Q & A | Del ett

Många frågor liknade varandra och därför har jag formulerat om några så att inte svaren ska bli så upprepande. Här har vi del ett av frågestunden jag höll för typ hundra år sedan. Det var så roligt att svara på, tack för frågorna!
 
Slutade du plugga till studievägledare? 
Det gjorde jag. Eller slutade och slutade, jag ansökte om studieuppehåll för något år sedan, när min man blev sjuk i sin psykiska ohälsa. Det var bra för att jag 1. inte hade råd att vara närmaste anhörig till en sjuk som blir sviken av Försäkringskassan och 2. inte kunde tänka på något annat än Erik. Den tiden är, med min egen psykiska ohälsa inräknat, den värsta tiden i mitt liv. Nu är jag själv dålig, men om jag piggnar till är planen att återgå till studierna 2021. Jag har bara en ynka termin kvar! 
 

En plats i Sverige du aldrig besökt, men vill besöka?
Jag skulle såklart vilja träffa lite kompisar som råkar bo på andra ställen: Sara exempelvis i Motala. Och Ida. Heléna. En massa goa människor. Åre. Idre. Sälen skulle också vara kul, jag har aldrig varit i de fjällen. Gränna borde man ta också, eftersom jag älskar polkagrisar och vackra sommarstäder. Kan ni tipsa om andra platser jag borde besöka?

 
Vad drömmer du om?
Jag drömmer om fred och frid och fröjd, ärligt. "World peace". Rent materiellt drömmer jag om ett radhus. Karriärmässigt drömmer jag om att bli livscoach/yrkesvägledare och copywriter. I livet drömmer jag om hälsa och lycka för alla mina anhöriga och mig själv. 

Skulle du vilja flytta någon annanstans och i så fall vart? 
Jag tror att vi kommer att bo i Umeå hela livet. När jag är på pickalurven vill jag ALLTID flytta till Dublin, fast jag aldrig varit där, så om det blir en Dublinflytt så kommer det vara på ett infall under bubblande vinets inverkan. Om jag skulle bo någon annanstans, nu skrivet i nykter dager, så skulle det bli Åland där svärföräldrarna och Eriks barndomsvänner finns. Jag är väldigt hemmakär, så är det inte min hemtrakt så måste det bli hans.
 
 
Vilken är den bästa resan du gjort och vart går din drömresa?
Den bästa resan var andra gången jag åkte till Thailand, så vitt jag minns. Jag gick i sexan och jag var där i fyra veckor och jag hade INGEN ångest. Jag har upplevt en himla massa: Alperna, Dolomiterna, Paris, Milano, solsemester på Teneriffa och Alanya...  men jag gillade Thailand. Allt jag tänkte på var bada, äta och pojkar. Min drömresa nu går nog till typ Gran Canaria. Jag känner inte för att uppleva, jag känner för att ligga på en strand. Drömresa à la bucket list måste nog bli Rom i Italien, dit måste man om man har en Master of Arts... OBS! Detta skrevs innan jag begrep vidden av coronasmittan och vikten i att sakta ned spridningen, såklart...

Om du fått åka tillbaka i tiden, hade du ändå valt att plugga till lärare då eller hade du valt nåt annat? Vad i så fall?
Lärarutbildningen ledde till en massa bra grejer: träffade bra personer, flyttade till ny stad, träffade Erik. Hade jag kunnat åka tillbaka hade förmodligen valt att bli art director, copywriter eller bara gå massa skrivarkurser och försökt komma mig för att bli författare! 
 
Hur går det med dansen?
Contemporary var en kortkurs som nu är slut. Och jag är glad att den är det, hehe... Ja, vad hände egentligen! Jag var helt fruktansvärt dålig och jag fattade ingenting, jag såg ingenting heller eftersom instruktören bara låg på golvet hela tiden. Kom skadad därifrån varje gång och blev aldrig bättre, så vitt jag vet, för jag såg ju inte mig själv heller där från golvet. Nej, det gick inte bra, men det är för att jag inte gillar contemporary helt enkelt, fattade inte vad det var! Jazz vill jag hellre gå, det var jag asbra på när jag växte upp och så blir man inte lika skadad.
 
