Vecka-ett-aftons-firande i Norrlands tecken

Eftersom jag fick ställa in Nyårsafton i år till följd av vad jag kallade "migrän i örat" tog jag tacksamt emot ett firande i efterskott. Jag jagade upp mig inför det och var inte alls mig själv. Hela dagen räknade jag ner och kände efter: håller jag på att svimma igen? Mår jag illa? 
 
Det är jättefarligt att fastna i sådant, eftersom det blir väldigt begränsande. Men samtidigt ska man inte plåga sig i onödan, och därför gjorde jag så att jag tog behovsmedicinen och ett glas vin och satsade. Och så fick jag äntligen fira nyårsafton med min mamma, pappa, hund och make, endast en vecka för sent.
 
 
Vi inledde hela härligheten med champagne, wasabinötter och salta chips, samt Änglagård från svarta Klippansoffor och bruna Strandmonfåtöljer. 
 
 
Sedan kalasade vi på mat i mängder: smörstekta bröd med Kalixlöjrom, schalottenlök och gräddfil, följt av en huvudrätt bestående av renfilé med ädelostsås, sallad, lingon och potatisgratäng gratinerad med Västerbottensost. 
 
 
Sedan spelade vi ett kortspel som skulle brås på Alfapet. Det funkade inte alls bra för oss, och vi läste och läste reglerna och vi fick helt enkelt inte till det. 
 
 
Vi spelade i alla fall, lite sådär halvhjärtat och muttrandes att det var så ologiskt och jag satt och surade och försökte hitta ledtrådar i reglerna om hur man kunde få det att bli roligt. Jag gillar ju vanliga alfapet, så vad hände här? Men sedan...
 
 
... vann jag! Då blev jag mycket gladare.
 
 
Spelet vi bytte till efter min otippade och helt strategifria vinst heter Sequence och det har vi spelat så många gånger att lådan faller isär. Det är verkligen ett mycket roligt spel. Ibland, om man råkar bli tävlingsinriktad, får man till och med lite puls!
 
 
Medan vi spelade intogs efterrätt i form av vaniljglass med varma hjortron, snickersrutor, oreobollar och en kaffetår. Det blev ett vecka-ett-aftons-firande i Norrlands tecken kan man verkligen säga.
 
 
Mot 23:30 lyssnade vi på Neil Young och spelet slutade med en bitter förlust för mig och mamma med 3-2 till männen. Redan nu är jag hyfsat revanschsugen ärligt talat, men jag är en tusen gånger sämre vinnare än förlorare, så det kanske var bäst så i alla fall!
 
 
Kvällen kommer jag minnas som "det stora tabberaset på Rödhakevägen" och jag är glad att jag gick dit. Godare mat har jag inte ätit på hela föregående decenniet, ej heller på de inledande dagarna av 2020. Så säg mig, vad var det att ha sådan ågren över egentligen? Vad ska det vara bra för? 
|
#1 - Tina:

Vad tråkigt att du inte fick fira på Nyårsafton! Men vad kul att ni firade i efterskott! Det låter och ser ut som ni hade en fantastisk kväll! Åh älskar sequence det är såå roligt! 😍

Svar: Sequence är berooooooendefamkallande typ XD
Ajli Müller

#2 - Celine:

Det har blivit en hel del sällskapsspel här hemma också, det hör till ledigheten hihi <3

Svar: Det hör sannerligen till, och är såååå kul också 😍
Ajli Müller

#3 - Netti Starby:

Vad tråkigt att du inte mådde bra på nyårsafton men vilken mysig kväll ni hade i efterskott :-D Kramis

Svar: Ja det var tacksamt att få vila hos mamma och pappa i efterskott :) jag är glad åt det. De tar hand om mig!
Ajli Müller

#4 - birgitmaria:

Men så himla mysigt! Och vilken bra idé! Klart man kan fira i efterhand!
Och nä, det var inget att oroa sig för. Du måste komma ihåg; fira med familjen = trevligt och roligt!
Seqence, det har jag aldrig spelat. Såg spännande ut!
Nu ska jag dricka juice...
Kram

Svar: Sequence är superkul och beroendeframkallande, för varje omgång går relativt snabbt så man vill ge igen direkt. Och plötsligt har det gått tre timmar!
Jag måste lära om mig! Jag tycker att det är trevligt och roligt, men kroppen går i flyktläge direkt... men det har inte alltid varit så. Så jag kan lära om mig!

Gott med juice, även om jag aldrig gjort det mer än som dryck till frukosten :)

Kram!
Ajli Müller

#5 - Alice:

Åh, så najs att ni fick till det nu istället! :D Inte hört talas om något av de spelen, haha, synd att det första var så krångligt!

Svar: Ja synd, men spelade wordfeud med syrran igår, som kompensation ;)
Ajli Müller

#6 - Heléna:

Så härligt det låter och så mysigt!!! Underbart med spel och god mat i sällskap av nära och kära 😍 Kram fina du 💖💖💖

Svar: Tack, det var både härligt och mysigt och underbart! Bättre sent än aldrig ❤️❤️❤️
Ajli Müller

#7 - Delila:

Efterrätten låter alldeles underbar <3

Svar: Alltid gott med heta hjortron tycker jag, vet inte varför man envisas med att krångla till det! 😂
Ajli Müller

#8 - Emma Engström:

Även om nyår blev firat lite sent verkade det ju helt klart lyckat om himla mysigt!! Nu hoppas vi på ett jättebra 2020 <3 Kram!

Svar: Det blev verkligen en jättefin kväll, äntligen ❤️
Ajli Müller

#9 - Jasmine:

Åh, det ser ut som att ni hade ett riktigt trevligt firande! Bilderna på dig är så härliga att se. <3

Svar: Vad kul att du är intresserad av journaling. Nu finns ännu ett inlägg publicerat om min bullet journal. Håll till godo!

Kram <3

Svar: Vi hade en dunderkväll 😊
Ajli Müller

Kommentera här