| Vecka 9 | Sammanfattningsvis |

 
Spa = lugn och ro om morgonen. Jag simmade långsamma längder, jag fick massage, jag satt i ljusterapirummet och jag skrev dagbok. Det var mycket trevligt, som alltid.
Fick mig en god napolitansk pizza margarita.
Jag har grävt fram ett gammalt Photoshop. som påminde mig om gamla goda tiden (det är inte ens sant, det var ganska bittra tider, men nu har jag på mig "graduation goggles" såatteeeh...).
Maten har varit bra och bäst var nog när jag satte en crockpot med 1,5 kilo fläskkarré. Synd att jag glömde att Erik jobbade sent den dagen. Det blev rätt så måånga matlådor dock.
 
 
 
Nu är alpresan avbeställd... det är en helt outsäglig sorg att planera en resa sedan september 2019 och sedan behöva ställa in på grund av ohälsa. Ibland har det känts närmast outhärdligt att tänka på.
På tal om det är veckans verkliga buhu just min ohälsa. Att inte få åka på min 30-årsresa är sorgligt för att det är sorgligt, men det är i sig bara en lyx som stryks. Men att inte ha hälsan är att stryka en del av livskvalitén. Och det har jag gjort för länge nu.
 
 
 
| NYCKFULL |
Jag jobbar måndag, onsdag, torsdag och fredag. 
 
|
#1 - Therese babustyle :

Usch vad tråkigt att du behövde ställa in. Så hemskt tråkigt när sånt händer, men hälsan måste alltid komma först. Hoppas du ka åka på din resa sen!

Svar: Logiskt vet jag att hälsan måste gå först. Det krävs oerhört mycket för att jag ska ställa in en resa som den här, och jag är helt enkelt VÄLDIGT sjuk... men FAN FAN FAN FAN!!
Ajli Müller

#2 - Heléna:

Som jag har saknat dina härliga pratbubblor!!! Himla trist att resan inte går att genomföra, men hälsan är nummer ett!!! Du har verkligen haft en bra matvecka!! Mens är blä... Min kommer när den själv vill numera - enligt gynekologen så har jag inte så många ägg kvar, men det finns så jag får vara beredd på att det kommer vara väldigt oregelbundet tills de tar slut... HATAR OVISSHET!!!! Suck... nå väl - finns väl värre saker än oregelbunden mens.

Jag har inte ätit någon kortisontablett idag och jag lever (än så länge) och jag har inte behövt rusa på toan (än så länge...) Bara hoppas att det ska gå bra 🙏

På tisdag ska jag till Smärt- och Rehab Centrum i Linköping (Universitetssjukhuset) för utredning om jag har EDS. Tydligen är det vanligt att man får problem med tarmsjukdomar om man har det...

Hoppas du får en helt underbar vecka som kommer nu!!!!! Kraaaaaam bästa Baaaabe 💖💖💖

Svar: Jag har fått börja med kortison "light" i förebyggande syfte nu, och jag HÅLLER TUMMARNA!!! Jag har nog ägg kvar som är 30 barre, men har preventivmedel som gör att jag inte har äggslossning som vanligt. Så jag fattade INTE att jag skulle få mens, jag trodde på allvar att jag skulle få diarré igen, när magen gnällde till! Så jag sprang tack och lov ut på toaletten i rättan tid, hehe.
Jag är så glad att du blir utredd, särskilt som jag nu själv har fått uppleva vilken jädra karusell det ju faktiskt ÄR... hoppas såklart att du ska vara frisk och inte ha EDS, men jag har själv haft sådana tankar också. I och med att jag är deppig och ångestfylld och alla sådana saker.

