Listan om mig, utan word count:

Efter tips från DEN HÄR bloggaren om att inlägg med listor är ett bra sätt att lära känna en, särskilt om man är ny. Och är det någon som är här och ströklickar eller är just en ny läsare: varmt välkommen! 
 
Här kommer en kort lista för att ni ska få lära känna mig lite bättre:
 
Avhandla "the basics" om dig:
Jag heter Julia Müller-Sandvik (föddes som en Nilsson, men gifte till mig ett dubbelefternamn 2013). Jag är född 1989 och alltså är jag 30 år. Jag är född och uppvuxen i Umeå där jag bott i hela mitt liv, utom mellan år 2013-2015 då jag bodde i Jokkmokk.
 
Vad jobbar du med?
Till utbildning är jag lärare för grundskolans senare år och gymnasiet i bild och svenska, samt studie- och yrkesvägledare. Efter en släng i den berömda väggen 2017 arbetar jag nu som säljare i klädbutiken Dea Axelssons, men börjar så smått vara redo att återvända till skolans värld.
 
 
Hur ser familjesituationen ut?
Jag har inga barn eller djur, bara en man som heter Erik. Han är 32 barre, kommer från Loja i Ecuador, via Mariehamn på Åland, och vi träffades på lärarutbildningen vid Umeå Universitet och jag tror året var 2008.
 
Vad var ditt största intresse när du växte upp?
Killar.
 
Vad är ditt största intresse nu?
Också killar, men eftersom jag är i stadigt sällskap så får jag väl tänka ut något annat. Jag vet inte om jag riktigt har något intresse dock. Jag gillar att åka snowboard och laga mat och klättra och rita och skriva och sjunga och dansa... men ett stort intresse har jag typ inte. Vad ledsamt!?
 
 
Vad var du ointresserad av du när du växte upp?
Skolan. Redan i åk 1 sa jag till mamma att jag hellre skulle kräkas än att gå dit. Det var inte förrän i åk 3 (på gymnasiet) jag började lära mig att utbildning var kul.
 
Vad är du ointresserad av nu?
Poddar. Och YouTube. Det finns inget jag tycker är så tråkigt. Jag har försökt, har nog till och med tipsat om någon, men oj vad det är tråkigt att lyssna eller titta på något som lika gärna kunde göras i text och foto.
 
Vad mår du bra av?
Solsken! 
 
Vad sörjer du? 
Att jag inte blev Copywriter. Men om jag blir rik på någon skattkista eller ett arv från någon jag inte känt eller på en trisslott... då ska jag blir copywriter. Jag sörjer också folk jag har förlorat och så sörjer jag ett bagage jag förlorade vid en resa en gång, för där fanns mina favoritkläder. Ärligt alltså, jag sörjer det!
 
 
Hur tar du hand om dig?
Det gör jag inte. Men jag håller på att börja! Jag har bett om hjälp att ta hand om mig, och det måste väl vara det jag gör. Jag ber någon att hjälpa mig att vara lite snällare mot mig själv. Jag börjar yoga, jag börjar KBT, jag släpper de jag inte mår bra av och jag kramar de jag älskar. Sedan att jag har slutat förgifta min kropp också, det är rätt så bra.
 
Hur är du? 
Skrattig, pratig och ivrig oftast. Lat med småsaker, som att hämta ett glas vatten. Aktiv med större saker, som att träna hårt och cykla till jobbet. Låg och ledsen just nu för att jag inte mår så bra, men oftare är mina negativa sidor ilska snarare än deppighet. Jag är självständig och ihärdig och genuint mig själv. Jag är flirtig, men inte särskilt taktil. Jag brukar vanligtvis inte ha lätt att gråta. Jag fattar inte ironi utan tycker att det är elakt och tråkigt. Jag är manisk i omgångar och det är det bästa och roligaste jag vet även om det såklart blir lite dyrt ibland. Personligen tycker jag också att jag är rolig!
 

Där slutar vi, tycker jag! I positiv anda. Känns det som att ni fick veta något nytt om mig? Jag ser gärna att andra tar listan och fyller i. Kanske lär ni er något nytt som ni inte tidigare tänkt på om er själva i processen. Det gjorde jag.

|
#1 - Alice:

Åh, kul lista ju, alltid roligt att läsa något nytt! :D Lånar den gärna!

