Vecka 12 | Sammanfattning

Jag vet inte ens om jag borde posta den här sammanfattningen, för den är närmast lögnaktig. Inget jag skriver är lögn, men det finns så mycket jag inte kan berätta än i en blogg. Men låt mig åtminstone säga att, likt många andras vecka, har min varit tyngd av en molande oro. Med det sagt skulle jag vilja berätta vad som trots allt har varit bra och några grejer som varit dåliga. Ni förstår att jag inte kan undvika att skriva om Coronaviruset längre. Nu är det dags.
 
Jag tränade och satt i ljusterapirummet på måndagen innan jobbet.
Efter det hade jag dessutom en king arbetsdag. Måndag, dagen innan det brakade!
 
Coronakrisen i största allmänhet, särskilt oro för att smittspridningen går så snabbt att vården kan gå på knäna och inte tillgodose allas behov av vård.
DEN oron, att fler ska behöva vårdas på sjukhus som redan nu har det ansträngt gör att jag blir så förbannad när jag ser människor som hostar rakt ut, kramas hejvilt, går ut och shoppar med sina gamla föräldrar, gnäller över att kulturevenemang ställs in... solidaritet, people. 
Att hela samhällen skulle kunna fara så illa så snabbt var inget jag kunde föreställa mig... jag var naivt lugn i allt det här, men har nu själv fått smaka på konsekvenserna.
Min arbetstid har blivit neddragen till 14 timmar och 45 minuter per vecka, utspritt på fyra dagar, utan några garantier om ekonomisk ersättning för de enligt avtal förlorade timmarna... rent fackligt kan man inte göra så, vilket får mig att tro att det kommer lösa sig, men ovissheten är inte nå nice.
| ORO |
Vill skriva "Jobba onsdag, fredag och lördag", men vem vet om det ens är sant?
Yoga 🧘‍♂️ 
Simma och ligga i ljusterapirummet
 
 
|
#1 - Bea:

Vad arg jag blir av att läsa att de kapat dina jobbtimmar sådär! Verkligen inte okej och dessutom HELT värdelöst att jobba så korta pass... 😫

Svar: Jag blev först arg och sedan kom brevet från Handels att de nu i kristider faktiskt FÅR göra så, från en dag till en annan... tyvärr är det inom mycket kort en icke-fråga då bolaget som äger oss försattes i konkurs... igår. Känner mig bara... helt avstängd. Fuck allt. Jag vet att jag inte sitter i en gummibåt på medelhavet, men alltsåååååå gaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh!
Ajli Müller

#2 - Alice:

Ja, nog bidrar Corona tyvärr till en del oro och ändrade planer! Vi får hoppas allt löser sig snart. <3

Svar: Absolut! Men SNART tror jag då inte det blir. Här i Västerbotten har "den värsta tiden" beräknats bli i juni eller juli. Och sedan ska det ebba ut och byggas upp igen. Ja jisses... hemska tider. Jag trodde inte att det här skulle hända. ♥
Ajli Müller

#3 - Sandra:

ÄNTLIGEN hittade jag din blogg igen! 🙂 Vet inte om du minns mig? Men bloggade på Blogbiz innan, men det buggade som vanligt precis som Nouw gör. Har saknat att läsa dina inspirerande inlägg. Du är helt klart min nya favoritblogg! Oron är hög här också för detta viruset. Fler borde ta detta på det största allvaret någonsin. Dock så är det inte bra för min ångest detta, men men. Man överlever.

Svar: Jag minns dig, sist jag skulle kommentera så fanns ingen kommentarsruta, hehe... och sedan tappade jag bort dig igen. Jag är så glad att du är tillbaka! ♥ NU däremot har vi problem på Blogg Esse, så det är trassel att kommentera. Jag har själv svår ångest också, sökte vård för det i november, och har inte hunnit på en enda kurs KBT och inte en enda medicin, inget! Så det har ju knappast blivit bättre av en pandemi...
Ajli Müller

#4 - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Jaaa, allt känns verkligen så himla instabilt och ovisst just nu :o

Svar: Verkligen, helt fruktansvärt... rena vansinnet.
Ajli Müller

#5 - Heléna:

Det är nog rätt så många som inte trodde att det skulle bli så allvarligt som det har visat sig nu. Jag trodde definitivt inte att det skulle bli en sådan spridning här i Sverige!

Håller tummarna för att du får behålla dina timmar på jobbet och att du får ersättning för de som du inte får jobba, men var inbokad på.

Jag har precis pratat med min specialistläkare på mag- och tarm på sjukan och alla mina prover är helt perfekta!!! För att jag inte ska hamna mellan stolarna om magen skulle krångla igen så behåller han mig som patient på mottagningen så jag kommer få kallelse för provtagning 1 gång om året för att kolla så alla prover ser bra ut. Underbar läkare!!!

