Listor • Svep

vecka 44 | väldigt lite variation, eh?

Jag har återhämtat mig riktigt beundransvärt från virusinfektionen den här veckan. Jag fick återfall i sjukdom i torsdags: ny feber, så att jag började gråta, men redan på fredagen var jag på benen igen. Däremot har jag problem med slemhinnorna i munnen och näsan. Det har varit höstlov, så jag har kunnat jobba hemifrån utan att det har varit konstigt. Det känns som en riktig välsignelse.

Smaken av tomater har aldrig varit så välkommen och jag har köpt tre olika sorter nu, som jag både varvar och blandar. Jag ska odla egna tror jag bestämt! Och så söker jag efter bananchili, för det vill jag också odla.

Jag har faktiskt skött mina ”mål” (ni kan läsa om dem HÄR) ganska bra! Jag har lagat god mat med flera olika konsistenser och smaker, jag har stickat, skrivit brev till en kompis… en massa mysigt! Bäst är att Erik har varit hemma. Det tär på krafterna att vi har så lite tid ihop med varandra nuförtiden.

Ytterligare en sak som jag vill lyfta från vecka 44 är den här bloggen du just nu sitter och läser. Alltså, inte helt OK att hylla sin egen kanske, men jag har ju så länge försökt förändra på portalen jag var på innan och nu när jag släppt den… lalala, känns rätt gött faktiskt! Jag är så glad att alla blinkande banderoller är borta och att jag är ”min egen” nu.

Jag hoppas att ni också har gjort något som gjort er glad i veckan. För att ni förtjänar att vara glada och göra bra grejer! Jag också.

22 reaktioner till “vecka 44 | väldigt lite variation, eh?”

 1. Vad tråkigt att du fick feber efter att äntligen va feberfri. Skönt att det bara varade över en dag. Också tråkigt att du har de andra problemen. Håller tummarna för att du blir helt frisk snart! Kluriga tider såhär på hösten.

  Gilla

 2. Vad tråkigt att du fick ett återfall i torsdags men så skönt att du börjar återhämta dig. Självklart ska du hylla din blogg för du är så himla grym. Kramis ❤

  Gilla

 3. Vad tråkigt att du fick feber igen, skönt dock att du mår bättre igen. Skönt att bloggen är hur du vill ha den nu och inte massa reklam och banderoller som blinkar.

  Gilla

 4. Är nyfiken på hur slemhinnorna i munnen känns och påverkar dig? Själv har jag känt en massa slem i munnen och får harkla mig att få bort det…. Jag besökte vårdcentralen och berättade om att jag inte kunde äta vissa saker längre och andra symtom…Den enda frågan som ställdes till mig var om jag hade halsbränna… Det har jag nog aldrig haft i mitt liv så jag sa nej! Vissa saker känner jag stor smak av som bär och grönt.. Bröd, hårt som mjukt kan jag äta och känna smaker av, te och kaffe… Gissar att om jag nu har haft covid 19 så drabbar det oss olika… Min son säger han fått de flesta smaker tillbaka men kan inte äta ägg längre (inte jag heller) Är så glad över dina framsteg… Kram

  Gilla

  1. Jag har blåsor som är vita med hål i och som gör fruktansvärt ont ibland i munnen och i halsen. Afte kallas dem. Näsan och tarmen blöder också, och det är så himla otäckt. Vad gäller smak känner jag ingenting alls av det mesta. Men jag äter ändå, sedan jag böev feberfri och fick aptiten tillbaka i alla fall. Tomater känner jag smak av, både varma och kalla. Koriander, ruccola och basilika känner jag smak av. Men jag skulle kunna äta en lök som ett äpple, känner INGEN smak. Det som blivit smakförändrat och som smakar ÄCKLIGT är hittills falukorv, bacon, köttfärssås, köttbullar, blåbär och chokladglass. Det är alltså… riktigt äckligt. Jag kan inte ens förklara det! Smaklösa saker är ju som OK, för det är ju bara trist men inte mer än så. Det är sorgligt att dessa saker har blivit äckliga, jag som brukade äta allt. Hoppas det snart återvänder!

   Gilla

 5. Så bra att du börjar vara på bättringsvägen!
  Är det wordpress du har nu? Jag funderar också på att byta. Mina gamla bloggar får väl ligga kvar där de är ”som ett historiskt monument” *skratt*.
  Härligt att du lyckats bra med dina mål, jag har haft bra fokus på återhämtning förra veckan, så det känns bra. Det lär ju vara fortsatt hektiskt på jobbet fram till jul, så jag siktar på att göra bra och glada saker på fritiden 🙂

  Gilla

  1. Jag har wordpress nu 🙂 Men jag köpte loss en egen domän, men det behöver man ju inte, vill man blogga gratis tar man bara och skapar en ajlimuller.wordpress.com.

   Målet att återhämta sig är det viktigaste! Mycket bra. Samma sak för mig. Mycket hektiskt! Men jag tror att det kommer gå jättebra. Skönt att vara ledig så länge sedan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s