Visste ni att...

... jag skriver i pappersdagbok? Alltid med svart tuschpenna, en sida per dag och i en olinjerad papersttylebok i storlek A4. Jag har gjort det sedan augusti 2015. V-A-R-J-E dag. 
 
Även när jag var liten skrev jag dagbok och vissa är de raraste jag sett i hela världen... andra är djuuuuupt tragiska och jag vill bara gå tillbaka i tiden och klappa mitt högstadie-jag i håret och säga att jag har ett facit på framtiden och it's all fine! 
 
Det här är den första sidan i min första dagbok, vilken jag skrev läsåret 95/96 och jag var 6 år gammal: 
 
 
Översättning:
Jag gillar Robert. Det är Julia som pratar. Men jag har en hemlis. Det är en glassbil som heter Isak, men jag har en syrra som brukar vara med mig ibland. Hej då första sidan!
 
 
 
Ändå lite rart att det var viktigare för mig att på dagbokens första sida berätta att jag gillade Robert än något annat. 
 
Sedan känns det som att jag måste ha en föklaring till, då jag minns det mycket väl... det här med att jag "har en glassbil som heter Isak"... på fritids fanns det en kille som hette Isak som var två år äldre än jag, och han brukade låta mig hålla i hans tröja medan han kutade runt och drog mig efter sig i skolkorridoren, medan han lät som den gamla Glassbilen. Inte Hemglass utan den andra.
 
Lite senare i dagboken framgår det dock att jag klipper kontakten med den där Isak för att han är dryg och bara bygger LEGO hela tiden. Rimligt.
|
#1 - Lisa:

Jag skrev också dagbok när jag var ung. Har säkert 50 st på vinden. Hade velat skriva varje dag nu med men det blir liksom aldrig av :) kram

Svar: Jag fick in det som rutin till slut :) det är kul attbläddra tillbaka. Allt skitsnack XD
Ajli Müller

#2 - Jessica Högberg:

Ha ha ha, urgulligt <3 Hoppas du skriver lika spontant nu;)

Svar: Jag tror nog att det finns några spontana infall än ;D
Ajli Müller

#3 - Johanna Utterberg:

Haha, men åhhh!!! TYP GULLIGASTE jag sett alltså. Så fint att du sparat dem! <3

Svar: Lilla rara lågstadiebarn <333
Ajli Müller

#4 - Ida:

Asså det är såå kul att läsa gamla dagboksinlägg! Kan va tragiskt också iof... Men kul att blicka tillbaka. En glömmer ju så lätt vad som hänt i ens liv.
Jag va också kär i en Robert när jag va liten 😁

Svar: Min Robert flyttade lite senare i dagboken och jag var så hjärtekrossaren. När jag tänker tillbaka skulle han flytta typ till Island, men det var egentligen bara till Innertavle = ca 10 km från mitt barndomshem XD 4 kilometer från där jag bor nu. Haha, rart!
Ajli Müller

#5 - Tess:

Ghaaa minns då ja skrev dagbok Åhh nostalgi såna tankar man inte vågar skriva öppet i bloggen så många vill en illa 😍

Svar: Det är fint. Jag ska gå igenom hela kartongen någon gång! Jag tror dessutom inte att någon vill mig illa. Jag vill i alla fall ingen något illa, så det känns hemskt orättvist om någon ville visa agg mot mig av alla människor!
Ajli Müller

#6 - Heléna:

Hahahahaa... så underbart!!!😍 Förstår att du dumpade Robert! Roligt med dagböcker. Jag skrev också dagbok när jag var yngre, men min lillebror snodde den hela tiden och hade högläsning för sina kompisar så jag tappade lusten till att använda den. Dagbok är ett bra sätt att skriva av sig och bearbeta det som händer runt omkring, så jag tror att de flesta skulle må riktigt bra av att skriva dagbok faktiskt. Idag har jag ätit temla igen...😆 Kram 💖

Svar: Jag hittade ett inlägg i min dagbok där det står ”lycka till med killarna!” från tjuvläsande kusin XD men ingen högläsning tack och lov.
Jag tror också att det på många sätt vore nyttigt och bra för många att undersöka sitt inte och ge uttryck för massa saker i dagböcker :)
Ajli Müller

#7 - Beatrice Jakobsson:

Å vad jag skulle vilja göra som du men jag är den som lätt kan glömma en dag och sedan tappar jag allt. Men du är ju extremt duktig som gör det varje dag!! 😍 Blir imponerad!

Svar: Åh, men det är sååååå kul att bläddra tillbaka i dem nu :) mycketupplysande att se fem års tankar nerkluddade :)
Ajli Müller

#8 - Marie:

Jättebra att skriva dagbok, ohh åhh fniss så sött med din gamla dagbok

Svar: Ja åh, vissa av de gamla är söta. Andra är bara galna, och vissa djupt tragiska...
Ajli Müller

#9 - Sara:

Det här var ju jättegulligt! Jag har också försökt ta tag i det handskrivna dagboksskrivandet igen, men det går trögt. Idag är det väl bloggandet som blivit min dagbok istället :)

Svar: Ja, men min blogg är inte lika privat :) Jag skriver mycket om "den och den sa si och så och jag kände att jag ville gråta" eller "X är en jävla subba" eller "Y är en kuk!" ;)) Mycket ilska som inte hör hemma i en blogg, så att säga :)
Ajli Müller

Kommentera här