättande känsla och så kokade jag pasta till - nöjd med mig själv och gott blev det!!! När man är sjukskriven för utmattning är det inte så himla lätt att ta sig orken att göra något så "enkelt" som att laga mat, men idag gick det bra 💪 Belönade mig med semla på kvällen som Calle köpte till oss - årets första. Kram fina du 💖💖💖

Svar: Jag tycker att matlagningen är det första jag tappar när jag blir deppig eller utmattad. Eller är på G att bli. Tycker att det låter supersmarrigt, bra jobbat! Och semlor slår sällan fel ;D
Ajli Müller

#4 - Pauline Hurtig:

oj så fint :)

Svar: Ja sannerligen!! Man ska samla de fina dagarna ;)
Ajli Müller

#5 - Denise Taylor:

Själv längtar jag efter snön! Vill bara ha den här och njuta av den!

Svar: Ja, åh, det blir ju ljust och fint! Men om den inte har kommit än så känner jag att jag hellre tar en tidig vår för en gångs skull ;D
Ajli Müller

#6 - Jessica Högberg:

Oj, ingen snö, det var verkligen underligt. Hoppas allt är fantastiskt bra för övrigt <3

Svar: Visst är det JÄTTEkonstigt!? Vet inte om det är klimatkris som bakomliggande faktor, men alltså såååå märkligt!! Här uppe brukar det ju vara vitt redan innan jul. Craycray! Ja tack, jag har en strålande dag, hoppas att du också har det fantastiskt bra :D <3
Ajli Müller

#7 - Beatrice Jakobsson:

Gud vilka härligt väder och mysigt när det är varmt och skönt utomhus! 😍

Svar: Ja, jag har aldrig varit med om liknande! Det stormar och har sig som satan dock, idag har det varit kastvindar åt helvete. Men fortfarande 3 plusgrader.
Ajli Müller

#8 - Sara:

Vi hade 9 grader varmt häromdan. Märkligt tom för att vara så här långt söderut. Håller tummarna för att det INTE blir nån köldchock i februari..!

Svar: Herregud, det brukar vi ha i april typ... helt galet. Maj ibland!! Jag håller med dig, nu när vi klarat oss så långt in i januari med plusgrader känner jag bara att jag vill helst inte ha några fler flingor överhuvudtaget. Här uppe i Umeå är det helt orimligt att TRO det, men jag HOPPAS på det ;)
Ajli Müller

Kommentera här