Svar: LÅNA LÅNA LÅNA :D
Ajli Müller

#2 - Johanna Utterberg:

Åh så kul och läsa listan och jag fick reda på massor om dig! :))

Svar: Vad kul att höra :D Heja oss :D
Ajli Müller

#3 - Lisa:

Vilken härlig lista :)
Håller med dig fullkomligt om poddar. Inget för mig alls.
Jag tycker jag fick veta mycket nytt om dig. Sånt är alltid kul :)
Ha en fin måndagskväll kram <3

Svar: Det ger mig verkligen ingenting med poddar, tycker det låter som att man hamnar bredvid ett kackligt gäng på en pub man inte trivs så bra på XD
Ajli Müller

#4 - Emma Engström:

Roligt att få veta mer om dig!! Om du är sugen på skolan igen så kanske det faktiskt är det du verkligen vill göra? :D Men man måste testa på lite olika för att veta! Mår verkligen SÅ bra av solsken jag också, bästa som finns <3 KRAM

Svar: INTE lärare, men vägledare lockar lite! Är absolut vad jag vill göra tror jag... men är så himla himla sjuk nu, det funkar bara inte!! Det är en stor sorg. KRAM vännen!
Ajli Müller

#5 - Marie:

Härligt att du känner att du är på god väg att börja jobba med läraryrket igen trots att du har det bra på butiken.

Tycker det låter som du är den fina Julia jag uppfattat dig som och vi är nog lite lika på vissa plan =D

Svar: inte läraryrket tror jag dock, som vägledare. Lärare vettefan... det är inte så himla... bra för mig.
Ajli Müller

#6 - Louise:

Hoppas du blir rik då så du kan bli en copywriter! ;D

Svar: Hoppas jag med ;D
Ajli Müller

#7 - cassandra gigel:

så rolig lista :)

Svar: Den hittade jag på alldeles själv :)
Ajli Müller

#8 - Heléna:

Så rolig lista och ännu mer roligt att läsa dina svar och få se alla fina bilder! Hoppas du får en fin tisdag! Kram 💖💖💖

Svar: Jag är så glad att du är här hos mig igen. KRAM.
Ajli Müller

#9 - Jeanette:

Men vilken rolig överraskning att komma in här och se den där länken! :) Glad jag blir att du gillade idén med listor, kanske är jag som är för organiserad men jag älskar att se saker i listform haha! Väldigt intressant inlägg att läsa och få veta mer om dig och vem du är :)

Svar: du hade rolig idé, jag håller nämligen verkligen med!! :D
Ajli Müller

#10 - birgitmaria:

Rolig lista!
Jag har aldrig lyssnat på en podd! Det har liksom inte blivit av och Youtube är inte min grej. Men jag har kollat på vissa som mina barn följer... och jag insåg att det är nog en generationsfråga...inte för mig alltså.
Så himla roligt att du fortfarande anser dig intresserad av killar! Helt underbart!
Jag är lika intresserad av actionhjältar nu som tonåring... (sånt ska man inte erkänna i min ålder...eller varför inte?)
Jag tycker att du verkar himla trevlig och rolig! Och innan 2020 är slut hoppas jag att vi iaf hinner ta en fika ihop nångång!

Svar: inte för mig heller... undra vilken generation det blev som gillar att titta och lyssna på tjatter på det där viset XD Älskar killar... men min syster skrev för ett tag sedan att jag älskade GUBBAR. Jag är exempelvis en jävla stjärna på ålderdomshemmen och det är INTE tanterna som gillar mig ;P Kanske gillar jag alla män bara... det är min grej lite... även på Östra Skolan, när jag kom nykläckt lärare, 23 bast... mina bästa vänner var Håkan (döv, 60, musiklärare) och Mats (bister 55 och rätt trångsynt, vi gullbråkade nästan jämt) och Lennart (också runt 50-55 och IT/alltiallo). De tre tillbringade jag ALLA mina raster med... och då var ändå medelåldern på lärarkåren UNG och KVINNLIG. Jag valde männen XD
Ajli Müller

#11 - Carro:

Den här var ju superbra! Kommer sno, garanterat:D

Svar: yaaay :D <33
Ajli Müller

Kommentera här