Hoppas du får en bra vecka nu babe med fler positiva inslag än negativa!!!! Kraaaaaam 💖💖💖

Svar: jag är så glad att du mår bra, och att de inte släpper dig vind för våg. 6 April blir det koloskopi för mig, och jag har längtat, även om jag OCKSÅ gruvar mig, hehehehehe... Men vad har man för val liksom, jag kan inte leva såhär.
Ajli Müller

#6 - Lisa:

Jag tror man behöver skriva om det även om många är rätt less på att höra om det. Man behöver få ur sig lite oro. För mer eller mindre så drabbas alla även om alla inte har det lika tufft som vissa.
Kram <3

Svar: kram ♥
Ajli Müller

#7 - Anita:

Hoppas på en fin ny vecka nu!! :) Kram

Svar: Hahaha.
Ajli Müller

#8 - Sara:

Usch vad jobbigt att inte veta med jobbet. :( Är mer glad än vanligt åt mitt jobb på en stor tillverkningsindustri som än så länge kan hålla öppet utan problem...

Svar: ja helvetet, konkursen skedde i måndags... ♥
Ajli Müller

#9 - Elin:

Vilken mardrömsvecka :(( Hoppas verkligen att coronakrisen snart är förbi och att jobbsituationen ordnar sig. Och att oron är hanterbar så länge.

Svar: Tack kära du, det var inte lätt alls det här. Drabbas eitech något..? Vi kan sitta och sörja tillsammans på caféet utanför XD
Ajli Müller

#10 - Emma Engström:

Det är sjukt vad samhället föll snabbt, känns som att det var på en natt liksom!? Jobben kan man snacka om har blivit påverkade... Blev väldigt drastiskt för mig också :( <3

Svar: Onsdag för en vecka sedan blev jag av med mina timmar och i måndags gick vi i konkurs. Alltså, måndag förra veckan jobbade jag helt normalt! Fattar ingenting???
Ajli Müller

#11 - Carro:

Känner igen mig sååå! Jäkla corona och jäkla människor som är egoistiska och rent ut sagt dumma i huvudet! Läste om en challange som sprider sig på nätet, om ungdomar som går fram till äldre och hostar på dem och skriker corona. JÄKLA IDIOTER!! Man vill ju bara kasta ner dessa för ett stup och byeee.

Svar: Bye, see you (IN HELL!)
Ajli Müller

#12 - Linnea:

Ja Coronakrisen kommer verkligen påverka många ekonomiskt! Här känns det dock som att många respekterar och försöker hjälpa till. Har inte hört och sett en enda som hostas eller kramas sista veckan!

Svar: Ja verkligen, och på fler sätt än så tror jag. Jag och min man blir verkligen inte rika på det här. Men jag gör mitt bästa :)
Ajli Müller

#13 - Bea:

Så tråkigt att ditt jobb gått i konkurs... 😫 Hur tänker du nu, söka nya jobb eller ta upp studierna igen? Vet inte om du hunnit tänka på det än? ❤️

Svar: Skittråkigt! Kursen jag har kvar går inte förrän vt 2021, och jag har läst hela utbildningen ”gratis” för jag har inget studiemedel kvar att ta ut. Söka nya jobb, med andra ord, får hoppas att någon börjar anställa igen. Men det tar lång tid att avveckla ett bolag, har varit inne och jobbat hela dagen idag för butiken skulle inventeras i sin helhet innan 16:00 och imorgon ska jag dit igen 15:00 för mer information. Innan vt 2021 ska jag väl ha lyckats få ett nytt jobb men NU finns det knappt någon annan än vården som jobbar med rekrytering tror jag. Kan få lite a-kassa ett tag i alla fall. Vet inte så mycket.
Ajli Müller

#14 - Bea:

Är det nån som kan skaffa ett jobb i dessa tider så är det du! Vem vill inte ha en Ajli på sin arbetsplats liksom?! 😁 Har sett att det uppstår lite nya jobb i dessa tider, som att gå runt och sprita ytor typ... Kanske lite tråkigt, men håller du ögon och öron öppna så dyker det nog upp NÅT i alla fall. 😊

Svar: TACK kära du, det var lilla puffen i röven jag behövde ♥♥♥ Jag har ju faktiskt varit lokalvårdare i tre, fyra månader. Och den branschen lär ju INTE stänga..? Än så länge jobbar jag med avvecklingen av företaget, och vårterminen ska jag ABSOLUT söka sista kursen på vägledarutbildningen, där emellan får vi se var jag armbågar mig in XD
Ajli Müller

#15 - birgitmaria:

Håller tummarna för ditt jobb, men det ser ju tyvärr inte så ljust ut...
Jag vill bara att det ska vända nångång, så att man kan se nåt slut på det här.
Just nu är det verkligen en dag i taget...

Svar: Neeej, i måndags försattes vi i konkurs...
Ajli Müller

#16 - Denise Taylor:

Känner mig riktigt tacksam just nu för att jag inte behöver oroa mig för jobb. Hoppas det löser sig när det gäller ditt <3

Svar: Ja, det tycker jag du kan vara, passa på att vara tacksam <3
Ajli Müller

Kommentera här