Listor • Svep

vecka 45 | en jobb(-ig)vecka

I måndags var första dagen jag var tillbaka på plats på jobbet sedan fredagen 22/10. Alla skulle känna sig ringrostiga efter så lång tid, men jag var riktigt, riktigt dålig. Så jag tänker helt sonika hoppa över måndagen och gå direkt på tisdagen.

Fast nej, jag undrar om jag inte ska hoppa över tisdagen också. För den var ärligt talat inget vidare heller. Ni som läser varje inlägg vet att jag tvättade och hade värk i öronen. Det var allt.

onsdagen var jag på benen igen och jobbade ordentligt, men då strax efter middagen så exploderade den där bilen på parkeringen och det blev ett himla abrupt slut på dagen. Så det var kanske inte heller så roligt att skriva om… men min granne Anders kom förbi vid kvart i nio och bjöd oss på hemlagad glass! Jag älskar när han lagar för mycket: hembakt leverpastej, surdegsbaguetter, födelsedagstårta och nu glass.

Dagen efter tog jag mig inte till jobbet eftersom min bil var inom området för polisens utredning av sprängningen. Jag hade ju tagit bussen, men de sa hela tiden att de snart var klara så till slut blev det bara för sent, eftersom jag har 1,3 mil till jobbet. Så jag fick jobba hemifrån på torsdagen och det var en superrolig arbetsdag.

När fredagen kom var jag brutalredo för helg! Först hade jag fem lektioner (fredagen är inte nådig!) som var jätteroliga (tycker jag själv i alla fall) och sedan åkte jag hem och lade fötterna på bordet. Nästan bokstavligen! Jag åt pepparchips med Holiday och såg Community.

Ovanför ser ni ett illustrationsprojekt in the making: skapa en karaktär och miljö med inspiration från Tove Janssons ”Hur gick det sen?”. Dessutom en riktigt god tikka masala-gryta som inte är särskilt bildskön. Jag använde kryddmixen och lade till fräst lök, vitlök, massa färsk ingefära och spenat. Kycklingen bytte jag mot paneer, eftersom jag fortfarande känner lite iffy kring kött efter covid-19.

lördagen hade jag inte en särskilt rolig dag och det känns som att helgen rann mellan mina fingrar. Jag var ensam hemma och det brukar jag tycka är ganska skönt, men nu när jag är så hängig så blev jag snabbt uttråkad. Lördagssysslan blev att städa ytor, rensa i kylskåpet och baka en paj. Som jag inte kände smaken av!

Idag, söndag, har jag försökt ägna åt lite ”återställande”. På morgonen åt jag hårdbröd med gurka, drack en halv liter vatten, svart kaffe och tittade på Julens hjältar. Det är min favoritjulkalender. Egentligen brukar jag inte börja se på den förrän efter min födelsedag (som är nästa helg) men jag kunde inte hålla mig.

Sedan har jag städat och rensat det jag inte hann med igår: fläkten, medicinlådan, hallmattan, gått upp med rat på vinden och sådant. Jag har skrubbat mig själv också, lite. Inte helt ”återställd” men ren och len i alla fall!

Hur har er vecka varit?

17 reaktioner till “vecka 45 | en jobb(-ig)vecka”

 1. Undervisar du i bild nu också? Så kul! Har du kvar svenskan endast i 9an eller hur många klasser?
  Veckan har varit tuff, de nationella proven sög musten ur mig rejält. Imorgon fortsätter det, puuh…

  Gilla

 2. Vad tråkigt att höra att din vecka inte varit ”din vecka”. Men så bra att du lyckats få in några bra stunder ändå. Det där med bomben var ju såå hemskt! Vet du om de fått tag på gärningsmannen än?

  Måste bara säga att det lät riktigt gott med hemlagad glass!

  Gilla

 3. alltså detta när de spränger bilar. suck – nu har jag som dej eller ja har inflammation i käken nu igen jobbigt o min helg har inte varit super bra. bara övningkört med sonen .
  hoppas du piggat på dej så håller vi tummarna för bra vecka kram kram o ja du är så söt o fin i hatten passar så bra ❤

  Gilla

 4. Jag städade fläkten i lördags för första gången på alldeles för länge. Tog en halv evighet kändes det som. Förra veckan var bra, men lite stressig. Ungefär som jag förväntar mig att den här veckan också blir. Men nästa helg ska jag börja städa och julpynta lite smått. 🙂

  Gilla

  1. Alltså, det känns som att det tar en halv evighet när man städar fläkten, även när det går kortare tid mellan gångerna… fast det är ju ett tecken på att man lagar mycket mat! Eller ja, jag väljer att se det så! ;D Den här veckan kommer att bli kaosartad för mig med nationella prov och utvecklingssamtal och allt sånt. Men jag fyller år på lördag! Så ska ha lite minikalas då. Och julpynta efter det, om jag hittar julpyntet… förrådet är gaaaalet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s