Blä för den här svarskommentaren, jag ber om ursäkt. Avslutar därmed med att skicka kärlek, solsken och massa hälsa!! <3333 KRAM BABE, bästa babe!
Ajli Müller

#3 - Pauline Hurtig:

så himla tråkigt att du mår så dåligt :(

Svar: Det är såååå tråkigt och jag vill egentligen inte skriva mer om det, men jag kan typ inte skriva om något annat ens, det är hela mitt liv nu!
Ajli Müller

#4 - Wifeey:

men vilken underbar dag du har haft med spa och allt :D
Så trist att ni fick avboka, hoppas de inte är något allvarligt med fina dig

Kram

Svar: det hoppas jag också <333 spa-dagen var dock sagolikt fin :))
Ajli Müller

#5 - Carro:

Underbart med spa och god pizza! Men tufft att få avstå saker på grund av hur man mår. Ta hand om dig, att du mår bra är det viktigaste! 😍

Svar: Jag hoppas verkligen få må bra inom rimlig tid!! <333
Ajli Müller

#6 - Heléna:

Så underbart att du får testa om kortison har någon inverkan på tarmen - håller tummarna superhårt att det ska ge resultat omedelbums!!!! 🙏🙏🙏

Spännande när kroppen inte fattar vitsen med preventivmedel så man får ägglossning ändå - ja du, det ska tydligen vara din och min kropp för dylika företeelser... 🙄😂 Himla tur iallafall att du kände att något var på G så du hamnade på toan!

Det är verkligen viktigt att få en förklaring när kroppen avviker från ett "normalt" beteende. Har jag berättat varför min läkare tror att jag har EDS? Symptomen är att jag har bristningar på magen efter mina graviditeter, att jag alltid har haft lätt för att få blåmärken, att jag har fått framfall i tidig ålder, att jag har fått en udda tarmsjukdom och att jag har leder som går att vrida lite för mycket. Min läkare har dock missat detta innan pga att jag har "fel" personlighetstyp!!!! Jag är för positiv och glad!!!! Wow - tänk att det kan bli ett hinder för att få en utredning i tid! Men nu ser vi framåt för i morgon bitti är det dags!!!

Dags för sängen nu (eller för typ en timme sedan men har förberett morgondagens inlägg om 50 städer/orter jag har besökt... Tog lite tid att skriva som du säkert förstår... Varför begränsa sig liksom 😂😂😂) Massa kärlek, superhälsa och solsken till dig!!!! KRAM BÄSTA BABE 💖💖💖

Svar: Jag har sviiiiinlätt för att få blåmärken och har alltid haft det, och har ett framfall som inte besvärar mer än att det "trycker ut", lär behöva fixa det efter barnafödande om jag har turen att få göra det. Men alltså, you and me helt enkelt! Jag tänker såhär, nu när jag är inne i hela karusellen ska de få utreda jävlart ALLT! ALLT ALLT ALLT! Något är fel, allvarligt fel, och jag tänker INTE trilla mellan stolarna om det innebär att jag ska behöva leva såhär begränsat. Jag VÄGRAR!
Så, nu ska jag bli solskensjulia igen :)
Ajli Müller

#7 - Ida:

Så tråkigt att höra om resan och att du mår så dåligt. Självklart är det allt du vill skriva om och tänker på. Det är ju så när man mår kasst, helt naturligt. Jag hoppas så att det vänder snart och att du kan få komma iväg och fira om inte allt för lång tid ändå!

Svar: Tack, vad glad jag blir över din stora medkänsla!! Jag hoppas också, och jag tror!
Ajli Müller

#8 - Ida:

Det tror jag med! Kram!

Svar: KRAM <3
Ajli Müller

#9 - Heléna:

Helt rätt!!!! Ge dig inte förrän du får en förklaring till allt som bråkar med kroppen!!!! Läkaren på smärt- rehabenheten var helt underbar!!! Besöket som var planerat till 90 minuter tog 130 minuter för han var så omsorgsfull med undersökning och frågor för att vara säker på att ställa rätt diagnos!!! Jag är tydligen överrörlig i främst mina knän, lillfingrar, nacke och bäcken. Han blev imponerad när jag böjde mig framåt med raka ben och satte ner handflatorna i golvet... är ju ändå snart 50 och "stel" i lederna av min reumatiska sjukdom (entesopati)...