 
Om du ska bjuda på en trerättersmiddag, vad serverar du?
Först nötter, ost och cornichons till fördrinken, som är en GT. Förrätt kanske blir löjromstoast eller sashimi eller toast skagen... middag lär väl bli något hearty som burgundisk gryta eller något annat slökokt, med mycket potatis och baguette. Det passar inte ihop med firreförrätten, men jag älskar firreförrätter! Så det skulle bli så ändå. Efterrätt blir vaniljglass med varma hjortron. Fast jag är inte så förtjust i efterrätt alls, så kanske skulle testa den där "bring a dish" där gästerna får ta med efterrätten? Och bara bjuda på kaffe och någon liten avec.

Hur spenderar du helst en ledig dag, som får dig att må bra?
Spa på morgonen med massage, varm pool och vila, följt av promenad och frukostpicknick, sola och spela lite beachvolley eller badminton. Jag vill ta med ett par högtalare ut i parken... bara sola, bada, vila och aldrig gå in! Och såklart inte ha någon äckelvinter, vår/sommar ska det vara!
 
 
|
#1 - Heléna:

Så roligt att läsa alla svar på frågorna du har fått!! Om du inte har varit på Visingsö så kan jag rekommendera en tur dit - ligger ju "vägg i vägg" med Gränna och dit ska du ju ändå och köpa Polkagrisar 😁 Man tar en bilfärja över från Gränna till Visingsö och sedan är det bara att njuta!!! Du är alltid välkommen ner till Norrköping - lovar att ge dig en gedigen rundtur med alla guldkorn som de vanliga guiderna missar! Kram bästa babe och ha en fin dag! Vi har soooool 🌞😍💖💖💖

Svar: Vi har också sol, i alla fall utomhus, här inne är det mörkt och tungt - svåra ovissa tider. MEN! Jag fick en tid för koloskopi 6 april!! ÄNTLIGEN!!
Ajli Müller

#2 - Carro:

Vilka härliga frågor och svar! Och underbara drömmar! Thailand skulle jag vilja åka till 😍

Svar: Tack, vad glad jag blir! Jag är glad att ha fått åka till Thailand, 8 veckor totalt. Vilken tur för nu skulle jag inte ha råd själv :)
Ajli Müller

#3 - Sara:

KOM HIT OCH HÄLSA PÅ SÅ TAR VI GRÄNNA TILLSAMMANS!!! :D :D Så sjukt kul skulle det va!

Svar: Det vore såååååå himla mysigt!!! Känner mig såklart måttligt inspirerad att planera resor nu, men till dig ska jag åka. Och vi ska åka till Gränna <3333
Ajli Müller

#4 - Frida:

Nä då förstår jag om du inte är så peppad på att träna. Du får försöka hitta någon aktivitet som du tycker är kul. Själv älskar jag att träna.

Gränna är SÅ mysigt. Har mitt sommarställe nära Gränna så är det en hel del under somrarna :)
Sen skulle jag inte tacka nej till din middagsbjudning!

Svar: Jag ska hitta något :D Gillar att jag är mjuk och smidig, så kanske... body balance...?
Men vad roligt att höra, då blir det Gränna! Och alltsåååååå vad glad jag blir att du ville komma på den, för jag tänkte att den här blandningen är det väl bara jag som gillar XD
Ajli Müller

#5 - Anita:

Kul att läsa :)

Svar: Tack :D
Ajli Müller

#6 - Marie:

Roligt att läsa fina svar och kul att höra att du har planer att studera sista terminen nästa år, håller vi tummarna för. Ohh den middagen lät got, hade jag gärna kommit på =D

Fin du är som kan tänka dig flytta till Erics hemstad om ni ska flytta får din

Svar: Det gör vi verkligen, håller tummarna som satan! Ja självklart, men han får inte välja fritt: hans hemsktad, min hemstad eller INGET XD
Ajli Müller

#7 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Idre har jag varit i både sommar och vinter, kan verkligen rekommendera dig att besöka det stället. Sälen har jag besök sommartid, var galet vackert :). Sedan Gränna sommartid med, det var visserligen regn men jättemysigt :).
Andra platser då? Falun är fint och även Orsa där jag kommer ifrån, dit ska man antingen åka på vintersäsongen för att besöka Orsa Grönklitt (man åker förbi Isbjörnarna när man åker skidor som ett exempel) :) , sommartid då ska man se till att vara på Orsacamping och på onsdagar då hela byn blir en musikfest i och med Orsayran :).

