Listor • Svep

några uppdrag | mina mål

Efter helgen börjar en intensiv jobbperiod. Opp-opp-opp, vad ska man säga, det är helt enkelt en arbetstopp från och med måndag och till och med jullovet. Jag har ett uppdrag åt mig själv: att hitta så pass mycket mikropauser, reglerad rast och återhämtning så att jag orkar göra det jag tycker är roligt och härligt när jag kommer hem.

Matlagning: för det första ska jag laga mat och inte sälla mig till ”jag orkar inte, jag kör en burksoppa”, men jag vill också testa nya recept och ovana råvaror. Kanske köra någon helvegetarisk vecka? Kanske jag ska testa laga en massa fisk och skaldjur! Jag vill också göra lunch, duka, äta i lugn och ro… ja, jag vill orka med mitt intresse för matlagning.

Rofyllda aktiviteter: för det andra skulle jag vilja orka med mina stillsamma aktiviteter, som jag vet att jag gillar, men nästan slutat med för att jag inte typ ”kommer mig för”. Jag tänker sticka, äta långfrukost på helgen, måla, spela spel med Erik, sjunga i kören, läsa och kanske gå på gudstjänster och hemgrupper igen.

Byta plats: för det tredje vill jag byta plats! Jag har under mina trötta och mörka perioder hängt mycket i soffan. Jag skulle vilja börja med att sticka i fåtöljen, äta i matsalen och sova i sovrummet. Easy enough! Men också orka mig ut på promenader, hälsa på kamrater i deras hem, gå till kyrkan, gå på fik, åka till mamma och pappa och så vidare.

Nu är jag fullt medveten om att jag inte har så himla ”håll-igång-hobbys” och att jag dessutom inte på något vis är en kvällsmänniska. Jag går och lägger mig klockan nio oftast. Så poängen med mitt ”uppdrag” är inte att stoppa in en massa coola grejer, utan att bara orka det jag redan vill och kan. För människor utan ångestsjukdom verkar det säkert nästan grundläggande, men för mig hade det varit stort att lyckas.

Jag hoppas att ni följer mina mål, uppdrag och utmaningar här via bloggen!

39 reaktioner till “några uppdrag | mina mål”

 1. Jag är en kvällsmänniska istället. Sällan går jag och lägger mig före 23, vilket gör att jag tyvärr sover alldeles för lite. Snitt brukar ligga på 6 timmar. Hoppas allt du vill göra kommer hinnas med 🙂

  Gilla

 2. Men vilka bra mål, ibland orkar man inte laga mat tillexempel men att kämpa sig upp och bara göra något enkelt kan få en att känna sig en aning nöjd med sig själv ❤ Min läkare sa samma om tex träning. Om man vanligtvis går på ett löpband i 30 minuter men vissa dagar kanske ångesten tar över och man inte känner att man orkar. Då behöver man inte gå 30 minuter utan bara att orka gå upp och ställa sig på löpbandet och gå 2 minuter får en att känna att man ändå klarat det ❤

  Gilla

 3. Klart jag hänger med på din nya blogg. Förstår att du bytt portal, själv har jag inte kommit så långt än, men stör mig vansinnigt på all reklam mitt mina blogginlägg😡
  Nog om mig! Du har ju en jättebra ”plan” eller vad ska kalla den. Man måste ha återhämtning för att orka jobba. Det har jag insett tydligt denna höst och jag ser inte heller nåt avtagande i hektiska jobbveckor. Alltså tänker jag lite som du – att orka göra det jag gillar när jag kommer hem. Laga mat när man har tid, läsa och lyssna på böcker, promenera, träning och så vill jag ha snö, så jag får skotta! Jag kanske får skriva ett eget liknande inlägg. Ha en skön helg iaf!!

  Gilla

  1. Bloggen är ett av mina största intressen, så jag stog bara inte ut med den när reklamen började sättas in, för på min sida kom det upp reklam för typ mikrolån och sånt, vilket jag inte tycker är OK. JAAAA, skriv ett eget inlägg om det, för vi är ju i samma bransch, det vore jättekul att få läsa.

   Gilla

 4. Återhämtning är superviktigt, särskilt under vinterhalvåret när vi inte har lika mycket energi som på sommarhalvåret. Jag försöker också prioritera sådant som jag mår allra bäst av. Färre ”måste göra” och fler ”vill göra” 🙂

  Gilla

 5. Låter som bra mål. Det är viktigt att göra en liten förändring då och då.

  Svar: jag skrev ett långt svar under din kommentar på bloggen. Råkade skicka det utan att kopiera först, och jag orkar inte skriva av allt. Haha.

  Gilla

 6. Klart jag följer med till den här bloggen! ❤ Men HUR lägger jag till den på Bloglovin' för att följa?! Jag fattar inte… (Känner mig otroligt gammal ibland när tekniken jävlas :P)

  Gilla

  1. TACK ❤ Det är inte du som är gammal, det är Bloglovin' som har någon bugg för sig och inte vill lägga till min nya blogg. Men jag har ett ärende hos deras support, men fick ett autosvar att de har många i kö. När jag fått in bloggen på Bloglovin' hoppas jag kunna importera alla följare från den gamla till den nya så du slipper göra något, men tills vidare är Bloglovin' useless..

   Gilla

 7. Äh, jag blir galen. Nu testar jag att skriva kommentar för umpte gången den senaste veckan. Jag och WordPress är inte överens… Hoppas inte det betyder att du har ett helt gäng kommentarer som dyker upp helt plötsligt! Hur som helst – varmt grattis till att du börjar känna smak igen! Det är fint att strukturera upp livet, ett delmål i taget. Varmt lycka till!

  Gilla

  1. Det gör inget, jag vet själv inte riktigt hur det fungerar. Men jag fick den här kommentaren i alla fall, även om det blev till en annan bloggadress. Men jag följer dig på bloglovin’, så jag har din blogg ändå 🙂

   Gilla

 8. Heja dig! Kör vegovecka vetja, jag langar recept om du behöver inspiration 🙂
  sv: Så vettiga tankar kring att skapa rum för det man tycker om att göra. Så viktigt. Jag ska göra likadant. ❤

  Gilla

 9. Men jaaa, relaterar! Mitt mål just nu är att orka från och med imorgon (NP börjar) till jullovet utan att känna mig gråtfärdig och sönderstressad varje dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s