Efter många frågor och undersökning bestämde sig läkaren för att jag har HMS - Hypermobilitetssyndrom. Fick veta att jag ska låtsas som att jag inte har några armar och varken lyfta eller bära något i SEX MÅNADER efter min prolapsoperation för att säkerställa att det håller ihop!!!! På gyn sa de 4 veckor med max belastning på 2 kg och sedan sakta börja använda kroppen mer. Fast då hade jag inte diagnosen HMS... Skitförsäkringskassan har fortfarande inte godkänt mitt läkarintyg efter operationen pga läkarens slarv i formulering så imorgon får jag ta en runda med vården igen så jag får någon sjukpenning i slutet av månaden. Ska berätta om min nya diagnos och att jag inte får lyfta alls helst. Tacksam över att läkaren dessutom skulle skriva remiss till sjukhusets avdelning för hjälpmedel så jag får rabatterade inlägg i skorna för att hjälpa mig med min smärta i min fotled. Ska få specialutformade efter mina besvär.

Stor kram finaste babe 💖💖💖💖💖

Svar: Skitförsäkringskassan har jag haft många duster med... hoppas att det hjälper att ta en extratur med vården, dumma skitsystem att inte en läkares ord väger högre än en icke-vårdande instans. Men jag är så glad att allting har gått som det ska med smärt- rehab! Det låter så himla fint att bli tagen på så stort allvar. Jag tycker att det är så jädra märkligt att du och jag har typ samma besvär hela tiden, haha. Men jag tycker att du verkar så fantastiskt sorglös i det hela, hur står du ut? Jag har svårt att acceptera och finna mig i, jag begränsar mig något så oerhört och det känns som att jag inte ens har något liv ibland! Jag vill klara mig!!!
KRAM min kära!
Ajli Müller

#10 - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Åh, så härligt med spa! Tråkigt med resan och ditt mående dock :(

Svar: Det var superhärligt, men det börjar bli lite nedgånget typ. Har dock årskort och tänker utnyttja det till förbannelse ;)
Ajli Müller

#11 - Heléna:

Visst är det ett sjukt system där en läkares bedömning inte godtas av en handläggare på FK... Varför ska då läkarna har rätten att skriva ett läkarintyg om det sedan kan ifrågasättas så lätt????

Orkade inte ringa FK och Gyn idag utan tar det imorgon - behövde en dag för att ladda batterierna här hemma. Tog på orken med alla intryck och information hos läkaren igår.

Ja, är det inte konstigt att dina och mina besvär/sjukdomar/diagnoser verkar vandra hand i hand!!! Tror att det var meningen att vi skulle hitta varandra här som två självfränder med knäppa kroppar! Härligt att ha någon som förstår!!!! Ett tag trodde jag nästan att jag höll på att bli hypokondriker - den ena sjukdomen avlöste den andra liksom!!!

Jag kom till en punkt där jag var tvungen att bestämma mig för om jag antingen skulle ge upp och bara skita i allt och sätta mig ner och gråta och känna att livet var förstört eller om jag skulle välja att se det som fortfarande fungerade och inte skapade hinder för mig i tillvaron. Jag valde att fokusera på det som faktiskt går att påverka och har jobbat med det både fysiskt och mentalt i många år nu. Är dock superirriterad och frustrerad över att jag inte kan använda min kropp på ett sådant sätt som jag själv vill!!!

Jag berättade för Emanuel igår att jag inte känner att jag har något problem med att hantera min värk och smärta utan snarare känner en ilska och frustration över att inte kunna använda min elaka fot som jag själv vill. Att jag saknar att kunna ta en lång rask pw och att kunna vandra i skog och mark utan att behöva vara rädd för att trampa det minsta snett för att det känns som att någon kör in en stor vass kniv rakt i fotleden då. Emanuel log och sa att jag kanske måste lära mig att acceptera att det är så just nu och kanske alltid kommer att vara så, men jag har ju andra möjligheter att utforska! Han berättade om sin cykling och peppade mig och börja med det istället och föreslog att sikta på Vätternrundan!!! Härligt med en smärtläkare som peppar och tror på en som patient!!! Nu har jag bestämt mig för att så fort eländet mellan benen har läkt så ska jag börja långdistanscykla!!! Får väl sätta upp en cykeltur till Umeå på min Bucket List 😂😂😂

Kram finaste babe!!! 💖💖💖

Svar: Systemet är fruktansvärt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Men jag ska öva att bli mer ödmjuk för livet <33 kom till Umeå på cykel! Vill skriva mer och många långa svar, men nu måste jag kila på muggen XD KRAM BABE
Ajli Müller

Kommentera här