Svar: Tack så mycket för tips, verkligen, jag blir sugen på Orsa direkt :D Och fortfarande lika intresserad av Gränna obvs :D
Ajli Müller

#8 - Bland Kastruller och vinglas:

Av alla frågor fastnade jag på...på pickalurven vill jag flytta till Dublin varje gång. Skrattar lite gott åt det

ha det fint
Kram Kajsa

Svar: Alltså VARJE gång! Det här med att ha en dyr fylla har väl alla varit med om, men min skulle kunna resultera i ett helt nytt hem liksom XD
Ajli Müller

#9 - Jessica:

En termin, ingenting, hoppas du får tillfälle att ta igen den💕

Svar: hoppaaaas!!! :D
Ajli Müller

#10 - Carolina:

Härligt att läsa igenom! Alltid kul att ta del av lite mer om dig :D det är fint att du är så hemmakär och tänker dessutom på din sambo om han nu skulle vilja flytta tillbaka till Åland. Sambon och jag kommer båda från Stockholm och jag är mer hemmakär än vad han är. Han är mer äventyrlig av sig och vill flytta till ännu en ny stad när jag är klar med min examen medan jag vill flytta närmre min familj igen haha. Ska bli spännande att se vart våra vägar bär av härnäst! :D

Svar: Jag är vääääldigt hemmakär, men det kan få vara hans hem också. Något annat, säg helt random Göteborg eller något... det är no dice ;)
Ajli Müller

#11 - Hilma Eklund :

Åh vad roligt att få veta lite mer om dig! 😃

Svar: Vad snällt, tack :D
Ajli Müller

#12 - Alice:

Kul att läsa ju, men vad tråkigt att dansklassen inte var något för dig! Håller med om att det är så himla svårt att se sig själv och läraren när man ligger på golvet, haha. xD När jag undervisar det brukar jag be eleverna sitta eller stå upp först och titta på mig medan jag visar, och sedan när de ligger ned brukar jag stå upp och göra rörelsen stående liksom så de ändå ser, det brukar funka bra! ^^ Tycker absolut du ska testa jazz igen, älskar jazz!

Svar: Alltså det låter tuuusen gånger bättre. För jag FATTADE inte mer gång 6 än gång 1, for liksom bara omkring på golvet liksom ;D
Ajli Müller

#13 - my:

LYCKA TILL med sista terminen!!! Hoppas du kan sätta igång med den nästa år, hade varit så grymt av dig :D

Svar: taaack, hoppas jag får gå kursen!!
Ajli Müller

#14 - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Amen till "ingen äckelvinter, vår/sommar ska det vara!" haha :D

Svar: hahaha, jag säger det som jag ser det ;P
Ajli Müller

#15 - elin:

Kul inlägg och kul att läsa dina svar<3

Svar: Tack, vad snäll du är :)
Ajli Müller

#16 - Sara :

Vad roligt att läsa svaren! Gränna skulle jag också gärna besöka, har faktiskt aldrig varit där. Hoppas att du kan fortsätta med dina studier 2021!

Svar: Tack, du är så duktig på att kommentera, sakligt men personligt! Jag blir så väldigt glad då.
Ajli Müller

#17 - Lisa:

Vad roligt att läsa dina svar och vilka härliga bilder :)
Tycker absolut du ska besöka Gränna. Det är underbart vackert och mysigt där precis vid Vättern. :)
Din trerättersmiddag låter verkligen riktigt god. Speciellt glassen med varma hjortron. Älskar hjortron men det var jättelänge sedan jag åt det nu :)
Ha en fin fredag kram <3

Svar: Men alltså ååååh vad du gör mig glad, som alltid när du skriver :D KRAM!
Ajli Müller

#18 - Heléna:

UNDEREBART!!!!!! Så glad jag blir!!!! Äntligen ett ljus i tillvaron!!!! Kraaam babe 💖💖💖

Svar: ÄNTLIGEN!!! HOPPAS!!! Kram babe!!
Ajli Müller

#19 - Carro:

Så himla kul att läsa :D Jag förstår det du säger att läraryrket får dig att må dåligt, det får mig att må så sjukt bra och så sjukt dåligt på samma gång. Dessa tre dagar hemma har jag saknat jobbet så sjukt mycket!! Får typ abstinens av att inte få undervisa och träffa mina elever men samtidigt vet jag också att jobbet får mig att må riktigt dåligt många gånger. Så svårt det där...

Svar: Jag har under alla år som lärare, vad jag påminner mig om, aldrig saknat jobbet, så det var helt enkelt inte rätt för mig. Undervisa är kul, men med tanke på hur liten del av mitt jobb som jag fick göra det så känns det inte ens som att det var min huvudsyssla. Nej, usch, ingen abstinens för mig, haha, hatade mitt liv varje söndag för att jag var tvungen att gå tillbaka.
Ajli Müller

Kommentera här