Tänker • Gör

tisdag – krisdag

Jag vaknade i morse och örat var ömt. All ork och lust hade huvudvärken tömt. Det snöade vid sjutiden, vid åtta var det slask. Jag som trodde att jag hade dagen i en ask. Nu regnar det så hårt att jag knappt kan se ut. I hemlighet längtar jag tills dagen tar slut.

I tvättstugan har jag hunnit med tre maskiner. Gud, som jag längtar tills solen skiner! När kroppen skriker NEJ och huvudet är gröt är det nästan svårt att minnas stunder då man njöt.

Tack och lov för varm, ren frotté. I mörkret får man fira varje succé. Jag har ett hem, ett jobb, en familj som är hel. Jag har en man som är god och som (nästan) saknar fel. Om jag vill kan jag yoga eller be till Gud. Samhället har öppnat och friats från förbud. Min syster ringer varje dag och hör efter hur jag mår. Min mamma och pappa lyssnar, råder och förstår. På jobbet är jag uppskattad för det jag kan och gör. När jag har idéer möts jag av gehör.

Så se, det finns ju människor som gör det svåra lätt. Se, det finns ju skäl att ägna hela dan’ åt tvätt. Se, det finns ju ljus i mörkret som vi kallar höst. Se, det finns ju ställen dit man går för att få tröst. Se, det finns ju lycka i en tid som är så svår. Se, det finns ju hopp att hålla ut tills det blir vår.

20 reaktioner till “tisdag – krisdag”

 1. På nåt sätt är det här en sån härlig text att läsa. Det känns så livfullt på något sätt. Riktigt tufft med huvudvärk. Hoppas den släpper snart.

  Gilla

 2. Vad härligt att du skriver på vers! Det piggar upp min halvträliga tisdag! Jag skulle ha roligt med syskonbarnen, men det får vänta till nästa vecka. Grattis till att ha klarat av tvättstugeberget.

  Gilla

  1. Tack så mycket, det var roligt att tänka ut! För jag ville inte bara skriva om min ganska tråkiga dag bara rätt upp-och-ner, såhär kändes det mer spännande liksom 🙂

   Gilla

 3. Nu har jag läst om ditt inlägg säkert 10 gånger innan jag fattar vad jag läser. Beror på att min hjärna är så trött efter en stressig arbetsdag. Men tolkar allt som att man ska ta tillvara av alla fina stunder i livet och jag längtar också till våren. Kramis ❤

  Gilla

 4. Ett så fint inlägg. Tack för att du delar med dig.

  Svar: Tack för din varma kommentar. Jag försöker vara hoppfull, men finner mig ofta ledsen i nuvarande situation. Det kommer att bli bättre dock, det vet jag.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s